Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nyeste iMac har stadig brug for Lightning

Apple fastholder Lightning til mus og tastatur med den nyeste 24" iMac med M3-processor.

Skrevet af / 11/11/2023 - 09:16
Nyeste iMac har stadig brug for Lightning

For få uger siden løftede Apple sløret for den nyeste udgave af deres 24-tommers iMac, som nu kommer med den kraftfulde M3-chip. Til vores store overraskelse fortsætter denne model dog med at anvende Lightning til det vigtigste tilbehør. Nemlig Magic Mouse, Magic Keyboard, og Magic Trackpad, der alle fortsat vil skulle tilsluttes computeren via den gamle standard i stedet for USB-C.

Læs også Lynhurtig ny iMac Apples alt-i-én-computer sprang en generation over og får nu M3-chipsættet.

Den nye iMac adskiller sig dermed fra det seneste iPhone 15 sortiment og andre opdaterede Apple-enheder, som iPads, AirPods Pro (2. generation) og Apple Pencil, der alle nu har taget USB-C til sig.

Så det kan undre, at Apple har valgt at gøre en spritny, opdateret version af deres populære alt-i-en computer afhængig Lightning, når nu computeren ellers kommer med M3-processor samt det nyeste macOS Sonoma.

Læs også Ingen 27-tommers iMac Glem alt om at vente på den store iMac, den kommer ikke.

Selve iMac’en kommer med hhv. to Thunderbolt/USB 4-porte eller to Thunderbolt/USB 4-porte samt to USB 3-porte afhængigt af model, men leveres altså med Magic Mouse og Magic Keyboard med Lightning-porte. Derfor er der også ét styk USB‑C til Lightning-kabel med i æsken, og hvis man vil kunne tilslutte både mus eller trackpad samt tastatur samtidig, må man investere i yderligere adapter-kabler.

Læs også USB-C-revolutionen, du ikke vil gå glip af! Datahastighed, skærme og opladning: Hvad du skal vide om iPhone 15's USB-C.

Med andre ord skal du være forberedt på at jonglere mellem to forskellige typer kabler; Lightning for de nævnte typer tilbehør og USB-C for stort set alt andet, hvis du investerer i Apples nyeste iMac.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krig på AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google skal lave AR-briller

ICQ-chat lukker ned

Copilot+ et "mareridt for privatlivets fred"

Populær bar får efterfølger

Ingen M4 til stationære Mac'er i år

Nu kommer de hurtige, intelligente PC'er

Dell Inspiron: Fleksible laptops til skrivebordet

Små og stærke PC'er i grønt look

Har du lyst til en hurtigere computer?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

Scroll to Top