Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2022: Kæmpe TV-nyheder fra TCL

Stort og flot skal det være. Men det behøver ikke at koste en formue!

Skrevet af / 03/09/2022 - 15:36
IFA 2022: Kæmpe TV-nyheder fra TCL

Kinesiske TCL har en af ​​de større udstillinger på IFA 2022 i Berlin, hvor de præsenterer alt fra robotstøvsugere og vaskemaskiner til soundbars og fede TV’er. Nogle af sidstnævnte er i gevaldigt XL-format!

Stort billede og stor lyd

TCL viser blandt andet en 136 tommer 4K biografvæg, et 98 tommer QLED-TV og ikke mindst de nyeste soundbars i RAY•DANZ-serien.

DSC 4556
Kunne det friste med en 136 tommer tv-væg? Denne sag er indtil videre kun en prototype. (Foto: Audun Hage)

TCL fokuserer meget på LCD-TV med MiniLED-teknologi. Ekstra imponerende er flagskibsmodellen C935, der har en bagbelysning med hele 1.920 lokale dimmingzoner og et indbygget 2.1.2-kanals lydsystem. Modellen vises i skærmstørrelser fra 65 og helt op til 98 tommer på IFA-messen, men det er uklart, om den største kommer til Norden.

DSC 4534
TCL C935-serien. (Foto: Audun Hage)

En anden interessant nyhed er C835-serien, som også har MiniLED-bagbelysning og understøttelse af Dolby Atmos-surroundlyd. Denne modelserie leveres i en række skærmstørrelser fra 55 til 75 tommer. Lige under dette kommer C735, et QLED LCD-TV med op til 144 Hz opdateringshastighed, som er rettet specielt mod gamerne derude.

TCL 98C735

En model, som vi sådan set er stødt på før, er den solide 98-tommers 98C735. Denne model er allerede til salg på det nordiske marked, med en forholdsvis fornuftig pris pr. tomme.

Ved hjælp af direkte LED-bagbelysning (192 zoner) er kontrasten forholdsvis god. Brugerfladen er Google/Android-baseret, og skærmen kan blandt andet prale af Dolby Atmos-lyd og et indbygget lydsystem fra Onkyo samt understøttelse af videoformater som Dolby Vision IQ og HDR10+. HDMI 2.1-indgange med understøttelse af 120 hz og VRR er også på plads. Dette kan således også være en interessant storskærm til gaming og hjemmebiograf. Rygterne siger, at der snart er et testeksemplar på vej til os.

DSC 4567
TCL 98C735. (Foto: Audun Hage)
Læs også TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.

TCL X937U og C935U soundbars

I ‘lydhjørnet’ på udstillingen fik vi en demo af TCL’s nye soundbars, som blev afholdt af producentens egne lydingeniører, fløjet ind fra Kina til lejligheden. Flagskibsmodellen X937U byder på hele 7.1.4 kanaler, og både trådløs subwoofer og baghøjttalere er inkluderet i pakken. Det er naturligvis svært at bedømme lydkvaliteten ordentligt i en larmende messehal, men den smule, vi kunne høre, virkede lovende.

TCL2 TCL3 TCL4
<
>
TCL X937U baghøjttalere. (Foto: Audun Hage)

Subwooferen er udstyret med en 8 tommer basenhed og virkede overraskende potent. Og surroundoplevelsen var på ingen måde dårlig: X937U har såkaldte højdekanaler i både soundbaren og baghøjttalerne, som bidrager med en tydelig højdeeffekt. I serien findes også en lillebror, C935U, med samme soundbar og subwoofer, men uden de eksterne baghøjttalere. Vi har bestilt disse til test for at se, hvordan de klarer sig i forhold til Samsung HW-Q995B og andre Atmos-soundbars!

Læs også Ny soundbar fra TCL lover total hjemmebiolyd Biograflignende lydoplevelser hjemme i stuen.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Scroll to Top