TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Soundbars fra JBL: Flagskibet bliver vildt

JBL Bar 1000 giver ægte surroundlyd med helt trådløse baghøjttalere. Den har også et par nyheder i forhold til forgængeren.

forfatter
Publiceret 02/09/2022 - 17:35

Topmodellen JBL Bar 1000 er en af ​​fire nye soundbars, alle med Dolby Atmos. Det betyder, at du får lyd både omkring dig og over dig – du bliver helt omsluttet af lyd.

JBL BAR 1000 scaled 1
JBL Bar 1000. (Foto: JBL)

Soundbaren har 7.1.4-kanaler, hvor 1-tallet er antallet af subwoofer-kanaler, og tallet 4 står for antallet af højdekanaler. Soundbaren understøtter både Dolby Atmos og DTS:X surroundlyd, og det gør også de mindre soundbars i familien: Bar 300, Bar 500 og Bar 800.

Trådløse højttalere  

Ligesom sin forgænger Bar 9.1 har Bar 1000 helt trådløse baghøjttalere. De kører på batterier, og når de ikke er i brug, står de docket i hver ende af soundbaren. Du kan også bruge dem i en docket tilstand, så vil soundbaren efter bedste evne forsøge at simulere surroundlyd. Ønsker du en permanent placering, f.eks. monteret på væggen med vægbeslag, kan højttalerne lades op ved hjælp af en mobiloplader med USB-C kabel.

Også subwooferen er trådløs, med en heftig 10-tommer basenhed på undersiden. Det er den samme subwoofer til alle soundbars i serien, bortset fra Bar 300, som har en såkaldt ‘indbygget subwoofer’. Det er reklamesprog for, at den mangler en sub!

JBL BAR 1000 2 scaled 1
JBL Bar 1000. (Foto: JBL)

MultiBeam

Alle undtagen Bar 800 er udstyret med den såkaldte MultiBeam-funktion, som er JBL’s teknologi til en ekstra sammenhængende horisontal surroundlyd. Sammen med den indbyggede rumkorrektion kalibrerer den højttalerne til rummet for at give ekstra god klang og timing. Vores erfaring er, at det fungerer rigtig godt. At Bar 800 mangler denne funktion må være for at adskille den fra Bar 1000, da de begge har Dolby Atmos og trådløse baghøjttalere. For god ordens skyld havde forgængeren Bar 9.1 heller ikke MultiBeam, selv om den faktisk havde rumkorrektion.

JBL BAR 800 scaled 1
På billedet ligner JBL Bar 800 til forveksling Bar 1000, men du får kun to højdekanaler. (Foto: JBL)

Dolby Atmos: Ægte og virtuel

Bar 1000 og Bar 800 har deres egne højttalerenheder på toppen, som gengiver højdekanalerne på indhold med Dolby Atmos og DTS:X. Bar 1000 har fire højdekanaler, Bar 800 har to.

Bar 300 og Bar 500 har derimod virtuel højdelyd, hvor DSP’en, efter bedste evne og uden brug af tophøjttalere, skal forsøge at gengive et lydbillede i højden. Vores erfaring er, at det fungerer rimeligt.

JBL BAR 500 HERO scaled 1
JBL Bar 500. (Foto: JBL)

Klarere stemmer

JBL anvender såkaldt PureVoice-teknologi, hvor processoren analyserer lyden fra dialogerne og justerer den, så den bliver klarere og tydeligere i lydbilledet. De hævder, at det især er en fordel, når man ser film med et lavt lydniveau, fordi man så stadig kan følge handlingen.

JBL BAR 300 scaled 1
JBL Bar 300 er seriens billigste soundbar, og her får du ikke en subwoofer. (Foto: JBL)

App’en styrer

Alle fire soundbars kan styres med app’en JBL Bar One, som også har indbyggede musiktjenester, og her kan du ligeledes tilpasse EQ-indstillinger, som du ønsker.

De kan også styres med stemmen, hvis du har en tredjeparts smarthøjttaler. Både Google, Apple og Amazon er understøttet.

Priser og tilgængelighed

Priserne på de nye soundbars er:

 • Bar 1000: 12.500 kr. 
 • Bar 800: 10.000 kr. 
 • Bar 500: 7.000 kr.
 • Bar 300: 4.000 kr. 

De to største rammer markedet i oktober, de to mindste i september.

Mere info forventes snart på jbl.com.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!
blank

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
blank
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
blank
Dansk tordenbrag FØRSTE TEST: Vestlyd er et nyt højttalermærke med højtråbende ambitioner. Vi har testet topmodellen.
blank
Kan være et pletskud for mange! Endelig en prisbillig Sonos-sub! Sub Mini kan være præcis, hvad du har ventet på.
Rigtig Hi-Fi til småpenge Argon Audio har opdateret sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den kun blevet bedre af.
blank
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
blank
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
blank
Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
Følg Lyd & Billede