Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Smukke sonetter fra Sonus faber

En helt ny højttalerserie skal gøre italienske håndværk mere tilgængeligt for musikelskere.

Skrevet af / 12/05/2018 - 13:22
Smukke sonetter fra Sonus faber

Man kan være sikker på én ting, når Sonus faber laver højttalere: Det ser godt ud. Altid. De senere år er lyden også kommet på niveau. Dvs. de har begået et stilskifte, der begyndte med Olympica for fire år siden, som stadig er blandt vores referencehøjttalere.

Den nye serie hedder Sonetto, er væsentlig lavere prissat end Olympica og erstatter i praksis Venere-serien. Som også var en højttalerserie, vi var begejstrede for.

(Foto: Sonus faber)

Med stort og småt indeholder Sonetto-serien otte højttalermodeller. To af dem er centerhøjttalere, to er standermodeller, og tre er gulvstående. Der er også en væghøjttaler, kaldet Sonetto Wall, plus et par standere tilpasset kompakthøjttalerne.

Fælles for højttalerne er Sonus fabers Damped Apex Dome-diskanter (DAD) monteret på samme baffel som mellemtone-enheden.

Mellemtonerne og de nyudviklede bas/mellemtone-enheder anvender en blanding af lufttørret cellulose og naturlige fibre, og de største basser har alu-membraner for bedre stivhed og hurtigere respons.

(Foto: Sonus faber)

Seriens flagskib hedder Sonetto VIII og har tre 18 cm bas-enheder i et 119 cm højt kabinet samt en følsomhed på 90 dB med 4 ohms nominel modstand.

Den mindre Sonetto V er slankere og har to 18 cm basser, mens den allerslankeste er Sonetto III på 22 cm i bredden og med to 15 cm basser.

De kompakte Sonetto II og I er ens, bortset fra at Sonetto II har en 16,5 cm bas og Sonetto I en 15 cm bas.

(Foto: Sonus faber)

Priserne er opgivet i euro og kan ganges med 8 for at få en omtrentlig pris i kroner pr. par. Sonetto-serien kommer i mat hvid, sort pianolak eller valnøddefinér.

Sonetto VIII: 6.000 €
Sonetto V: 4.500 €
Sonetto III: 3.500 €
Sonetto II: 2.000 €
Sonetto I: 1.500 €
Sonetto Center II: 1.800 €
Sonetto Center I: 1.000 €
Sonetto Wall: 1.000 €
Sonetto Stand: 450 €

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Smukke sonetter fra Sonus faber”

  1. alan petersen

    Købt Sonetto III for nyligt. Superlækkert design i valnøddefinér, fremragende lyd sammen med NAD C700, pro-ject debut carbon med ortofon 2M blue og pro-ject cd-spiller.

    Der er så meget bund bassen og stramhed i mellemtone og diskant, hvilket gør det til en fornøjelse at genhøre LPèr fra ´70erne plus de nye 180 grams vinyler, f. eks. The Seeger sessions med Bruce Springsteen og band, Abbey Road i det nye mix, Køln koncert medKeith Jarret- og det lyder virkelig fantastisk også via Tidal streaming.

    Testemne(?) i premium klassen og til at købe for alm. indtægter.

    Fik dem på tilbud (tak AV-Connection) og fik solgt mine Dali opticon 6 til en fin pris.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lige om lidt går det løs i Las Vegas

Hold styr på dit helbred

Det smarteste køleskab, vi har set

Bybil på strøm

Radioen som aldrig løber tør for strøm

Et TV, du kan se på - og igennem

Hørepropper med tabsfri CD-lyd

Glem 85", nu gælder det 98"

Så billigt får du ikke 150 tommer

JBL's soundbars kan noget helt særligt

Tjek LG's 97-tommers OLED!

IFA-nyheder fra Samsung

0
Scroll to Top