Test

LG 55SK8500

 itemprop
TestLG 55SK8500
LG 55SK8500

Top-tv med stjernenykker

Topmodellen fra LG er et bragende godt tv på mange måder, men har også nogle udfordringer.

God kontrast og farvegengivelse. Fint sortniveau. God billedprocessering med jævne bevægelser gør det velegnet til det meste indhold.
En forstyrrende effekt med støj i form af vertikale linjer trækker helhedsindtrykket ned på sport.

SK8500-serien er en af LG’s topmodeller for 2018. Det slanke design kan bestemt minde om OLED-skærmene fra samme hold. 55SK8500 har en glat bagside med indfældede tilslutninger, som også gør det nemt at vægmontere. Det har væsentlig flottere byggekvalitet og finish end mange af de billigere modeller.

Brugervenlighed og funktioner

LG’s tv benytter sydkoreanernes egen WebOS smart-brugerflade og pegefjernbetjeningen Magic Remote. App-udvalget er klart godkendt med de vigtigste tjenester på plads. Det er et “Netflix Approved TV”, hvilket betyder, at det er ekstra hurtigt til at indlæse streaming-tjenesten. Skærmen er også hurtig nok til gamerne med knap 14 millisekunders forsinkelse (input lag).

Billedkvalitet

LG 55SK8500 kommer fuldt lastet med billedmæssige lækkerier og har et topspecificeret LCD-panel med NanoCell-teknologi – bittesmå nanokrystaller, der pepper farvegengivelsen op. Indvendig har det fuldgyldig LED-bagbelysning med Local Dimming.

Tv’et ser for det meste bragende godt ud på sport. Billedet er knivskarpt, også når bolden er i bevægelse. Vores testklip fra Premier League får superfine farver, hvor både spillere og publikum formelig popper ud af skærmen. God betragtningsvinkel gør, at LG formår at bevare et godt billede, når man betragter det fra siden.

Desværre er der en svaghed, som trækker det samlede indtryk ned: Vores testeksemplar havde tynde vertikale ujævnheder i billedet, som lagde noget af et slør over billedmaterialet. Det er især synligt på fodbold på grund af de store, sammenhængende græspartier og bliver let en distraktion.

Problemet er ikke lige så fremtrædende på film og tv-serier. Her sørger den eminente LED-bagbelysning for god kontrast og et dybt sortniveau. En Netflix-serie som Stranger Things i 4K HDR-kvalitet ser fantastisk ud på LG-skærmen, i høj grad takket være understøttelse af Dolby Vision.

Lydkvalitet

LG’s tv har et opgraderet lydsystem med 40 watt udgangseffekt og bedre lydprocessering, inklusive understøttelse af Dolby Atmos surround-lyd. Og det lyder faktisk meget bedre end forventet: Der er god klarhed i stemmer, overraskende fyldig bas og en markant surround-effekt.

annonce

Konklusion

LG 55SK8500 er som udgangspunkt en glimrende skærm til film, serier og andet tv-indhold. Den kan måle sig med de bedste på farver og kontrast, og leverer helt i top, hvad angår skarphed under bevægelse. LG’s tv er tæt på også at være ideelt til sport, hvis det ikke havde været for en irriterende skærmeffekt, der forstyrrer billedoplevelsen lidt.

annonce
<
>
(Foto: Producent)

Fakta

 • Størrelse/type: 55” 4K LED LCD
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: WebOS 4.0
 • Indgange: 4 x HDMI, 2 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • Web: lg.com

Pris

10999 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  55″ 4K LCD tv’er til jul De bedste tv-køb
  Også i denne test:
   data-srcset
  Philips 55PUS8303
  Med denne Philips-model tager vi et klart skridt op ad kvalitetsskalaen.
   data-srcset
  Samsung UE55NU7475
  Samsung-skærmen har et flot billede, et væld af smarte funktioner og masser af apps om bord. Et rigtig godt køb!
   data-srcset
  Panasonic TX-55FX780E
  Favorit for filmfans
  Panasonic imponerer med et gennemført tv, der scorer godt over hele linjen, inklusive meget lækker billedkvalitet.
   data-srcset
  Sony KD-55XF8505
  I skyggen af storebror
  Efter at Sony 65XF9005 gik sejrrigt ud af vores forrige stortest, var vi spændt på, om XF8505 også ville indfri forventningerne. Men ikke denne gang!
   data-srcset
  TCL 55DC760
  Frisk og frækt
  Kinesiske TCL imponerer med frisk design og moderne funktioner.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativer til LG 55SK8500

   data-srcset

  OLED + Ambilight = succes

  Philips er tilbage med endnu et farvestrålende OLED-TV, der lyser til alle sider. OLED804 giver en bomstærk billedoplevelse!

   data-srcset

  Råstærk kontrast

  Panasonics billigste OLED-TV byder på råstærk billedydelse til en attraktiv pris.

   data-srcset

  TCL 65EC785 har lyd fra Onkyo

  TCL 65EP785 er et veludstyret 4K-TV med HDR, Android Smart-TV og indbygget Onkyo-soundbar til en behagelig pris. Men er det nok til at slå konkurrenterne?

  LG SM8600 har et fint utseende med slanke linjer og en buet, sentermontert fot. (Foto: LG)

  Kan LG’s nye LCD-skærm hamle op med OLED?

  LG er bedst kendt for deres OLED-skærme med strålende farver og stærk kontrast. Derfor glemmer man let, at de også laver flere glimrende LCD-TV’er …

   data-srcset

  OLED-TV med skjulte kræfter

  Sonys nye OLED-TV kan prale af særdeles god billedkvalitet, men det ­bedste af det hele er lyden …

   data-srcset

  Indgang til OLED-universet

  LG’s billigste OLED-model giver fænomenal billedkvalitet til en meget overkommelig pris. Den er så god, at konkurrenterne må ryste på bukserne!

   data-srcset

  Superduper storskærm

  Årets største TV fra Panasonic byder på strålende billedkvalitet.

   data-srcset

  Kunstudstilling på stuevæggen

  Samsungs superlækre billedramme-TV The Frame er tilbage i turboladet QLED-version. Og billedkvaliteten har fået et ordentligt løft!

   data-srcset

  Ægte storskærme til små priser

  Et stort TV med flot billedkvalitet behøver ikke at koste en formue. Vores test viser, at du nu kan få et stort og godt TV med få kompromiser for under 10.000 kroner!

  Scroll til toppen