Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nye Nvidia-kort til høj og lav

Ny super-GPU til bærbare PC'er - og ægte raytracing til lavpris.

Skrevet af / 05/01/2022 - 07:00
Nye Nvidia-kort til høj og lav

Navnet Nvidia er stort set synonymt med gaming-grafik i dag. Og Nvidia havde selvfølgelig også nyheder med til spillerne på CES i Las Vegas. Messen åbnes officielt senere i dag, men de to dage op til åbningen er tæt pakkede med præsentati0ner i kapløbet om at komme først og få opmærksomheden.

Nvidia har netop præsenteret ekstra kraftige udgaver af deres bedste grafikprocessorer til bærbare computere, kaldet GeForce RTX 3080 Ti og GeFoorce RTX 3070 Ti (tidligere var GeForce RTX 3080/3070 Super den hurtigeste model). De nye GPU’er kommer med 16 GB GDDR6-RAM, som skulle være den hurtigste grafik-RAM nogensinde monteret i en bærbar computer.

Den slags grafiske muskler er ikke for alle og enhver, og en GeForce RTX 3080 Ti-bestykket laptop kommer nok til at koste fra 25.000 kroner, når den lander i Danmark (USD 2.499).

Derfor vil mange nok glæde sig over, at GeForce-familien nu får en ny lillebror i form af GeForce RTX 3050 (artikelbilledet). Det nye kort til indbygning i stationære PC’er kommer med 8 GB GDDR6-hukommelse, og det skulle være stærkt nok til at spille raytracede spil med 60 billeder i sekundet. Uden at Nvidia dog nævner noget konkret om hvilke spil, skærmopløsning eller øvrige grafikindstillinger. Nvidia GeForce RTX 3050 vil være tilgængeligt fra d. 27. januar, og prisen bliver fra USD 249, svarende til ca. 2.500 kroner.

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

2 kommentarer til “Nye Nvidia-kort til høj og lav”

  1. Det forstår jeg ikke? Du har da i lang tid kunne købe bærbare computere med både RTX 3050, 3060, 3070 og 3080 grafikkort i?

    1. John Alex Hvidlykke

      Det er rigtigt, at GeForce RTX 3060, 3070 og 3080 er gamle kendinge. Det nye er “Ti”-udgaverne af samme. Mindstemodellen GeForce RTX 3050 er derimod helt ny.
      Her er lanceringsdatoerne for alle modeller i RTX 30xx-serien:

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Scroll to Top