Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Vist kan du spille på Chromebook

Nu kommer de første Chromebooks - skabt til gaming! Med 120 Hz, lynhurtig Wi-Fi og god grafik.

Skrevet af / 11/10/2022 - 13:00
Vist kan du spille på Chromebook

Google har dårligt nok skrinlagt sin gaming-platform Stadia, før vi nu får Chromebooks, beregnet til gaming.

“Vi har arbejdet med dette i over to år, og endelig er vi klar med gaming til Chromebook,” sagde Googles udsendte under en digital lancering mandag aften.

– Du kan ikke spille på en Chromebook

Mange vil være enige i, at Chromebooks er vældig smarte. De starter lynhurtigt, batteritiden er uovertruffen, og det samme er stabiliteten. Det hele foregår nemlig næsten udelukkende i skyen, og dermed er der ikke behov for kompliceret hardware eller stor intern lagerplads, for at det fungerer. Du behøver kun internetadgang.

Men at kunne spille spil på en Chromebook? Det er ikke muligt, tænker du sikkert. Men det er akkurat det, Google nu lancerer.

Når livet kommer i vejen

Tanken er, at der i de senere år er kommet mange fede spil til PC, men det nødvendige udstyr er dyrt, og vedligeholdelse kan være problematisk og kostbart. Udstyret skal nemlig holdes opdateret for at holde trit med de nyeste spil, og det kan være en udfordring for mange.

“Jeg kom selv i den situation, hvor livet kom i vejen for spillet. Jeg fik familie og børn, og da jeg igen fik lidt tid til at sætte mig ned og spille, var udstyret forældet. Udstyr, jeg havde betalt masser af penge for i sin tid,” fortalte Googles udsendte.

At spille på PC kan med andre ord være en temmelig kostbar hobby. Også selv om du ikke er på prof-niveau.

Løsningen: Gaming i skyen

At få gaming til at fungere på en Chromebook er nemmere, end det lyder. Den tunge grafikbehandling, som er nødvendig for at få selv de mest avancerede spil til at fungere, finder nemlig sted i skyen! Det betyder, at din egen hardware kan være temmelig enkel.

Google har indgået samarbejde med eksterne partnere for at kunne tilbyde skybaseret gaming på platformene Nvidia GeForce Now, Xbox Cloud Gaming og Amazon Luna. Sidstnævnte er i øjeblikket kun tilgængelig i USA, så for os herhjemme er det GeForce Now og Xbox Cloud, som gælder.

Foto: Nvidia

GeForce NOW

Opretter du en GeForce NOW-konto, får du adgang på alle spillene i tjenesten. Inkluderet League of Legends, Fortnite, Counter-Strike, Lost Ark, Guild Wars 2 og ikke mindst Cyberpunk 2077.

Med et RTX 3080-abonnement får du adgang til heftig GeForce RTX 3080 grafikprocessering (GPU). All processering sker i skyen! Alt hvad du behøver er en internetlinje på minimum 35 Mbit/s, så kan du spille selv de tungeste spil med under 85 ms forsinkelse.

Foto: Microsoft

Xbox Cloud Gaming

Installerer du Microsofts Cloud Gaming-app på din Chromebook, får du også adgang til en lang række spil, inkluderet bl.a. Forza Horizon 5, Fortnite, Halo Infinite, Assassin’s Creed Odyssey og Chivalry 2.

God grafik

Det, du behøver for at opnå en god spiloplevelse på en Chromebook, er et Wi-Fi 6 eller Wi-Fi 6E netværkskort, helst 8 GB RAM eller mere. Så får du til gengæld adgang til en heftig GPU i skyen, grafikydelse på op til 1600 p (2560 x 1600) ved 120 Hz.

Dette er egentlig alt, hvad en letvægts-gamer har brug for.

chromebooks for gaming

Tre nye Chromebooks til gaming. (Foto: Google)

Tre nye Chromebooks til gaming

I forbindelse med lanceringen kommer nu tre nye Chromebooks, som er optimeret til gaming. Alle med RGB-tastaturer og den hardware, som er nødvendig for en god spiloplevelse.

Foto: Acer

Acer Chromebook 516 GE har en 120 Hz skærm med 2560 × 1600 opløsning (WQXGA). Op til Intel Core i7-1260P processor, mindst 8 GB RAM og DTS-lyd er også på plads. Gamere vil synes om anti-ghosting-tastaturet med RGB-taster. Wi-Fi 6E understøtter det nye 6 GHz Wi-Fi-bånd, og du kan også bruge Ethernet-porten til den mest stabile netværksadgang.

Foto: Asus

Asus Chromebook Vibe CX55 Flip har 144 Hz-skærm med Full HD-opløsning (1920 x 1080). Den kan desuden flippes rundt, så den bliver til en tablet. Wi-Fi 6 giver den bedste Wi-Fi-modtagelse bortset fra understøttelse af 6 GHz, og den har op til Intel Core i7-1165G7 processor og mindst 8 GB RAM. Harman Kardon-højttalere og anti-ghosting-tastatur er den også udstyret med.

Foto: Lenovo

Endelig har vi Lenovo Ideapad Gaming Chromebook med 120 Hz WQXGA-skjerm (2560 x 1600), RGB anti-ghosting-tastatur og fire indbyggede højttalere. Op Til Intel Core i5 (12 Gen) processor og mindst 8 GB RAM, samt desuden Wi-Fi 6E.

Priserne på de nye Chromebooks ligger mellem 399 og 799 dollar (omkring 3.000 – 6.000 kroner).

Works With Chromebook
Ekstraudstyr? Kig efter logoet ‘Works With Chromebook’. (Collage: Google)

Udstyr: ‘Works With Chromebook’

Er du interesseret i at udbygge din gaming-Chromebook med ekstraudstyr som mus, controller og headsæt, skal du se efter det nye Works With Chromebook-logo eller WWCB.

Google har til lejligheden indgået et samarbejde med HyperX, Steelseries og Corsair, som alle fra i dag tilbyder gaming-tilbehør til Chromebooks. Vi regner med at se flere mærker efterhånden.

L&B skal teste

Nogle af de nye Chromebooks er på vej til til os for at blive testet – vi glæder os til at dele vores indtryk. Følg med!

Relaterede gaming-artikler

Microsoft og Sony har delt gaming-verdenen i to

… men det behøver ikke at betyde så meget for dig.

Læs mere

Xbox Series X

Spilkonsol med PC-ydelse

Microsofts nye spilkonsol byder på fornem grafik og fede spiloplevelser – som skabt til at nydes på en stor, skarp TV-skærm!

Læs hele testen

Sony PlayStation 5

PlayStation 5: Fremtiden er her

Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.

Læs hele testen

48-50″ LCD- og OLED-TV’er til gaming

De bedste gaming-skærme

Et moderne gaming-TV giver dig ikke bare en bedre billedoplevelse – det kan også gøre dig til en bedre gamer! Vi har testet de TV’er, der kan sikre dig topscore.

Læs hele testen

MSI Optix MPG321UR-QD

Rå 4K gaming-skærm med quantum dots

Denne gaming-skærm fra MSI kombinerer Ultra HD-opløsning og kontrast på forbilledlig vis og har desuden knaldgode farver!

Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

IKEA: Gadestil til gamere

Razers nye samarbejde tager kunderne med bukserne nede

Gaming-flagskibe fra LG

Sådan bliver PS5 Pro

Streaming og teamsnak i farver

PS5-opdatering rulles ud nu

Scroll to Top