Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2022: Samsung viser efterårets nye produkter

En kompakt skærm til gaming, eller et kolossalt MicroLED-TV til hjemmebiografen? Samsungs udstilling under IFA-messen byder på det meste.

Skrevet af / 02/09/2022 - 10:15
IFA 2022: Samsung viser efterårets nye produkter

Endelig er vi tilbage i Berlin! Samsungs udstilling er blandt de største attraktioner på årets IFA-messe, som har et lidt mindre format end i årene før corona. Traditionen tro blev Samsungs pressemøde holdt i den gedigne messehal CityCube. Her blev vi præsenteret for den sydkoreanske producents visioner for nær og fjern fremtid, plus nogle udvalgte produktnyheder.

Samsung satser stort på økosystemet SmartThings, som kan styre og udveksle information mellem næsten alle smart home-produkter. Fra 2023 vil alle vaskemaskiner, køleskabe, klimaanlæg og andre apparater fra Samsung have forbindelse til Wi-Fi, så de kan styres via SmartThings. Derimod blev den nye smart-standard Matter ikke nævnt på Samsungs pressekonference …

Miljøaspektet bliver stadig vigtigere, og Samsung gør meget ud af at pointere, at deres produkter er designet til at være energieffektive, og at man bruger genanvendelige materialer, hvor det er muligt. Andre eksempler, der promoveres, er den solcelledrevne tv-fjernbetjening, som flere af Samsungs modeller nu leveres med.

Samtidig kæmper man selvfølgelig om at vise de fedeste produkter frem på IFA-messen. Det største blikfang (bogstaveligt talt) er de nye MicroLED-skærme, som Samsung udstiller. MicroLED bruger bittesmå LED’er, der afgiver både lys og farve, så man opnår fantastisk lysstyrke og kontrast. Dette er fortsat en eksotisk og ekstremt dyr teknologi, som er et stykke vej fra at nå massemarkedet. Men nu er Samsung i hvert fald leveringsdygtige og tager imod bestillinger på MicroLED i flere skærmstørrelser (76, 89, 101 og 114 tommer). Vær dog forberedt på, at prisen kan være syvcifret!

DSC 4381
Audun ved siden af Samsungs 101″ MicroLED. (Foto: Lyd & Billede)

En anden skærm, der falder i ekstrem-kategorien, er den buede 55 tommer gaming-skærm Odyssey Ark. Den blev lanceret på CES-messen sidste år og kan nu bestilles af enhver, der har lyst og råd.

DSC 4447
Samsung Odyssey Ark. (Foto: Lyd & Billede)

Vi fik også et glimt af den helt nye QD OLED PC-skærm Odyssey Neo G8. Skærmen på 34 tommer har en opløsning på 3440 x 1440 pixel og kan lokke med 0,1 ms responstid og en skærmfrekvens på op til 175 Hz. Den har et buet (1800R) QD-OLED-panel fra Samsung Display – svarende til Alienware AW3423DW, som Lyd & Billede tidligere har testet. Den understøtter også flere spil-streamingtjenester, herunder Google Stadia, Xbox og GeForce Now.

DSC 4435
Samsung Odyssey Neo G8 QD-OLED. (Foto: Lyd & Billede)

Heldigvis er der også en række solide TV-skærme for almindelige mennesker. Samsung viser bl.a. de seneste 2022 TV-modeller af The Frame, Serif, S9B OLED samt ikke mindst Neo QLED-modelserien. QLED-modellen QN90B fås i skærmstørrelser fra 43 og helt op til 98 tommer, hvor der skal gribes dybt i lommen for sidstnævnte model (QE98QN90B) – den får et prisskilt på omkring 150.000 kroner. Denne er bestemt fristende at teste!

DSC 4416
Samsungs 98-tommer fra QN90B-serien. (Foto: Lyd & Billede)

Vi opdaterer løbende!

Lyd og Billede er på IFA-messen hele ugen. Er der noget, du er særligt nysgerrig efter at vide mere om? Giv lyd i kommentarfeltet, så tager vi fat i producenterne.

Glem ikke at følge Lyd & Billede på Facebook, Instagram og Snapchat. Her deler vi flere indtryk fra messen.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Så er det endelig messetid igen

Lige om lidt går det løs i Las Vegas

Hold styr på dit helbred

Det smarteste køleskab, vi har set

Bybil på strøm

Radioen som aldrig løber tør for strøm

Et TV, du kan se på - og igennem

Hørepropper med tabsfri CD-lyd

Glem 85", nu gælder det 98"

Så billigt får du ikke 150 tommer

JBL's soundbars kan noget helt særligt

Tjek LG's 97-tommers OLED!

Scroll to Top