Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Den legendariske chattjeneste ICQ lukker ned

Nu kan du smide den gamle post-it-seddel med dit ICQ-nummer væk.

Skrevet af / 28/05/2024 - 16:15
Den legendariske chattjeneste ICQ lukker ned

De af os, der har været med siden internettets fødsel, husker med glæde chattjenesten ICQ, som dengang konkurrerede med tjenester som AOL Instant Messenger og MSN Messenger. Den adskilte sig fra de andre ved, at man identificerede sig med sit ICQ-nummer i stedet for sit brugernavn eller sin e-mailadresse. Utroligt nok kunne man også sende beskeder til folk, der var offline!

Med “dengang” mener vi 90’erne, hvor ICQ blev startet af det israelske firma Mirabilis. Det blev snart opkøbt af onlinetjenesten America OnLine. Omkring årtusindskiftet havde tjenesten imponerende 100 millioner medlemmer. Så gik det ned ad bakke, og tjenesten blev solgt igen og igen, indtil den endte hos Mail.ru.

Sådan så app’en tilsyneladende ud, før den forsvandt (Screenshot: The Internet Archive)

Nu har den russiske virksomhed, som siden har skiftet navn til VK, meddelt, at den lukker tjenesten. Eller rettere, det ser ud til, at de allerede har gjort det, da app’en forsvandt fra både Google Play og App Store for flere måneder siden. Vi må indrømme, at vi troede, at den havde været nedlagt i årtier…

RIP!

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top