Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Epic Games tabte: Får gigantregning fra Apple

Må betale dyrt efter et bittert retsopgør.

Skrevet af / 17/01/2024 - 16:26
Epic Games tabte: Får gigantregning fra Apple

Computerspilgiganten Epic Games får en heftig regning efter det bitre retsopgør mod Apple. Hele 73 millioner dollar, svarende til i nabolaget af 500 millioner danske kroner, må Epic punge ud med i sagsomkostninger.

Men eftersom Epic Games er over 30 milliarder dollar værd, har de nok stadig salt til et æg. Ikke desto mindre er det et stort nederlag for dem.

Fortnite-strid

Striden stammer fra 2020, da Epic forsøgte at omgå Apples betalingssystem i mobilspillet Fortnite. Dette førte til, at Fortnite blev smidt ud af App Store, og at Epic anlagde sag mod Apple.

Epic tabte i første omgang sagen, og anken blev for nylig afvist af USA’s højesteret. Dermed er kampen tabt, og regningen må betales.

Sagen viser, at selv ikke en stor fisk som Epic Games med en årlig omsætning på omkring syv milliarder kroner (1 milliard dollar), kan udfordre Apple ustraffet. Apples enorme ressourcer med over 60 milliarder dollar i kontanter og årlige indtægter på næsten 400 millarder dollar(!), giver selskabet mulighed for at forsvare sig med næb og klør.

Mens Epic Games nok skal klare sig, er historien en påmindelse for alle mindre aktører om, at historien om David mod Goliat er netop det: en historie.

Kilde: AppleInsider.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortnite tilbage på iOS

AOC: Full HD kan stadig

Første UPS til gamere

Fladt keyboard kan næsten sendes som brev

Razers nye gamingmus vejer blot 55 gram

Her er de nye Xbox-konsoller

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Scroll to Top