Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Den bærbare spilkonsol Steam Deck får OLED-skærm

Opdateret model med større skærm, bedre batteritid og hurtigere Wi-Fi.

Skrevet af / 13/11/2023 - 17:22
Den bærbare spilkonsol Steam Deck får OLED-skærm

Håndholdte spilkonsoller, som i virkeligheden er små computere, bliver stadig mere populære, og først ude var Steam Deck. Som navnet antyder, opretter den forbindelse til spilbutikken Steam, hvor der er masser af spiltitler at vælge imellem. Men nu får den konkurrence fra bl.a. Asus ROG Ally og Lenovo Legion Go.

Læs også Asus får Steam Deck til at ligne en dinosaur Håndholdte gamingcomputere tager et tigerspring med Asus ROG Ally, som kvaser konkurrenterne og løfter drømmen om seriøs, mobil gaming til nye højder!

Valve lancerer derfor nu en opdateret version, hvor det mest iøjnefaldende er, at den har fået en ny, større og bedre skærm. Den gamle 7-tommers LCD-skærm er blevet erstattet af en 7,4-tommers OLED-skærm og får dermed bedre sortniveau og kontrast. Desuden understøtter den HDR-indhold. Skærmen har en lysstyrke på hele 1000 nit, og opdateringsfrekvensen er øget til 90 hertz.

Foto: Valve

Men også indvendigt er der sket ting og sager. Det gamle 40 Wh-batteri er blevet erstattet af et 50 Wh-batteri, hvilket betyder, at batteritiden er øget med hele 30-50 procent. Steam Deck har også opgraderet den trådløse tilslutning og understøtter nu Wi-Fi 6E, hvilket kan tredoble hastigheden for download af spil.

Læs også Lenovos bærbare spillekonsol Kombinerer det bedste fra Steam Deck og Nintendo Switch, mens du kører Windows.

Konsollen bruger nu standardskruer, hvilket skal gøre den lettere at reparere. Touchskærmen skal også reagere hurtigere og have bedre kvalitet. Andre forbedringer er bedre køling og 30 gram lavere vægt.

Foto: Valve

Pris og tilgængelighed

Steam Deck OLED kommer på markedet den 16. november og koster 569 Euro.

Læs mere på Steamdeck.com

Læs også:

Steam Deck (64 GB eMMC)

Den driver mig til vanvid – men jeg kan ikke lægge den fra mig!

Steam Deck ønsker at slå et slag for seriøs gaming på den håndholdte front. Og det betyder masser af performance, frustrerende fejl og unægtelig stort potentiale.

Læs hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gaming med dybde

Kom selv ind i spillet med AI

Samsung gamingskærme med AI

Ansigtsløftning til Asus' håndkonsol

Konsolkrigen er slut efter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skræddersyet gaminglyd med Arctis Nova 5

Maskefald for Razer

Spil 'Fallout' i Excel

Gaming med AI-hjælp

Masser af nye gaming-skærme

De bedste spil i 2024 (hidtil)

Scroll to Top