Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Google og Magic Leap samarbejder om AR-briller

Google og Magic Leap samarbejder om at fremme udviklingen af AR-briller, altså briller til udvidet virkelighed. Kan de indhente Meta og Apple?

Skrevet af / 03/06/2024 - 14:45
Google og Magic Leap samarbejder om AR-briller

Selv om VR-briller har været tilgængelige i et stykke tid, har ingen større teknologivirksomhed endnu lanceret AR-briller målrettet forbrugerne. Men bag kulisserne er der et kapløb blandt flere selskaber mod en fremtid, hvor man håber, at AR-briller kan blive næsten lige så udbredte som smartphones. Google har tidligere gjort flere forsøg inden for AR- og VR-sektoren, bl.a. med Cardboard og Daydream, og hvem kan vel glemme AR-brillerne Google Glass? Indtil videre har teknologigiganten ikke haft held med at etablere sig ordentligt.

AR = udvidet virkelighed

Forskellen mellem VR og AR er, at hvor VR står for virtual reality, som trækker brugeren ind i en alternativ, digital verden, så gør AR på en måde det modsatte. Såkaldt augmented reality, eller udvidet virkelighed, tager digitale elementer og sætter dem ind i den virkelige verden. Alle, der har spillet Pokémon Go, har oplevet AR. Med et AR-headset tager man det hele et skridt videre fra mobilskærmen, og man vil i højere grad føle sig som Bob Hoskins’ karakter i Who Framed Roger Rabbit?

Læs også Indret hjemmet med IKEA-AI Scan hjemmet på mobilen og flyt rundt på møblerne ved hjælp af kunstig intelligens.

Google går til Magic Leap

Google søger nu støtte hos Magic Leap, som har stor erfaring med AR-teknologi og en række relaterede patenter. Partnerskabet vil især fokusere på optik, som er en af de største udfordringer i udviklingen af kompakte AR-briller.

Detaljerne i aftalen er endnu uklare, men meget tyder på, at Google vil komme til at udvikle sit eget AR-headset ved hjælp af Magic Leaps teknologi, mens Magic Leap får ansvaret for selve produktionen af brillerne.

Selv om også Magic Leap har haft sine op- og nedture, håber Google tydeligvis, at selskabets erfaring og patenter kan give dem en fordel i kapløbet om AR-markedet. Tiden vil vise, hvad samarbejdet vil føre til, og hvordan det kan påvirke andre aktører som Meta, Apple og Samsung.

Kilde: magicleap.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Scroll to Top