annonce
annonce
annonce

Test af Rotel RA-11

Musik for alle pengene

Rotel RA-11 er tynd, men lyder langtfra sådan. Derimod er den rytmisk og engagerende.

Lyd & Billede mener

 • Flot mellemtone
  Dynamik
  Funktionalitet

 • Lidt mere kraft, tak

annonce

Når en forstærker er halvt så høj som sine konkurrenter, er det vanskeligt at holde fordommene tilbage. Og 40 watt pr. kanal er da heller ikke meget. Men så hjælper det at huske på, at Rotel gang på gang har overbevist med deres billige forstærkere.

RA-11 har meget af funktionaliteten fra sin storebror RA-12, som vi testede i Lyd & Billede #10 2012. Vi taler fire line-indgange plus hele fire digitalindgange, med indbygget DAC fra Wolfson. Desuden sidder der en USB-indgang i front. Det er ikke en USB-DAC til pc/Mac, men en indgang, hvor du kan tilslutte harddisk eller memory stick og streame musikken direkte fra den. Musik kan også streames digitalt fra Apple-afspillere, eller tilslut en medfølgende Bluetooth-plug og stream musik trådløst fra en afspiller med Bluetooth. Forstærkeren har til og med pladespiller-indgang og desuden forforstærker-udgang.

Lydkvalitet
Rotel-forstærkeren imponerer med en fyldig og defineret mellemtone. Sangstemmer har en stor tonestruktur i et særdeles ryddeligt lydbillede. Der er fabelagtig opløsning i både mellemtone- og overtoneområdet. Cymbaler har ikke helt den samme luft som med NuForce, men de er alligevel ikke mindre distinkte. De har bare energien lidt længere nede i frekvens og opleves lidt mere rolige.

Forstærkeren er hurtig og med et rigtig godt defineret lydbillede. Vi kan fint høre, hvor instrumenterne er placeret, og baggrunden bag musikken er sort og fin, hvilket gør, at musikken kommer ud med mange klanglag.

Rotel har mere tyngde i bassen end NuForce; basguitaren på Morphines små-legendariske rockalbum Yes har et fint fundament, og den er desuden meget stram. Rotel har ikke samme krop i bassen som NAD, men den er til gengæld mere opløst. Sangstemmerne er klart varmere og mere opløst gengivet end med både Onkyo og NAD, og til prisen er Rotel i en klasse for sig.

Helt i toppen af overtoneområdet trækker NuForce det længste strå, men Rotel har fordelen af at kunne spille højere (til trods for lavere opgivet effekt), og med langt flere tilslutningsmuligheder er der ingen tvivl: Bedste Køb går til Rotel.

Fakta

 • 2 x 40 W (8 ohm)
 • Digital ind: 2 optiske, 2 koaxial + USB
 • Analog ind: 4 RCA + pladespiller (MM)
 • Forforstærker ud
 • Finish: Metallic eller sort
Producent:
Rotel
Pris:
5.495,-
Importør:
SAS-audio
Lydkvalitet
Funktionalitet
Brugervenlighed
Kvalitetsindtryk
annonce
annonce
annonce
annonce
Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt. .