TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Nytænkende gaming fra Asus

En gaming-bærbar med to skærme - og en tablet, der rummer en spille-PC. Asus ROG leger med formfaktoren på CES.

forfatter
Publiceret 05/01/2022 - 15:10

Når man siger “gaming-bærbar”, forestiller de fleste sig en computer bestående af én skærm og ét tastatur, der er bygget sammen i én sammenklappelig enhed. De to mest interessante CES-nyheder fra Asus’ spilmærke, ROG, følger imidlertid ikke den opskrift.

Asus ROG Zephyrus Duo 16 en en gaming-PC med dobbelt op på skærme. (Foto: Asus)

Asus Zephyrus Duo 16 har ikke én, men to skærme. Den følger opskriften fra ZenBook Pro Duo UX582, som vi tidligere har testet – men i en gaming-udgave. Hovedskærmen er på 16 tommer, men nu i det moderne 16:10-format. ScreenPad Plus-ekstraskærmen er på 14″, dvs. i fuld kabinetbredde, men kun ca. halvt så høj som hovedskærmen. Når maskinen åbnes, løfter ekstraskærmen sig i en 13-graders vinkel, så den går i ét med hovedskærmen. Ekstraskærmen er i 4K vandret opløsning, mens hovedskærmen fås i opløsningerne Full HD (240 Hz), QHD (120 Hz) og 4K (120 Hz).

Asus Zephyrus Duo fås i en række konfigurationer. Med op til AMD Ryzen 9-processor og op til den nye Nvidia GeForce RTX 3080 Ti-grafik.

Asus ROG Flow Z13 ligner Microsoft Surface på steroider: En 13″ tablet med løst tastatur – og kræfter i gaming-klassen! (Foto: Asus)

Asus ROG Flow Z13 er i følge producenten den kraftigste tablet, verden endnu har set. Og vi tror dem! Den er nemlig en komplet gaming-PC indbygget i en 13-tommers tablet. Hvis man vælger den kraftigste konfiguration, kommer tabletten med 12. generations Intel Core i9-processor og Nvidia GeForce RTX 3050 Ti-grafik. Samt 16 GB DDR5-hukommelse, 1 TB SSD og 4K-skærm. Det er faktisk pænt voldsomt.

For at fungere som fyldgyldig PC er et tastatur stadig praktisk. Og sådan et følger heldigvis med i pakken. Det er et ganske tyndt tastatur, der klikkes på med magneter og fungerer som cover. Ikke ulig Microsoft Surface. Og ligesom denne har tabletten en indbygget fod på bagsiden, der kan klappes ud.

Hvis der er brug for endnu mere kraft til spil, er ROG Flow Z13 kompatibel med Asus’ XG Mobile grafikaccelerator, som vi tidligere har testet sammen med ROG Flow X13-laptoppen. Og som selvfølgelig findes i opdaterede udgaver med grafikkort i high-end-klassen.

Pris og leveringstid kender vi ikke. Men vi gætter på, at maskinerne dukker op i løbet af foråret. Og at man skal lægge mindst 20 af de lange til side for at være med. På de billigste modeller.

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ud af mørket Er du træt af billedstøj og matte, udtværede farver, så er Logitech Litra Glow et billigt bud på løsningen.
Dell-PC'er til hverdagsbehov Fornuft og genbrugsmaterialer er kodeordene for de nye Dell Inspiron-modeller til hjemmekontor og rygsæk.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
To skærme fra Philips til arbejde og fritid Hjemmekontor eller udekontor? Philips’ computerskærme har indbygget lyd og kamera.
De vigtigste nyheder i macOS Ventura Apple vil gøre Mac-oplevelsen bedre ved at tilføje nye produktivitetsværktøjer og kontinuitetsfunktioner til macOS.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend