Philips har markeret sig med flere gode tv’er på det seneste, deriblandt 65OLED763, som viser, hvor skabet skal stå, i high end-klassen. Den model, vi tester her, er en mere ordinær LCD-skærm i mellemklassen. Den har et ret simpelt design med et lidt tykkere plasticskrog end de andre testdeltagere.
Her er der ikke gjort nogen forsøg på at gøre tv’et slankere eller skjule kablerne. Der er dog gjort plads til Philips’ mangeårige specialitet: Ambilight-lyset på bagsiden.
Brugervenlighed og funktioner
Philips 65PUS7363 benytter Android 7.0 som smart-platform. Det indebærer understøttelse af tjenester som Chromecast og Google Assistant stemmestyring, når det lanceres i Norden.
Philips-skærmen leveres med en tosidet fjernbetjening, der forenkler indtastningen af søgeord, passwords osv. Når det er sagt, så reagerer det ikke specielt hurtigt på kommandoer, og knapperne har en lidt bøvlet placering.
Vi målte spilindstillingen til en forsinkelse på ca. 30 millisekunder.
Billedkvalitet
Ambilight-lyset gør, at Philips-skærmen skiller sig lidt ud fra konkurrenterne, især når man ser sport. Væggen bag fjernsynet bades i et dynamisk farvelys, som skifter i takt med begivenhederne på skærmen! Det bidrager uden tvivl med ekstra krydderi og indlevelse, samtidig med at billedet føles mere behageligt for øjnene. Det er ikke uden grund, at Ambilight har fået mange trofaste tilhængere.
Derimod skiller Philips 65PUS7363 sig ikke specielt ud, hvad angår billedkvalitet. Det anvender et ganske ordinært 50 Hz VA LCD-panel med kantbelysning kombineret med deres egen P5-billedprocessor.
Philips er kendt for deres kraftfulde billedprocessering, men det kommer ikke specielt godt frem på 65PUS7363. Farvegengivelsen er stærk, men ikke lige så nuanceret som på de bedste. Philips har ikke et lige så bredt og præcist farvespektrum som Samsung, LG og Panasonic, og formår ikke at få kontrasterne frem i samme grad.
Heller ikke bevægelserne er ikke specielt imponerende. Billedet bliver lidt uklart under panorering, og vi kan skimte lidt kornstøj omkring bold og spillere.
Lydkvalitet
Philips-skærmen leverer okay lyd fra de indbyggede højttalere. Talegengivelsen fra kommentatorer og deslige er tydelig, men det kan lyde lidt kaotisk med mange lydkilder på én gang. Lyden er generelt ret tynd og vil have godt af at opgraderes med et separat lydsystem.
Konklusion
Med Ambilight-lys og flere andre smarte funktioner om bord fremstår Philips 7363 som et godt køb for fans af mærket. Sammenlignet med konkurrenterne i samme prisklasse kommer Philips-skærmen dog lidt til kort, især hvad angår skarphed, støj og bevægelseskontrol. Det kræver noget at ligge i front!
Også i denne test:
LG 65SK8500
Top-tv med stjernenykker
Topmodellen fra LG er et bragende godt tv på mange måder, men det byder også på nogle udfordringer.
Sony KD-65XF9005
Guldvinderen
Topscoreren fra Sony koster lidt mere end konkurrenterne, men sikke et billede, det leverer!
Panasonic TX-65FX700E
Godt angreb
Panasonic har tradition for vellavede tv’er med naturlig billedkvalitet, og den nye model i FX700-serien er ikke nogen undtagelse.
LG 65SK7900
Bedst til bold
LG 65SK7900 er et flot tv til sport og spil, men ikke det bedste til filmhygge.
Philips 65PUS8303
Oprykningsklar
Med denne Philips-model tager vi et klart skridt op ad kvalitetsskalaen.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
Pletskud
Med 65Q6F får du mange af finesserne fra Samsungs topmodeller i en billigere indpakning.
LG 65UK6950
Fint til sport og spil
Dette LG-tv fungerer godt til sport og kan prale af lynhurtig respons til glæde for gaming-entusiaster.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer