TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Vist kan du spille på Chromebook

Nu kommer de første Chromebooks - skabt til gaming! Med 120 Hz, lynhurtig Wi-Fi og god grafik.

forfatter
Publiceret 11/10/2022 - 13:00

Google har dårligt nok skrinlagt sin gaming-platform Stadia, før vi nu får Chromebooks, beregnet til gaming.

“Vi har arbejdet med dette i over to år, og endelig er vi klar med gaming til Chromebook,” sagde Googles udsendte under en digital lancering mandag aften.

– Du kan ikke spille på en Chromebook

Mange vil være enige i, at Chromebooks er vældig smarte. De starter lynhurtigt, batteritiden er uovertruffen, og det samme er stabiliteten. Det hele foregår nemlig næsten udelukkende i skyen, og dermed er der ikke behov for kompliceret hardware eller stor intern lagerplads, for at det fungerer. Du behøver kun internetadgang.

Men at kunne spille spil på en Chromebook? Det er ikke muligt, tænker du sikkert. Men det er akkurat det, Google nu lancerer.

Når livet kommer i vejen

Tanken er, at der i de senere år er kommet mange fede spil til PC, men det nødvendige udstyr er dyrt, og vedligeholdelse kan være problematisk og kostbart. Udstyret skal nemlig holdes opdateret for at holde trit med de nyeste spil, og det kan være en udfordring for mange.

“Jeg kom selv i den situation, hvor livet kom i vejen for spillet. Jeg fik familie og børn, og da jeg igen fik lidt tid til at sætte mig ned og spille, var udstyret forældet. Udstyr, jeg havde betalt masser af penge for i sin tid,” fortalte Googles udsendte.

At spille på PC kan med andre ord være en temmelig kostbar hobby. Også selv om du ikke er på prof-niveau.

Løsningen: Gaming i skyen

At få gaming til at fungere på en Chromebook er nemmere, end det lyder. Den tunge grafikbehandling, som er nødvendig for at få selv de mest avancerede spil til at fungere, finder nemlig sted i skyen! Det betyder, at din egen hardware kan være temmelig enkel.

Google har indgået samarbejde med eksterne partnere for at kunne tilbyde skybaseret gaming på platformene Nvidia GeForce Now, Xbox Cloud Gaming og Amazon Luna. Sidstnævnte er i øjeblikket kun tilgængelig i USA, så for os herhjemme er det GeForce Now og Xbox Cloud, som gælder.

Foto: Nvidia

GeForce NOW

Opretter du en GeForce NOW-konto, får du adgang på alle spillene i tjenesten. Inkluderet League of Legends, Fortnite, Counter-Strike, Lost Ark, Guild Wars 2 og ikke mindst Cyberpunk 2077.

Med et RTX 3080-abonnement får du adgang til heftig GeForce RTX 3080 grafikprocessering (GPU). All processering sker i skyen! Alt hvad du behøver er en internetlinje på minimum 35 Mbit/s, så kan du spille selv de tungeste spil med under 85 ms forsinkelse.

Foto: Microsoft

Xbox Cloud Gaming

Installerer du Microsofts Cloud Gaming-app på din Chromebook, får du også adgang til en lang række spil, inkluderet bl.a. Forza Horizon 5, Fortnite, Halo Infinite, Assassin’s Creed Odyssey og Chivalry 2.

God grafik

Det, du behøver for at opnå en god spiloplevelse på en Chromebook, er et Wi-Fi 6 eller Wi-Fi 6E netværkskort, helst 8 GB RAM eller mere. Så får du til gengæld adgang til en heftig GPU i skyen, grafikydelse på op til 1600 p (2560 x 1600) ved 120 Hz.

Dette er egentlig alt, hvad en letvægts-gamer har brug for.

chromebooks for gaming

Tre nye Chromebooks til gaming. (Foto: Google)

Tre nye Chromebooks til gaming

I forbindelse med lanceringen kommer nu tre nye Chromebooks, som er optimeret til gaming. Alle med RGB-tastaturer og den hardware, som er nødvendig for en god spiloplevelse.

