Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Japan opgiver disketten

Rygterne om diskettens død var overdrevne. Men nu har de japanske myndigheder udfaset alle diskettedrev - undtagen et.

Skrevet af / 04/07/2024 - 14:45
Japan opgiver disketten

Muligvis kommer det ikke som en overraskelse, men fysiske datamedier er på vej ud!

Nej, vi taler ikke om CD’er, DVD’er og Blu-ray. De er stadig populære lagermedier i deres bedste alder. Men disketten – floppy disken – er nu omsider sendt på pension!

Du troede måske, at det var sket for længe siden. Men i Japan holder man fast i traditionerne. Og det er først nu, de japanske myndigheder har sendt disketten på pension. Det skriver teknologimediet Engadget.

Minister for digitalisering, Taro Kono, kunne d. 28. juni erklære i en pressemeddelelse, at disketterne nu var udfaset overalt i det officielle system i Japan.

Et stort antal telefaxmaskiner måtte også lade livet i udrensningen på de japanske offentlige kontorer. (Foto: Georgfotoart / Wikimedia)

Det er ikke nogen lille bedrift. Da Taro Kono tiltrådte som digital minister i 2022, blev disketter stadig brugt på omkring 1.900 offentlige kontorer i Japan. Sammen med et stort antal faxmaskiner og andre teknologiske museumsgenstande. De er alle sammen væk nu, og ved samme lejlighed afskaffede man 1.034 regulativer, der omhandlede brugen af disketter i det offentlige system.

Eller disketterne er næsten væk. På et kontor, der varetager miljøtilsyn i forbindelse med skrotning af biler, findes stadig én enkelt computer med et diskettedrev. Bare for alle tilfældes skyld.

Kilde: Engadget

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NU er disketten endelig død!

Hurtigt net til tilgængelig pris

Jensen Huang Superstar

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Scroll to Top