Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Gruppetest 55″ 4K LCD tv’er til jul

De bedste tv-køb

Nyt tv til jul? Her er modellerne, der giver dig knivskarp billedkvalitet uden at tømme tegnebogen!

Når den kolde, mørke vinter sætter ind, er det ekstra rart at hygge sig med en god film eller tv-serie. Og der har aldrig været mere indhold at boltre sig i: Uanset om du foretrækker traditionelle tv-kanaler eller er hooked på streaming-tjenester, er der nu så meget underholdning derude, at du knap nok behøver at forlade sofaen!

Vinteren er også den tid, hvor mange vælger at sende deres gamle tv på pension. Meget af det bedste indhold kommer ikke længere fra antenne- eller parabolindgangen, men fra indbyggede apps som Netflix, YouTube og Amazon. Billedkvaliteten på disse tjenester er blevet utrolig god – bedre, end vi turde drømme om for få år siden – men det forudsætter, at du har et topmoderne tv og ikke mindst tilstrækkelig internethastighed.

Den gode nyhed er, at det ikke behøver at koste en formue! Vi har samlet en flok af de mest interessante 55-tommere i prisklassen omkring 10.000 kroner og blev imponeret over billedkvaliteten fra de allerbedste.

Jo større, jo bedre

Når man skifter tv’et ud, er det almindeligt at gå en størrelse eller to op. De fleste ender i dag på 55 tommer, og det er typisk her, du finder det største udvalg og de mest aggressive priser. De fleste modeller findes også i 65 tommer eller derover for kun få tusind ekstra. Det kan være værd at overveje, hvis du har større afstand til tv’et der, hvor du sidder, eller vil have en mere biografagtig oplevelse.

4K Ultra HD-opløsning (3840 x 2160) er blevet standard. Det kontrastforøgende HDR-format (High Dynamic Range) er også en almindelig funktion på nye tv’er. Gode specifikationer er dog ingen garanti for høj billedkvalitet. God kontrast og lysstyrke er ekstra vigtigt for en god oplevelse af HDR-materiale, og på dette område er der stadig stor forskel på de forskellige tv’er.

Annonce

Brugervenlighed er alfa og omega

Tv’et er blevet et underholdningscenter, der skal håndtere en række indholdsplatforme – direktesendt tv, streaming-apps såvel som tilsluttede enheder samt spilkonsoller – der er nærmest ingen grænser for, hvad du kan koble til. Brugerfladen er derfor meget vigtig.

Mange producenter sværger til Android som operativsystem, mens andre foretrækker deres egenudviklede variant. Sammen med fjernbetjeningen har det meget at sige for brugervenlighed på de forskellige tv’er.

Testen

I denne test ser vi på et udvalg af de mest interessante 55 tommers modeller til omkring 10.000 kroner. Tv’erne i denne prisklasse giver typisk mere udstyr, flere funktioner og ikke mindst bedre lyd- og billedkvalitet end budgetmodellerne til en relativt beskeden merpris. Efter vores mening er det mere hensigtsmæssigt at købe en premiummodel på tilbud end at betale fuld pris for en skrællet budgetmodel.

I testen har vi som sædvanlig allermest fokus på billedkvalitet, men vi lægger også vægt på god lyd og brugervenlighed. Meget af tv-indholdet kommer nu i form af apps og streaming-tjenester, hvilket stiller højere krav til tv’ets fjernbetjening og øvrige brugerflade for at fungere optimalt.

De opgivne priser er vejledende, og markedspriserne kan være betydelig lavere afhængigt af udbud og efterspørgsel. Tjek PriceRunner eller andre prissøgningstjenester for de til enhver tid laveste priser!

Annonce
picture2 picture3
<
>
(Foto: Producent)

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Produkter i denne test

Philips 55PUS8303

Oprykningsklar

Med denne Philips-model tager vi et klart skridt op ad kvalitetsskalaen.

Flot design og byggekvalitet, barberbladsskarpt billede og stærk lyd gør 65PUS8303 til et godt tv på alle måder.
Lidt tam kontrast sammenlignet med de allerbedste.

LG 55SK8500

Top-tv med stjernenykker

Topmodellen fra LG er et bragende godt tv på mange måder, men har også nogle udfordringer.

God kontrast og farvegengivelse. Fint sortniveau. God billedprocessering med jævne bevægelser gør det velegnet til det meste indhold.
En forstyrrende effekt med støj i form af vertikale linjer trækker helhedsindtrykket ned på sport.

Samsung UE55NU7475

Godt til det meste

Samsung-skærmen har et flot billede, et væld af smarte funktioner og masser af apps om bord. Et rigtig godt køb!

Gennemført design, en god smart-tv-del med et godt app-udvalg, skarp billedkvalitet samt lav input lag.
Kontrast og sortniveau er ikke helt på niveau med de bedste.

Panasonic TX-55FX780E

Favorit for filmfans

Panasonic imponerer med et gennemført tv, der scorer godt over hele linjen, inklusive meget lækker billedkvalitet.

Panasonic-skærmen kan prale af eksklusivt design og ditto byggekvalitet, gennemført billedkvalitet og lyd samt en smart tv-løsning, der er nem i brug.
Prisen er lidt højere end hos konkurrenterne, og Panasonic har ikke det største app-udvalg.

Sony KD-55XF8505

I skyggen af storebror

Efter at Sony 65XF9005 gik sejrrigt ud af vores forrige stortest, var vi spændt på, om XF8505 også ville indfri forventningerne. Men ikke denne gang!

Sony-skærmen har stærk billedprocessering med god skarphed, glatte bevægelser og fin farvebalance.
Kontrasten er temmelig svag og gør, at Sony-skærmen fungerer dårligt med moderne HDR-video. Smart-platformen (Android 7.0) virker også forældet.

TCL 55DC760

Frisk og frækt

Kinesiske TCL imponerer med frisk design og moderne funktioner.

DC760 byder på nyskabende design, en opgraderet smart-platform med Android 8.0 samt imponerende billedkvalitet med god lysstyrke og kontrast.
TCL er ikke det mest jævne på bevægelser.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.