Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nytænkende gaming fra Asus

En gaming-bærbar med to skærme - og en tablet, der rummer en spille-PC. Asus ROG leger med formfaktoren på CES.

Skrevet af / 05/01/2022 - 15:10
Nytænkende gaming fra Asus

Når man siger “gaming-bærbar”, forestiller de fleste sig en computer bestående af én skærm og ét tastatur, der er bygget sammen i én sammenklappelig enhed. De to mest interessante CES-nyheder fra Asus’ spilmærke, ROG, følger imidlertid ikke den opskrift.

Asus ROG Zephyrus Duo 16 en en gaming-PC med dobbelt op på skærme. (Foto: Asus)

Asus Zephyrus Duo 16 har ikke én, men to skærme. Den følger opskriften fra ZenBook Pro Duo UX582, som vi tidligere har testet – men i en gaming-udgave. Hovedskærmen er på 16 tommer, men nu i det moderne 16:10-format. ScreenPad Plus-ekstraskærmen er på 14″, dvs. i fuld kabinetbredde, men kun ca. halvt så høj som hovedskærmen. Når maskinen åbnes, løfter ekstraskærmen sig i en 13-graders vinkel, så den går i ét med hovedskærmen. Ekstraskærmen er i 4K vandret opløsning, mens hovedskærmen fås i opløsningerne Full HD (240 Hz), QHD (120 Hz) og 4K (120 Hz).

Asus Zephyrus Duo fås i en række konfigurationer. Med op til AMD Ryzen 9-processor og op til den nye Nvidia GeForce RTX 3080 Ti-grafik.

Asus ROG Flow Z13 ligner Microsoft Surface på steroider: En 13″ tablet med løst tastatur – og kræfter i gaming-klassen! (Foto: Asus)

Asus ROG Flow Z13 er i følge producenten den kraftigste tablet, verden endnu har set. Og vi tror dem! Den er nemlig en komplet gaming-PC indbygget i en 13-tommers tablet. Hvis man vælger den kraftigste konfiguration, kommer tabletten med 12. generations Intel Core i9-processor og Nvidia GeForce RTX 3050 Ti-grafik. Samt 16 GB DDR5-hukommelse, 1 TB SSD og 4K-skærm. Det er faktisk pænt voldsomt.

For at fungere som fyldgyldig PC er et tastatur stadig praktisk. Og sådan et følger heldigvis med i pakken. Det er et ganske tyndt tastatur, der klikkes på med magneter og fungerer som cover. Ikke ulig Microsoft Surface. Og ligesom denne har tabletten en indbygget fod på bagsiden, der kan klappes ud.

Hvis der er brug for endnu mere kraft til spil, er ROG Flow Z13 kompatibel med Asus’ XG Mobile grafikaccelerator, som vi tidligere har testet sammen med ROG Flow X13-laptoppen. Og som selvfølgelig findes i opdaterede udgaver med grafikkort i high-end-klassen.

Pris og leveringstid kender vi ikke. Men vi gætter på, at maskinerne dukker op i løbet af foråret. Og at man skal lægge mindst 20 af de lange til side for at være med. På de billigste modeller.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er en ny AI i byen

Arbejdsro på kontoret

Verdens første stationære PC fundet i et gammelt hus

Farvel til iTunes på Windows

Asus med dobbelt-skærm er i Danmark

Se, dét kan man kalde harddisk-plads!

Praktisk Philips-skærm til hverdagsbrug

40 (!) nye AI-produkter fra Lenovo

Se, hvad Asus viste på CES

AI-computere og 3D-skærme

Ny tast på tastaturet!

Dell XPS-serien udvides

0
Scroll to Top