TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Nye Nvidia-kort til høj og lav

Ny super-GPU til bærbare PC'er - og ægte raytracing til lavpris.

forfatter
Publiceret 05/01/2022 - 07:00

Navnet Nvidia er stort set synonymt med gaming-grafik i dag. Og Nvidia havde selvfølgelig også nyheder med til spillerne på CES i Las Vegas. Messen åbnes officielt senere i dag, men de to dage op til åbningen er tæt pakkede med præsentati0ner i kapløbet om at komme først og få opmærksomheden.

Nvidia har netop præsenteret ekstra kraftige udgaver af deres bedste grafikprocessorer til bærbare computere, kaldet GeForce RTX 3080 Ti og GeFoorce RTX 3070 Ti (tidligere var GeForce RTX 3080/3070 Super den hurtigeste model). De nye GPU’er kommer med 16 GB GDDR6-RAM, som skulle være den hurtigste grafik-RAM nogensinde monteret i en bærbar computer.

Den slags grafiske muskler er ikke for alle og enhver, og en GeForce RTX 3080 Ti-bestykket laptop kommer nok til at koste fra 25.000 kroner, når den lander i Danmark (USD 2.499).

Derfor vil mange nok glæde sig over, at GeForce-familien nu får en ny lillebror i form af GeForce RTX 3050 (artikelbilledet). Det nye kort til indbygning i stationære PC’er kommer med 8 GB GDDR6-hukommelse, og det skulle være stærkt nok til at spille raytracede spil med 60 billeder i sekundet. Uden at Nvidia dog nævner noget konkret om hvilke spil, skærmopløsning eller øvrige grafikindstillinger. Nvidia GeForce RTX 3050 vil være tilgængeligt fra d. 27. januar, og prisen bliver fra USD 249, svarende til ca. 2.500 kroner.

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Det forstår jeg ikke? Du har da i lang tid kunne købe bærbare computere med både RTX 3050, 3060, 3070 og 3080 grafikkort i?

Ud af mørket Er du træt af billedstøj og matte, udtværede farver, så er Logitech Litra Glow et billigt bud på løsningen.
Dell-PC'er til hverdagsbehov Fornuft og genbrugsmaterialer er kodeordene for de nye Dell Inspiron-modeller til hjemmekontor og rygsæk.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
To skærme fra Philips til arbejde og fritid Hjemmekontor eller udekontor? Philips’ computerskærme har indbygget lyd og kamera.
De vigtigste nyheder i macOS Ventura Apple vil gøre Mac-oplevelsen bedre ved at tilføje nye produktivitetsværktøjer og kontinuitetsfunktioner til macOS.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend