Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Smarte OLED-gamingskærme fra Samsung

Her er årets skærme til gaming, kontorbrug og kreative professionelle.

Skrevet af / 04/06/2024 - 16:47
Smarte OLED-gamingskærme fra Samsung

Ved et event i London fremviste Samsung sine nye gaming-skærme i den storsælgende Odyssey-serie. Men der var også plads til skærme med AI-funktioner hentet fra top-TV’er, kontorskærme med indbyggede kameraer og skærme med praktiske funktioner og højere miljøkrav.

Læs også Flere OLED-gamingskærme fra Samsung Flagskibet Odyssey OLED G9 opdateres og får selskab af modellerne G6 og G8.

Gamingskærme

Vi har tidligere testet Samsungs bedste skærm i gaming-kategorien, Odyssey OLED G9, og vi var vilde med den! Men ikke alle har plads til så stor en skærm, bryder sig ikke om ultra-widescreen eller synes simpelthen, at den er for dyr. For dem vil det være en god nyhed, at Samsung nu lancerer to mindre modeller, Odyssey OLED G6 og Odyssey OLED G8. Hvilket vi rapporterede om fra CES-messen i begyndelsen af året, men nu er de her altså.

Samsung Odyssey OLED G9 (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Den største af de to er Samsungs første flade 32-tommer OLED-skærm med 4K UHD-opløsning og 16:9-billedformat. Med en opdateringshastighed på 240 Hz og en responstid på 0,03 ms (GtG) giver den et godt flow i spillet. Dette er også Samsungs første OLED-gamingskærm med AI. Indeni sidder nemlig den samme NQ8 AI Gen3-processor som i årets Samsung 8K TV’er, som opskalerer indhold, når man bruger de indbyggede smart TV-apps.

Foto: Samsung

Det mindre Odyssey OLED G6 har en 27-tommers skærm med QHD-opløsning (2.560×1.440), også den i 16:9-format. Den har dog en opdateringsfrekvens på hele 360 Hz og en responstid på 0,03 ms. Begge modeller har Samsung OLED Safeguard+, som forhindrer indbrænding, samt et kølesystem med kølevæske.

Vores seneste skærmserier giver brugere over hele verden en bred vifte af muligheder og skaber bedre oplevelser, uanset hvordan man bruger dem i hverdagen. Fra de banebrydende AI-drevne Odyssey OLED-gamingskærme til multienhedsoplevelser via Smart Monitor og ViewFinity- serierne fortsætter Samsung med at redefinere markedet og levere banebrydende teknologi til brugere overalt,” siger Hoon Chung, Executive Vice President for Visual Display Business hos Samsung Electronics.

Læs også Ultrabred og helt vild gaming-skærm Vi har næppe set en federe skærm til spil.

Kontorskærme

Smart Monitor-serien hedder ikke sådan for sjov. De har en NQM AI-processor, der kan opskalere indhold til 4K, og AI-funktioner i Active Voice Amplifier Pro fjerner baggrundsstøj, så dialogen bliver klarere. Serien udvides nu med de nye M8-, M7- og M5-modeller. Hele serien får en Workout Tracker, som kan vise sundhedsdata fra et Galaxy Watch. Og topmodellen kan give 360 graders lyd, når den parres med et par Galaxy Buds.

Foto: Samsung

M7 kommer i 32 og 43 tommer med 4K UHD-opløsning og 300 nit lysstyrke.

M5 kommer i 27 og 32 tommer med FHD-opløsning og 250 nit lysstyrke.

Viewfinity-serien, som er målrettet kreative og professionelle, får en opdatering af modellerne med en højere procentdel af genanvendt plast. De er udstyret med en smart stander, der ikke kræver værktøj til montering.

Foto: Samsung

Viewfinity S8 fås i 27 og 32 tommer med 4K UHD-opløsning, 60 Hz frekvens og 350 nit.

Viewfinity S7 har de samme specifikationer, men færre funktioner.

Viewfinity S6 fås i 24, 27 og 32 tommer med QHD-opløsning, 100 Hz frekvens og 350 nit.

Priseksempel og tilgængelighed

  • Odyssey OLED G8 32 tommer: 10.690 kr.
  • Odyssey OLED G6 27 tommer: 7.490 kr.
  • Smart Monitor M8 32 tommer: 5.490 kr.
  • ViewFinity S7 27 tommer: 2.699 kr.

Skærmene er tilgængelige fra i dag.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

Scroll to Top