Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Lavine af nye Qualcomm-PC’er

Intel er ude - og Copilot+ er inde! Nu kan du få superlette PC'er med tung AI om bord.

Skrevet af / 21/05/2024 - 15:00
Lavine af nye Qualcomm-PC’er

Der er en ny CPU i byen. Og den kommer hverken fra Intel eller AMD.

Det nye, hurtige dyr på savannen hedder Snapdragon X Elite, og den kommer fra Qualcomm, som vi allerede kender fra deres mobilprocessorer, der slår nye hastighedsrekorder i hver generation.

Nu vil Qualcomm have en del af PC-kagen, og de tager en heftig bid med det samme, da hele seks hardwareleverandører lægger ud med Snapdragon Elite X-baserede PC’er. Og det drejer sig ikke om nicheproducenter, men om alle de største i branchen: Lenovo, HP, Acer, Asus, Dell og Samsung.

Fælles for lanceringerne fra de mange producenter er, at maskinerne er meget lette (under halvandet kg for en 15″ PC) og med meget lang batteritid: Op til 27 timer på en opladning loves i nogle af pressemeddelelserne!

De nye PC’er er også meget, meget hurtige. Neuralprocessoren, der står for den kunstige intelligens, leverer en regnekraft på 45 TOPS. Det vil sige 45 millioner milioner operationer i sekundet! Hvad det kommer til at betyde i praksis, får vi se, når testmaskinerne dukker op, men det lyder ualmindelig vildt!

Lynhurtige, billige PC’er. Det lydre næsten for godt. Men vi glæder os til at prøve. (Foto: HP)

Den nye kategori af PC’er har fået navnet Copilot+. Og maskinerne er optimeret til at udnytte Microsoft Copilot, der er en række AI-baserede værktøjer, der lover at gøre arbejdsdagen nemmere og mere effektiv. Copilot er en abonnementsservice for brugere af Office 365, og den bygger på ChatGPT 4.

Eller for at bruge Copilots egne ord, når man spørger om, hvad Copilot+ er:

Copilot+ er en ny kategori af Windows-PC’er designet til kunstig intelligens. Disse pc’er er de hurtigste og mest intelligente Windows-pc’er, der nogensinde er bygget. De har kraftfuldt nyt silicium, der er i stand til utrolige 40+ TOPS (billioner operationer pr. sekund), batterilevetid hele dagen og adgang til de mest avancerede AI-modeller.

Nogle af de unikke funktioner i Copilot+ pc’er inkluderer:

  • Recall: Du kan nemt finde og huske, hvad du har set på din pc.
  • Cocreator: Generer og forfine AI-billeder i næsten realtid direkte på enheden.
  • Live Captions: Byg bro over sprogbarrierer ved at oversætte lyd fra mere end 40 sprog til engelsk.

Microsoft Copilot repræsenterer en serie af AI-værktøjer, der er udviklet til at forbedre produktiviteten og effektiviteten på arbejdspladsen⁴. Bygget på OpenAI’s GPT-4-modeller kan Copilot bl.a. anvendes til at generere tekst, oversætte sprog, udarbejde kreativt indhold samt give informative svar.”

Prøv selv

Almindelige dødelige kan i øvrigt smage på Copilot her. Men det kræver et abonnement at føre længere samtaler:

Copilot

Pris og tilgængelighed

De første maskiner skulle være tilgængelige i butikkerne i begynelsen af juni, og priserne starter på et overraskende behageligt niveau: Lige under 10.000 kroner.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top