Gruppetest

55″ 4K LCD tv’er til jul

 itemprop
Gruppetest55″ 4K LCD tv’er til jul

De bedste tv-køb

Nyt tv til jul? Her er modellerne, der giver dig knivskarp billedkvalitet uden at tømme tegnebogen!

Når den kolde, mørke vinter sætter ind, er det ekstra rart at hygge sig med en god film eller tv-serie. Og der har aldrig været mere indhold at boltre sig i: Uanset om du foretrækker traditionelle tv-kanaler eller er hooked på streaming-tjenester, er der nu så meget underholdning derude, at du knap nok behøver at forlade sofaen!

Vinteren er også den tid, hvor mange vælger at sende deres gamle tv på pension. Meget af det bedste indhold kommer ikke længere fra antenne- eller parabolindgangen, men fra indbyggede apps som Netflix, YouTube og Amazon. Billedkvaliteten på disse tjenester er blevet utrolig god – bedre, end vi turde drømme om for få år siden – men det forudsætter, at du har et topmoderne tv og ikke mindst tilstrækkelig internethastighed.

Den gode nyhed er, at det ikke behøver at koste en formue! Vi har samlet en flok af de mest interessante 55-tommere i prisklassen omkring 10.000 kroner og blev imponeret over billedkvaliteten fra de allerbedste.

Jo større, jo bedre

Når man skifter tv’et ud, er det almindeligt at gå en størrelse eller to op. De fleste ender i dag på 55 tommer, og det er typisk her, du finder det største udvalg og de mest aggressive priser. De fleste modeller findes også i 65 tommer eller derover for kun få tusind ekstra. Det kan være værd at overveje, hvis du har større afstand til tv’et der, hvor du sidder, eller vil have en mere biografagtig oplevelse.

4K Ultra HD-opløsning (3840 x 2160) er blevet standard. Det kontrastforøgende HDR-format (High Dynamic Range) er også en almindelig funktion på nye tv’er. Gode specifikationer er dog ingen garanti for høj billedkvalitet. God kontrast og lysstyrke er ekstra vigtigt for en god oplevelse af HDR-materiale, og på dette område er der stadig stor forskel på de forskellige tv’er.

Brugervenlighed er alfa og omega

Tv’et er blevet et underholdningscenter, der skal håndtere en række indholdsplatforme – direktesendt tv, streaming-apps såvel som tilsluttede enheder samt spilkonsoller – der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan koble til. Brugerfladen er derfor meget vigtig.

Mange producenter sværger til Android som operativsystem, mens andre foretrækker deres egenudviklede variant. Sammen med fjernbetjeningen har det meget at sige for brugervenlighed på de forskellige tv’er.

annonce

Testen

I denne test ser vi på et udvalg af de mest interessante 55 tommers modeller til omkring 10.000 kroner. Tv’erne i denne prisklasse giver typisk mere udstyr, flere funktioner og ikke mindst bedre lyd- og billedkvalitet end budgetmodellerne til en relativt beskeden merpris. Efter vores mening er det mere hensigtsmæssigt at købe en premiummodel på tilbud end at betale fuld pris for en skrællet budgetmodel.

annonce

I testen har vi som sædvanlig allermest fokus på billedkvalitet, men vi lægger også vægt på god lyd og brugervenlighed. Meget af tv-indholdet kommer nu i form af apps og streaming-tjenester, hvilket stiller højere krav til tv’ets fjernbetjening og øvrige brugerflade for at fungere optimalt.

De opgivne priser er vejledende, og markedspriserne kan være betydelig lavere afhængigt af udbud og efterspørgsel. Tjek PriceRunner eller andre prissøgningstjenester for de til enhver tid laveste priser!

picture2 picture3
<
>
(Foto: Producent)

Produkter i testen

 data-srcset

Samsung UE55NU7475

Pris: 6999 kr Annonce
Gennemført design, en god smart-tv-del med et godt app-udvalg, skarp billedkvalitet samt lav input lag.
Kontrast og sortniveau er ikke helt på niveau med de bedste.
 data-srcset

Sony KD-55XF8505

Pris: 7499 kr Annonce
Sony-skærmen har stærk billedprocessering med god skarphed, glatte bevægelser og fin farvebalance.
Kontrasten er temmelig svag og gør, at Sony-skærmen fungerer dårligt med moderne HDR-video. Smart-platformen (Android 7.0) virker også forældet.
 data-srcset

TCL 55DC760

Pris: 7499 kr Annonce
DC760 byder på nyskabende design, en opgraderet smart-platform med Android 8.0 samt imponerende billedkvalitet med god lysstyrke og kontrast.
TCL er ikke det mest jævne på bevægelser.
 data-srcset

Panasonic TX-55FX780E

Pris: 10995 kr Annonce
Panasonic-skærmen kan prale af eksklusivt design og ditto byggekvalitet, gennemført billedkvalitet og lyd samt en smart tv-løsning, der er nem i brug.
Prisen er lidt højere end hos konkurrenterne, og Panasonic har ikke det største app-udvalg.
 data-srcset

LG 55SK8500

Pris: 10999 kr Annonce
God kontrast og farvegengivelse. Fint sortniveau. God billedprocessering med jævne bevægelser gør det velegnet til det meste indhold.
En forstyrrende effekt med støj i form af vertikale linjer trækker helhedsindtrykket ned på sport.
 data-srcset

Philips 55PUS8303

Pris: 12999 kr Annonce
Flot design og byggekvalitet, barberbladsskarpt billede og stærk lyd gør 65PUS8303 til et godt tv på alle måder.
Lidt tam kontrast sammenlignet med de allerbedste.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til 55″ 4K LCD tv’er til jul

   data-srcset

  LG kan hvis de vil!

  Med et nyt billedpanel og forbedret lysstyring kan LG NANO 90 hævde sig over for de bedste LCD-skærme..

   data-srcset

  Samsung vender TV’et på hovedet

  En motoriseret TV-skærm, der kan vendes på højkant ved et knaptryk! Har de tabt sutten hos Samsung, eller er The Sero simpelthen et af årets fedeste TV’er?

   data-srcset

  Alt det sjove til den halve pris

  Samsungs nye QLED-TV Q80T byder på masser af udstyr og suveræn billedkvalitet til en fornuftig pris. Kan det være det bedste TV-køb fra Samsung i år?

   data-srcset

  Samsungs nye 8K-TV stråler

  Med sin suveræne skarphed giver Samsung Q800T en kanonstærk forsmag på fremtidens TV-teknologi.

   data-srcset

  OLED + Ambilight = succes

  Philips er tilbage med endnu et farvestrålende OLED-TV, der lyser til alle sider. OLED804 giver en bomstærk billedoplevelse!

  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link