Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Kunstig IKEA-intelligens ommøblerer din stue

Scan hjemmet på mobilen og flyt rundt på møblerne ved hjælp af kunstig intelligens.

Skrevet af / 04/04/2024 - 15:45
Kunstig IKEA-intelligens ommøblerer din stue

At indrette hjemmet med computerens hjælp har hidtil været næsten lige så møjsommeligt som at gøre det i virkeligheden. For selv om man slipper for at flytte chesterfieldsofaen rundt på må og få, har processen med at få modeller af møblerne ind på skærmen været i bedste fald slidsom.

Det er her, årets modeord kommer ind i billedet: Kunstig intelligens. Fra IKEA

Nu kan du ved hjælp af AI rykke rundt med møblerne i dit eget hjem virtuelt. Ved hjælp af mobilen kan du scanne hjemmet. Når scanningen er uploadet, kan du på mobilen eller computeren indrette rummet med de eksisterende møbler eller med nye møbler direkte fra computeren eller mobilen.

Man kan begynde på en (virtuel) frisk eller scanne sin egen stue. (Skærmskud: IKEA)

Løsningen hedder IKEA Kreativ og skal gøre det lettere og mere tilgængeligt at visualisere indretningen i hjemmet.

87 procent af vores kunder siger, at de vil føle sig godt tilpas i deres hjem, men kun halvdelen af dem ved, hvordan de skal gøre det. Med IKEA Kreativ vil vi gennem innovativ teknologi hjælpe vores kunder med at visualisere det hjem, de ønsker,” siger Henriette Ekholm, Country Home Furnishing & Retail Design Manager, IKEA Danmark.

Drevet af kunstig intelligens

IKEA Kreativ er tilgængelig gennem IKEAs hjemmeside eller mobilapp og gør det muligt at udforske og planlægge indretning og boligtilbehør på helt nye måder. Programmet tilbyder nye, interaktive oplevelser, hvor kunder kan udforske produkter i digitale 3D-showrooms og afprøve produkter i en 360 graders vinkel.

AI-algoritmen omdanner scanningen til en interaktiv 3D-model. Her er det muligt at fjerne eksisterende møbler, tilføje nye og redesigne indretningen, som man ønsker. Og skulle der undervejs i indretningen blive brug for møbler fra det velkendte møbelvarehus, kan man tilføje de valgte produkter til kurven eller dele indretningsforslagene med venner og familie.

IKEA Kreativ er tilgængelig til iOS og Android gennem IKEAs mobil-app eller på IKEAs hjemmeside.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC bliver seriøse

Chromebooks med flere kræfter

Indret hjemmet med IKEA-AI

Mange skærmfunktioner til få kroner

Logitech-sæt bygger bro mellem arbejde og privatliv

Scroll to Top