Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nordiske serier får nyt liv hos SkyShowtime

Beforeigners, Lust og Kamikaze genopstår hos SkyShowtime.

Skrevet af / 07/03/2023 - 09:00
Nordiske serier får nyt liv hos SkyShowtime

Der er i øjeblikket hård kamp om de globale streamingabonnenters gunst. En heftig konkurrencesituation, der fører til opkøb, fusioner – og uundgåelige nedskæringer i programudbuddet.

Sidste forår gik gigantfusionen mellem Discovery og WarnerMedia igennem, og siden har den nye ledelse hos Warner Bros. Discovery foretaget omfattende besparelser, undertiden på bekostning af HBO Max-indholdet. Siden fusionen blev gennemført, har den nye ledelse (med CEO David Zaslav i spidsen) bl.a. droppet Snowpiercer, Beforeigners, Westworld og Raised by Wolves.

Læs også Mere skøn forvirring fra Westworld Efter en langvarig coronapause er Westworld tilbage på sporet – og i højere grad tilbage til sine rødder.

Herhjemme kom det som et chok for det nordiske film- og seriemiljø, da HBO Max sidste sommer i praksis besluttede at lukke ned for alt lokalt produceret nordisk indhold. Heriblandt populære serier som Beforeigners og Lust. Ikke alene blev serierne ikke fornyet, men de er (lidt under radaren) forsvundet fra HBO Max i hobetal.

Dette er i høj grad gået ud over lokalt producerede serier fra HBO Nordic-tiden.

Solide serier som danske Kamikaze, norske Velkommen til Utmark, svenske Lust og Beartown samt norske Beforeigners (en serie, der også nød et stort internationalt publikum).

Den norske serie ‘Beforeigners’ var en stor succes på HBO Nordic (Foto: HBO Max)

Warner Bros. Discovery’s nye forretningsplan er tydeligvis at barbere alt indhold, der ikke genererer nok indtægter (læs: abonnenter), skære ned på antallet af produktioner og satse mere (om end med et betydeligt mindre samlet budget) på store flagskibsserier som House of the Dragon og nytilkomne The Last of Us.

Læs også Positiv zombie-overraskelse! Pedro Pascal tilfører noget forfriskende nyt til en (relativt) nedslidt genre.

Mindre – og mere ‘ubetydelige’ – serier lægges ned; og arkivet sælges nu til andre, lokale, streamingtjenester som SkyShowtime!

Beforeigners (Foto:SkyShowtime)

Nytilkomne SkyShowtime meddelte tidligere på året, at selskabet har indgået en stor aftale om programindkøb med Warner Bros. Discovery, som giver selskabet transmissions- og ejendomsrettigheder til serier som f.eks.

  • Beartown, sæson 1 (Sverige)
  • Beforeigners, sæson 1 og 2 (Norge)
  • Kamikaze, sæson 1 (Danmark)
  • Lust, sæson 1 (Sverige)
  • The Informant, sæson 1 (Ungarn)
  • ID, sæson 1 (Finland)
  • Por H o Por B, sæson 2 (Spanien)
  • The Winner, sæson 1 (Tjekkiet)

Lust sesong 1 1

SkyShowtime har købt de eksklusive europæiske rettigheder til 21 lokale serier fra HBO Max, herunder nogle af HBO Max’ mest populære og anerkendte serier fra regionen. I alt giver aftalen SkyShowtime 168 episoder – over 150 timer – af helt nye og tidligere udsendte serier.

Aftalen, som omfatter tre helt nye serier, der er færdigproduceret og vil få verdenspremiere på SkyShowtime i løbet af 2023, accelererer selskabets etablering med originale programmer betydeligt. De nye serier, der vil blive brandet som ‘SkyShowtime Originals’, omfatter ID (Finland), The Winner (Tjekkiet) og Warszawianka (Polen).

Læs også Svigtende formkurve Norsk krimikomedie er på vildspor i 2. sæson.

NB! Avtalen indebærer også, at SkyShowtime fra nu af har rettighederne til at fornye disse serier, så vi eventuelt kan få en Beforeigners, sæson 3, eller Lust, sæson 2.

Ikke mindst krydser vi fingre og tæer for, at vi en dag får mulighed for at se Velkommen til Utmark, sæson 2!

SkyShowtime bekræfter i dag, at de nordiske serier Kamikaze, Beforeigners, Beartown og Lust vil kunne streames eksklusivt fra den 14. marts.

Serierne brandes som SkyShowtime Exclusives.

Derudover vil to andre kendte serier kunne streames: Velkommen til Utmark (Norge) og Knutby (Sverige).

Senere i år vil kunder over hele Norden også kunne streame serien ID (Finland og Sverige) fra SkyShowtime Original.

Dagens pressemeddelelse har dog intet nyt om, hvorvidt SkyShowtime vil lancere nye sæsoner af de ‘gamle’ nordiske serier, men det understreges, at dette nu er en mulighed.

 

I forbindelse med annonceringen af aftalen udtaler SkyShowtimes direktør Monty Sarhan:

“Dette er en vigtig aftale for SkyShowtime, som giver os et øjeblikkeligt fodfæste inden for den oprindelige indholdssatsning langt før tidsplanen. Som en streamingtjeneste, der er udviklet specielt til Europa, har SkyShowtime en forpligtelse over for forbrugerne på vores markeder. Lokal programlægning er en vigtig del af vores strategi, og vi er glade for at være hjemsted for disse nye serier samt populære serier, der har vundet genklang hos publikum over hele Norden, Central- og Østeuropa og Spanien.”

PS! Hvis du ikke skulle have opdaget det, er SkyShowtimes eksklusive guldæg Taylor Sheridans vanvittigt populære western-univers: Yellowstone, 1883 og 1923.

Læs også Her ser du Yellowstone! Serieskaber Taylor Sheridan er blandt de hotteste navne i streamingbranchen for tiden - men hvor (og hvordan) får du set alle hans eminente serier?

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Billedes dedikerede filmanmelder og administrerende direktør. Tor har arbejdet på Lyd & Billede siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner ejere af et bladforlag med bl.a. et filmmagasin i porteføljen, og denne interesse har han taget med sig til Lyd & Billede. Tor er uddannet cand.polit. fra Universitetet i Oslo, men befinder sig godt bag rattet i en medievirksomhed.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MILF-trailer!

Klar til endnu en runde?

Et godt grin forlænger livet!

Kongen brøler igen!

De kriminelles hærgen fortsætter i Kingstown

Harry Potter-lydbøgerne får Dolby Atmos

Se den nye trailer fra Holocaust-helvedet

Hysterisk ny trailer!

Stadig fuld-MAX?

Sådan fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it ...

Prisvindende kærlighedsdrama

Lyd & Billede
Scroll to Top