Foto: Acer

Acer Chromebook 516 GE har en 120 Hz skærm med 2560 × 1600 opløsning (WQXGA). Op til Intel Core i7-1260P processor, mindst 8 GB RAM og DTS-lyd er også på plads. Gamere vil synes om anti-ghosting-tastaturet med RGB-taster. Wi-Fi 6E understøtter det nye 6 GHz Wi-Fi-bånd, og du kan også bruge Ethernet-porten til den mest stabile netværksadgang.

Foto: Asus

Asus Chromebook Vibe CX55 Flip har 144 Hz-skærm med Full HD-opløsning (1920 x 1080). Den kan desuden flippes rundt, så den bliver til en tablet. Wi-Fi 6 giver den bedste Wi-Fi-modtagelse bortset fra understøttelse af 6 GHz, og den har op til Intel Core i7-1165G7 processor og mindst 8 GB RAM. Harman Kardon-højttalere og anti-ghosting-tastatur er den også udstyret med.

Foto: Lenovo

Endelig har vi Lenovo Ideapad Gaming Chromebook med 120 Hz WQXGA-skjerm (2560 x 1600), RGB anti-ghosting-tastatur og fire indbyggede højttalere. Op Til Intel Core i5 (12 Gen) processor og mindst 8 GB RAM, samt desuden Wi-Fi 6E.

Priserne på de nye Chromebooks ligger mellem 399 og 799 dollar (omkring 3.000 – 6.000 kroner).

Works With Chromebook
Ekstraudstyr? Kig efter logoet ‘Works With Chromebook’. (Collage: Google)

Udstyr: ‘Works With Chromebook’

Er du interesseret i at udbygge din gaming-Chromebook med ekstraudstyr som mus, controller og headsæt, skal du se efter det nye Works With Chromebook-logo eller WWCB.

Google har til lejligheden indgået et samarbejde med HyperX, Steelseries og Corsair, som alle fra i dag tilbyder gaming-tilbehør til Chromebooks. Vi regner med at se flere mærker efterhånden.

L&B skal teste

Nogle af de nye Chromebooks er på vej til til os for at blive testet – vi glæder os til at dele vores indtryk. Følg med!

Relaterede gaming-artikler

Microsoft og Sony har delt gaming-verdenen i to

PlayStation vs. Xbox: Nu er der krig!

… men det behøver ikke at betyde så meget for dig.

Xbox Series X

Her er Xbox Series X!

Microsofts nye spilkonsol byder på fornem grafik og fede spiloplevelser – som skabt til at nydes på en stor, skarp TV-skærm!

Sony PlayStation 5

Vi har testet PS5!

Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.

48-50" LCD- og OLED-TV’er til gaming

De bedste gaming-skærme

Et moderne gaming-TV giver dig ikke bare en bedre billedoplevelse – det kan også gøre dig til en bedre gamer! Vi har testet de TV’er, der kan sikre dig topscore.

MSI Optix MPG321UR-QD

Topsej 4K-spilskærm fra MSI

Denne gaming-skærm fra MSI kombinerer Ultra HD-opløsning og kontrast på forbilledlig vis og har desuden knaldgode farver!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Skal der ligge en ny laptop under juletræet? Så se her Er du træt af den gamle sløve computer? Vi har samlet de bedste bud på nye bærbare.
Fin til de fleste Lenovos letvægts-spillemaskine giver god ydelse til de fleste spil uden at vælte budgettet. Men den begejstrer ikke.
Velkommen til det hybride liv Corona slap endelig sit tag – men hjemmekontoret forblev. 2022 blev året, hvor vi arbejdede og spillede overalt.
Professionelt værktøj i luksusklasse Steelseries’ topmodel har faktisk alle de features, man kan komme i tanke om at bede om.
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Endelig: Chromebooks til gaming! Nu kommer de første Chromebooks - skabt til gaming! Med 120 Hz, lynhurtig Wi-Fi og god grafik.
Følg Lyd & Billede