Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Her er Bose QuietComfort Ultra

Bose QuietComfort Ultra: Rygterne taler sandt. Boses nye topmodel er blevet lanceret.

Skrevet af / 15/09/2023 - 12:20
Her er Bose QuietComfort Ultra

Bose har lanceret den første i en serie af nye støjreducerende hovedtelefoner. Og navnet er, som vi “troede”: QuietComfort Ultra. Som siges at være de bedste hovedtelefoner fra Bose nogensinde.

De nye hovedtelefoner siges at have bedre støjreduktion end tidligere, og de tilpasser både lyd og støjreduktion til, hvordan hovedtelefonerne sidder om ørerne, og også til omgivelserne.

På lydsiden kan Bose prale af aptX Lossless, som giver ægte CD-kvalitet via Bluetooth. Fantastisk!

Bose QuietComfort Ultra
(Foto: Bose)

Rumlig lyd …

Rumlig lyd får dog mest spalteplads i pressemeddelelsen. Det er en stor hype i disse dage, og noget vi fremhævede, da vi skrev om rygterne. Dengang spekulerede vi i, at det ville betyde, “at de nye modeller vil fungere bedre med moderne soundtracks og musik i Dolby Atmos-format”.

Slik blir det ikke.

Læs også Nye Bose-hovedtelefoner og hørepropper skal blive bedre til "alt" Hvis rygterne taler sandt, kan dette blive Boses bedste hovedtelefoner nogensinde.

… men ikke Dolby Atmos

I stedet for Dolby Atmos bruger Bose sin egen Immersive Audio. Dolby er ikke nævnt med et ord, hvilket højst sandsynligt betyder, at hovedtelefonerne ikke er kompatible med Dolby Atmos. I stedet trækker de stereosporet ud og skalerer det op til en slags 360-lyd. Flere på markedet gør det samme, og mange af dem har indbygget spatial audio fra Dirac. Vores første tanke er, at det er en forspildt chance, når man tænker på, at de fleste kunstnere på Billboards Top 100-liste optager i Dolby Atmos.

Hvis du spørger os, er rumlig lyd ikke en nødvendighed i et par hovedtelefoner. Men hvis du skal have det, kan vi ikke se, hvorfor du ikke skulle understøtte Dolby Atmos. Det kan man finde på meget ny musik via både Apple Music og Tidal. For ikke at nævne streamingtjenester som Netflix, HBO og Disney, for blot at nævne nogle få. Det er også godt på vej til at blive den nye standard for rumlig lyd på musikudgivelser.

Bose QuietComfort Ultra-lifestyle
(Foto: Bose)

Batteritid

Man kan diskutere, hvor meget batteritid man har brug for i et par hovedtelefoner. Men det er længe siden, at 24 timer var standarden, og nu er de fleste oppe på 30 timer eller mere. Bose nøjes derimod med 18 timer med Immersive Audio-funktionen aktiveret og 24 timer slukket.

Bose QuietComfort Ultra Earbuds
(Foto: Bose)

Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Boses QuietComfort Earbuds II er Boses mest succesfulde hørepropper indtil videre, især støjreduktionen var god. Nu kommer Ultra Earbuds, hvor især samtalekvaliteten siges at være forbedret. Især i støjende omgivelser, blandt andet fordi øretelefonerne intelligent udnytter den mikrofon, der er mindst udsat for vindstøj.

Ultra Earbuds understøtter også aptX Lossless, takket være Snapdragon Sound.

Læs også Meget bedre end sine forgængere Bose har forbedret sine forfærdelige QuietComfort Earbuds. Earbuds II er meget bedre på alle måder.
Bose QuietComfort Ultra-case Bose QuietComfort Ultra-folded Bose QuietComfort Ultra-side Bose QuietComfort Ultra-white front Bose QuietComfort Ultra-white Bose QuietComfort Ultra-white side Bose QuietComfort Ultra-lifestyle 3 Bose QuietComfort Ultra Earbuds-lifestyle Bose QuietComfort Ultra in case Bose QuietComfort Ultra black Bose QuietComfort Ultra-lifestyle 4
<
>
QuietComfort Ultra Earbuds. (Foto: Bose)

Bose QuietComfort Ultra og QuietComfort Ultra Earbuds: Pris og tilgængelighed

Bose QuietComfort Ultra vil være tilgængelig fra den 10. oktober, men kan allerede nu forudbestilles. Prisen vil være hård: 3.899 kroner. QuietComfort Ultra Earbuds koster 2.699 kroner. Det er ret vovet at gå 33 procent over ærkekonkurrenten Sony WF-1000XM5.

Der findes også et par mere prisvenlige hovedtelefoner, QuetComfort Headphones. De erstatter QuietComfort 45, har multipoint-tilslutning og giver brugeren mulighed for at justere mængden af støjreduktion og lave sine egne forudindstillinger for støjreduktion. Prisen er 3099 kroner, og de kan forudbestilles nu og leveres den 26. september.

Mere info: bose.dk

Bose QuietComfort Headphones
Bose QuietComfort Headphones. (Foto: Bose)
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Scroll to Top