Deltager nummer 2 fra Philips er en lidt mere avanceret variant. 8303-serien har en mere eksklusiv og tillidsvækkende finish end 7363. Tv’et er tungere, alt virker lidt mere solidt skruet sammen, og foden af plexiglas giver en luksuriøs følelse.
Brugervenlighed og funktioner
I lighed med andre Philips-modeller er der tale om et Android-baseret smart-tv (version 7.0), som med tiden kan opgraderes til at understøtte Google Assistant stemmestyring. En anden smart finesse er muligheden for at fjernstyre Philips Hue LED-pærer. Disse kan så bruges til at udvide Ambilight-lyset til hele rummet, hvis man vil.
Philips 65PUS8303 bruger i øvrigt samme slags dobbeltsidede fjernbetjening som 7363 og har en separat gaming-mode med en forsinkelse på 30 millisekunder.
Billedkvalitet
65PUS8303 har et opgraderet 100 Hz “Nano-LED” LCD-panel, leveret af ingen ringere end LG Display. Det bruger også Philips’ velkendte og kraftfulde P5 videoprocessor (angiveligt den samme, som sidder i high-end-modellen OLED873). Alt dette kan også mærkes på billedkvaliteten i praksis: Philips-skærmen har en meget jævn lysfordeling uden synlige uregelmæssigheder, lyse pletter eller lignende. Betragtningsvinklen er ligeledes god takket være IPS-teknologien.
Philips leverer god ydelse, når vi har Premier League på programmet. Bevægelserne er jævne og glatte uden de støjproblemer, vi så på 7363. Farvegengivelsen er også knaldstærk, uden at det bliver alt for overdrevet. Afgjort et glimrende tv til sport og spil!
Når det gælder aftenhygge med film, har Philips ikke lige så overbevisende kontrast som bag-LED-skærmene fra LG og Sony, men det klarer sig godt mod de øvrige konkurrenter. Ambilight-lyset hjælper også med at løfte oplevelsen af kontrast en hel del, fordi det lyser bagvæggen op i lys, der matcher skærmbilledet. Samlet set leverer Philips derfor en af de bedste billedoplevelser i testen.
Lydkvalitet
Som det sømmer sig for en lidt dyrere model, har Philips 65PUS8303 også et lidt kraftigere lydsystem med en ekstra bashøjttaler på bagsiden. Tv-lyden er krystalklar, og det kan spille højt uden generende forvrængning. Her får man også ordentlig pondus og resonans i stemmer såvel som mere tryk på publikumsbruset. En klar forbedring i forhold til de billigere tv’er i testen.
Konklusion
Med denne Philips-model tager vi et skridt op i pris (ikke i Danmark, hvor den af ukendte årsager er billigere end i de omgivende lande, red.), og det kan også mærkes på billedkvaliteten. Her får du bedre skarphed, bedre farver og mere jævne bevægelser end på de lidt billigere modeller. Lyden er også en klar forbedring. Alt dette gør Philips 65PUS8303 til et anbefalet køb i premiumklassen.
Også i denne test:
Philips 65PUS7363
Stolpe ud
Philips-skærmen har mange gode egenskaber, men det rækker ikke til en podieplacering for 65PUS7363.
LG 65SK8500
Top-tv med stjernenykker
Topmodellen fra LG er et bragende godt tv på mange måder, men det byder også på nogle udfordringer.
Sony KD-65XF9005
Guldvinderen
Topscoreren fra Sony koster lidt mere end konkurrenterne, men sikke et billede, det leverer!
Panasonic TX-65FX700E
Godt angreb
Panasonic har tradition for vellavede tv’er med naturlig billedkvalitet, og den nye model i FX700-serien er ikke nogen undtagelse.
LG 65SK7900
Bedst til bold
LG 65SK7900 er et flot tv til sport og spil, men ikke det bedste til filmhygge.
Samsung QE65Q6FAMTXXC
Pletskud
Med 65Q6F får du mange af finesserne fra Samsungs topmodeller i en billigere indpakning.
LG 65UK6950
Fint til sport og spil
Dette LG-tv fungerer godt til sport og kan prale af lynhurtig respons til glæde for gaming-entusiaster.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer