TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Philips Fidelio AW2000

Billig og cool

Først troede vi ikke, at netværksforstærkeren fra Philips havde noget at gøre i denne test. Vi tog fejl.

forfatter
Publiceret 22/04/2013 - 16:40

Philips Fidelio W2000 er en forstærker i miniformat. Den vejer knap nok noget med en vægt på undselige 1,3 kilo. Den er også testens billigste, og det fik os til at overveje, om den skulle diskvalificeres fra dette selskab.

Men forstærkeren har flere muligheder end de andre, da den foruden både optisk og koaksial digitalindgang (opløsning ikke opgivet) også er udstyret med netværkstilslutning. Med den kan du tilslutte dig netværket trådløst eller med kabel og dermed streame musik direkte fra en computer tilsluttet hjemmenetværket. Internetradio er også på plads, og det hele kan styres med mobil-app’en AirStudio. En smart app, som styrer alt, hvor vi bare savner bedre oversigt over musikbiblioteket, når man skal streame musik. Har du Mac, kan den derfor med fordel tilsluttes den optiske digitalindgang, og musikken styres fra den.

Philips’ forstærker er af klasse D og opgivet til at yde 2 x 80 watt. Det er nok ikke samme måde at måle på som de øvrige; effektforbruget fra strømnettet er nemlig på totalt 50 watt.

Lydkvalitet
Efter at have hørt forstærkeren var det klart, at den havde fuld ret til at være med i denne test. Den er nemlig overraskende velbalanceret i klangen. Der er intet, som skiller sig negativt ud, og forstærkeren har til og med en basgengivelse, som man kan regne med.

Godt nok skal man ikke spille for højt, men forstærkeren hænger imponerende længe med i svingene. Sangstemmer og instrumenter træder klart frem, med en overraskende åben mellemtone-gengivelse.

Hvis AW2000 presses for langt, flader dynamikken ud, og baskontrollen skrider ud. Forstærkeren har heller ikke opløsningen fra testens øvrige forstærkere. Klangbalancen er dog fin. Og intet skiller sig negativt ud – men nuancerne i musikken bliver lidt grove. Det bliver lidt simpelt. Men totalt set fungerer Philips-forstærkeren fint og kan trygt anbefales i en lille opsætning med nogle små reolhøjttalere for dem, der ønsker et velspillende, sødt stereoanlæg.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Pioneer A-70

Tæt på komplet

Når man introducerer en ny topmodel, hvorfor så ikke sørge for, at den er markedets bedste i sin klasse? Det har Pioneer gjort.

Dynamik Opløsning Funktionalitet
Kunne være endnu kraftigere

Rotel RA-11

Musik for alle pengene

Rotel RA-11 er tynd, men lyder langtfra sådan. Derimod er den rytmisk og engagerende.

Flot mellemtone Dynamik Funktionalitet
Lidt mere kraft, tak

NuForce DDA-100

Den heldigitale

NuForce DDA-100 har ikke en eneste analog indgang og er på den måde en hel-digital forstærker. Som lyder fantastisk.

Meget opløst Praktisk
Dybbaskontrollen Begrænset kraft

NAD C356BEE DAC

Baspumpe

Forstærkeren fra NAD har mere kraft end sine konkurrenter og holder stand selv ved højt lydniveau.

Kraftig Kan også bruges som effektforstærker
Mangler detaljer

Onkyo A-9050

På det jævne

Denne forstærker gengiver alt klart og tydeligt, selv ved lavt lydniveau. Den mangler bare lidt varme.

God dynamik
Mangler lidt opløsning

Cambridge 651A

Lige på

Forstærkeren fra Cambridge går ikke rundt om den varme grød, men præsenterer lyden direkte og lige på.

Velbalanceret lyd Lyder godt ved lav volumen
Ikke blandt de kraftigste
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend