TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

IFA 2022: Kæmpe TV-nyheder fra TCL

Stort og flot skal det være. Men det behøver ikke at koste en formue!

forfatter
Publiceret 03/09/2022 - 15:36

Kinesiske TCL har en af ​​de større udstillinger på IFA 2022 i Berlin, hvor de præsenterer alt fra robotstøvsugere og vaskemaskiner til soundbars og fede TV’er. Nogle af sidstnævnte er i gevaldigt XL-format!

Stort billede og stor lyd

TCL viser blandt andet en 136 tommer 4K biografvæg, et 98 tommer QLED-TV og ikke mindst de nyeste soundbars i RAY•DANZ-serien.

DSC 4556
Kunne det friste med en 136 tommer tv-væg? Denne sag er indtil videre kun en prototype. (Foto: Audun Hage)

TCL fokuserer meget på LCD-TV med MiniLED-teknologi. Ekstra imponerende er flagskibsmodellen C935, der har en bagbelysning med hele 1.920 lokale dimmingzoner og et indbygget 2.1.2-kanals lydsystem. Modellen vises i skærmstørrelser fra 65 og helt op til 98 tommer på IFA-messen, men det er uklart, om den største kommer til Norden.

DSC 4534
TCL C935-serien. (Foto: Audun Hage)

En anden interessant nyhed er C835-serien, som også har MiniLED-bagbelysning og understøttelse af Dolby Atmos-surroundlyd. Denne modelserie leveres i en række skærmstørrelser fra 55 til 75 tommer. Lige under dette kommer C735, et QLED LCD-TV med op til 144 Hz opdateringshastighed, som er rettet specielt mod gamerne derude.

TCL 98C735

En model, som vi sådan set er stødt på før, er den solide 98-tommers 98C735. Denne model er allerede til salg på det nordiske marked, med en forholdsvis fornuftig pris pr. tomme.

Ved hjælp af direkte LED-bagbelysning (192 zoner) er kontrasten forholdsvis god. Brugerfladen er Google/Android-baseret, og skærmen kan blandt andet prale af Dolby Atmos-lyd og et indbygget lydsystem fra Onkyo samt understøttelse af videoformater som Dolby Vision IQ og HDR10+. HDMI 2.1-indgange med understøttelse af 120 hz og VRR er også på plads. Dette kan således også være en interessant storskærm til gaming og hjemmebiograf. Rygterne siger, at der snart er et testeksemplar på vej til os.

DSC 4567
TCL 98C735. (Foto: Audun Hage)
Læs også TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
TCL 98C735 front

TCL X937U og C935U soundbars

I ‘lydhjørnet’ på udstillingen fik vi en demo af TCL’s nye soundbars, som blev afholdt af producentens egne lydingeniører, fløjet ind fra Kina til lejligheden. Flagskibsmodellen X937U byder på hele 7.1.4 kanaler, og både trådløs subwoofer og baghøjttalere er inkluderet i pakken. Det er naturligvis svært at bedømme lydkvaliteten ordentligt i en larmende messehal, men den smule, vi kunne høre, virkede lovende.

TCL2 TCL3 TCL4
<
>
TCL X937U baghøjttalere. (Foto: Audun Hage)

Subwooferen er udstyret med en 8 tommer basenhed og virkede overraskende potent. Og surroundoplevelsen var på ingen måde dårlig: X937U har såkaldte højdekanaler i både soundbaren og baghøjttalerne, som bidrager med en tydelig højdeeffekt. I serien findes også en lillebror, C935U, med samme soundbar og subwoofer, men uden de eksterne baghøjttalere. Vi har bestilt disse til test for at se, hvordan de klarer sig i forhold til Samsung HW-Q995B og andre Atmos-soundbars!

Læs også Ny soundbar fra TCL lover total hjemmebiolyd Biograflignende lydoplevelser hjemme i stuen.
TCL X937U lifestyle01 1920x1080 1
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Skræmmende realistisk biografbillede Sony tager laserbio til nye højder med en high-end-projektor, som får kæben til at ramme gulvet.
lbpluss
Trådløst OLED-TV fra LG Ny topmodel med trådløs videotransmission.
Vi tester B&O’s fedeste soundbar Bang & Olufsens seneste kreation, Beosound Theatre, er noget af det absolut fedeste, vi har set og hørt i kategorien soundbars. Men det koster!
lbpluss
Lyd på ingen plads Indbygningshøjttalerne DALI Phantom K-60 LP kræver stort set ingen indbygningsplads i dybden.
Det bedste Sony-køb? Sonys mellemste soundbar giver den en ekstra skalle med overbevisende surround-lyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?
Følg Lyd & Billede