Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Snart kan du spille Fortnite på din iPhone

Ejere af iPhones og iPads kan inden længe igen kæmpe om at blive den sidste overlevende ud af 100 spillere.

Skrevet af / 02/07/2024 - 13:00
Snart kan du spille Fortnite på din iPhone

3D-spillet Fortnite er populært over hele verden og spilles af mere end 250 millioner spillere. Bare ikke på iOS.

Det skyldes ikke iPhone-brugeres manglende interesse i at nedslagte deres modspillere og til sidst stå tilbage som den eneste overlevende i et Battle Royale. Men Epic Games, der står bag Fortnite, prøvede at omgå Apple betalingssystem. Derfor har spillet siden 2020 været bandlyst i Apples App Store til iOS. Også Google smed i 2020 Epic Games ud fra deres app-butik.

Men nu bliver der igen åbnet for adgang til kamp-arenaen. Ikke via Appels egen app-butik, men via alternative butikker. Det sker som følge af, at EU har tvunget Apple til at tillade installation af apps fra tredjepartsbutikker.

I følge webmediet MacRumours vil Epic Games i de kommende måneder åbne deres egen iOS-app-butik, hvilket vil give iPhone-brugere adgang til Fortnite. Og en iPad-udgave ventes at udkomme senere på året.

På det sociale medie X (tidligere kendt som Twitter) bekræfter Epic Games, at Epic Game Store og Fortnite er indsendt til bekræftelse hos Apple.

Fortnite er gratis at hente og spille. Men ikke for Epic Games, der skal betale 50 eurocent i “teknologiafgift” til Apple for hver app, der installeres uden om Apples egen app-butik.

Læs også Epic Games må hoste op Må betale dyrt efter et bittert retsopgør.

Milliardforretning

Der er dog næppe grund til at frygte for Epic Games’ økonomi. I følge Business of Apps indbringer Fortnite firmaet omkring fire milliarder USD årligt gennem salg af skins og såkaldte battle passes.

Inden app’en blev smidt ud fra Apples og Googles app-butikker i 2020, nåede den i øvrigt at indbringe en milliard USD i indtægter.

Kilde: MacRumoursBusiness of Apps

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple godkender PC-emulator til iOS

Fortnite tilbage på iOS

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Fladt keyboard kan næsten sendes som brev

Razers nye gamingmus vejer blot 55 gram

Her er de nye Xbox-konsoller

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Scroll to Top