Test

Samsung UE55NU7475

 itemprop
TestSamsung UE55NU7475
Samsung UE55NU7475

Godt til det meste

Samsung-skærmen har et flot billede, et væld af smarte funktioner og masser af apps om bord. Et rigtig godt køb!

Lyd & Billede mener

Gennemført design, en god smart-tv-del med et godt app-udvalg, skarp billedkvalitet samt lav input lag.
Kontrast og sortniveau er ikke helt på niveau med de bedste.
 • Størrelse/type: 55” 4K LCD
 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: Samsung Tizen
 • Indgange: 3 x HDMI, 3 x USB
 • Udgange: Optisk digital lyd ud
 • HDR: HDR10+
 • Web: samsung.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6999 kr

OBS: UE55NU7475, som det hedder hos Elgiganten, kan også købes i Power under navnet 7455. Et tredje betegnelse – 7445 – skulle være tilgængelig i andre butikker. Alle er praktisk talt identiske ifølge Samsung, men kæderne opererer med forskellige modelkoder – formentlig for at undgå direkte prissammenligning.

Samsung er en af verdens største tv-producenter med et virvar af forskellige modelnavne at vælge imellem. NU74-serien er en lidt dyrere og veludstyret model end lillebror UE55NU7105, som vi kårede til årets bedste budget-tv tidligere i år. Samsung-skærmen har et gennemtænkt design med sølvgrå børstet finish på rammen og kanaler til skjult kabelføring gennem foden.

Brugervenlighed og funktioner

Fjernbetjeningen er også i børstet stål. Den er af Bluetooth-typen, så man kan pege den hvor som helst og stadig ramme. Den er hurtig at indtaste på og giver adgang til de vigtigste funktioner via genvejsknapper.

Samsungs smart-brugerflade Tizen er hurtig og intuitiv i brug. Det kan mærkes, at tv’et indlæser apps og menuer hurtigere – i nogle tilfælde flere sekunder hurtigere – end Android-modellerne. NU7475 skiller sig også ud med rekordlavt input lag: Gamin-indstillingen kvitterer med ca. 15 millisekunders forsinkelse, hvilket er godt nyt for spilfolket!

Billedkvalitet

Samsung-skærmen giver god billedkvalitet, og det første, der slår os, er den imponerende skarphed. UE55NU7405 formår virkelig at hente de små detaljer i tv-indholdet frem. Selv nyheder og underholdningsprogrammer med variabel kvalitet på optagelsen ser strålende ud med forsvindende lidt billedstøj. Samsung-skærmen har også rigelig lysstyrke – nok til at se tv ved højlys dag. Det vil derfor være et glimrende fjernsyn til alsidig brug.

Når vi dæmper belysningen lidt, er det også tydeligt, at UE55NU7475 har god, om ikke ligefrem enestående kontrast og sortniveau. Lysfordelingen på LCD-panelet er ensartet uden generende ujævnheder fra kantbelysningen.

Det skal dog bemærkes, at betragtningsvinklen er ret smal, og farverne bliver let udvasket, når man sidder ude til siden. Samsungs tv når heller ikke helt op på siden af den kontrast og farvegengivelse, som konkurrenten fra Panasonic kan fremvise. Det er især tydeligt på film og serier i HDR-kvalitet, som stiller ekstra høje krav til kontrasten.

Vi bemærker også, at denne model kommer uden Samsungs velfungerende HDR+ billedindstilling, som forbedrer kontrasten på alt billedindhold.

annonce

Lydkvalitet

55NU7475 har en nedadvendt højttaler, der reflekterer lyden via underlaget og videre til lyttepositionen. Det er ikke lige så gunstigt som direkte direktestrålende højttalere, men Samsung har fået det til at fungere godt. Tv’et leverer fyldig og klar lyd og kan spille relativt højt. Samtidig er der ingen tvivl om, at en soundbar ville løfte lydoplevelsen betragteligt.

annonce

Konklusion

Til 7.000 kroner må Samsung UE55NU7475 siges at være et godt køb. Her får du et gennemtænkt design, masser af funktioner og den gode brugervenlighed, som Samsung er kendt for, plus en billedkvalitet, der hæver sig over budgetvarianterne.

<
>
(Foto: Producent)

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  TCL 55DC760

  Pris: 7499 kr Annonce
  DC760 byder på nyskabende design, en opgraderet smart-platform med Android 8.0 samt imponerende billedkvalitet med god lysstyrke og kontrast.
  TCL er ikke det mest jævne på bevægelser.
   data-srcset

  Sony KD-55XF8505

  Pris: 7499 kr Annonce
  Sony-skærmen har stærk billedprocessering med god skarphed, glatte bevægelser og fin farvebalance.
  Kontrasten er temmelig svag og gør, at Sony-skærmen fungerer dårligt med moderne HDR-video. Smart-platformen (Android 7.0) virker også forældet.
   data-srcset

  Panasonic TX-55FX780E

  Pris: 10995 kr Annonce
  Panasonic-skærmen kan prale af eksklusivt design og ditto byggekvalitet, gennemført billedkvalitet og lyd samt en smart tv-løsning, der er nem i brug.
  Prisen er lidt højere end hos konkurrenterne, og Panasonic har ikke det største app-udvalg.
   data-srcset

  LG 55SK8500

  Pris: 10999 kr Annonce
  God kontrast og farvegengivelse. Fint sortniveau. God billedprocessering med jævne bevægelser gør det velegnet til det meste indhold.
  En forstyrrende effekt med støj i form af vertikale linjer trækker helhedsindtrykket ned på sport.
   data-srcset

  Philips 55PUS8303

  Pris: 12999 kr Annonce
  Flot design og byggekvalitet, barberbladsskarpt billede og stærk lyd gør 65PUS8303 til et godt tv på alle måder.
  Lidt tam kontrast sammenlignet med de allerbedste.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Samsung UE55NU7475

   data-srcset

  LG kan hvis de vil!

  Med et nyt billedpanel og forbedret lysstyring kan LG NANO 90 hævde sig over for de bedste LCD-skærme..

   data-srcset

  Samsung vender TV’et på hovedet

  En motoriseret TV-skærm, der kan vendes på højkant ved et knaptryk! Har de tabt sutten hos Samsung, eller er The Sero simpelthen et af årets fedeste TV’er?

   data-srcset

  Alt det sjove til den halve pris

  Samsungs nye QLED-TV Q80T byder på masser af udstyr og suveræn billedkvalitet til en fornuftig pris. Kan det være det bedste TV-køb fra Samsung i år?

   data-srcset

  Samsungs nye 8K-TV stråler

  Med sin suveræne skarphed giver Samsung Q800T en kanonstærk forsmag på fremtidens TV-teknologi.

   data-srcset

  OLED + Ambilight = succes

  Philips er tilbage med endnu et farvestrålende OLED-TV, der lyser til alle sider. OLED804 giver en bomstærk billedoplevelse!

  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link