Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: Tre mobiler i mellemklassen

Gå aldrig ned på udstyr

Man kan godt finde en god smartphone uden at tømme kontoen.

Skrevet af / 18/07/2022 - 08:28
Tre mobiler i mellemklassen
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

De dyreste smartphones koster efterhånden spidsen af en jetjager. Det er ikke usædvanligt, at de helt dyre mobiler – såsom iPhone 13 Pro Max eller Sony Xperia 1 IV – koster 10.000 kroner eller mere, hvilket er flere penge, end du behøver betale for en god bærbar computer. Andre topmodeller – som OnePlus 10 Pro og Xiaomi 12 Pro – er lidt mere rimelige i pris, men koster stadig mere, end mange af os har det godt med at betale for en smartphone.

Der findes selvfølgelig også langt billigere budgetmobiler på markedet. Du kan sagtens købe en smartphone for mellem 1.000 og 2.000 kroner, men så må du også være villig til at gå voldsomt meget på kompromis, når det gælder vigtige parametre som ydelse, skærm og kamera.

Vores råd vil til enhver tid være at bruge mellem 3.000 og 4.000 kroner på mobilen, hvis du ikke har lyst til at flække den helt store sparegris, men omvendt har brug for en smartphone, der fungerer upåklageligt i hverdagen og både kan bruges til det seriøse og til underholdning. Denne prisklasse er med andre ord det nødvendige budget, hvis du bruger din mobil i et normalt omfang og ikke vil gå ned på udstyr.

Meget for pengene

Omvendt er der gode nyheder, hvis du kan finde de nødvendige 3.000-4.000 kroner på kontoen. Til den pris får du faktisk så meget mobil for pengene, at det kan virke decideret uansvarligt at bruge det dobbelte eller mere for at få de sidste 20 procent med.

mellemklasse mobil kameraer
Både Motorola Edge 30 og OnePlus Nord 2T kommer med tredobbelt kamera, mens Samsung Galaxy A53 sågar byder på fire kameralinser. (Foto: Peter Gotschalk)

De tre mellemklasse-mobiler i denne test giver dig nemlig i enhver praktisk henseende 80 procent af oplevelsen i forhold til de helt dyre mobiler, men til det halve af prisen. Her taler vi om 5G, OLED-skærm med høj opdateringsfrekvens, tredobbelt kamera, hurtig processor og rigeligt med lagerplads.

Til trods for, at mobiler i netop denne prisklasse altså er indbegrebet af den perfekte balance mellem pris og ydelse, findes der ikke ret mange af dem på markedet. Vi kunne finde præcis fire af slagsen, da vi researchede markedet, og da den ene af producenterne ikke var i stand til at levere et testeksemplar, er det tre mobiler fra henholdsvis Motorola, OnePlus og Samsung, som konkurrerer om at være den bedste i prisklassen.

Kapløbet var tæt, men efter at støvet lagde sig, fandt vi alligevel en klar vinder. Vil du vide hvilken? Så læs denne test.

mellemklasse mobil skaerme
På mange punkter er de tre mobiler næsten identiske. F.eks. har de alle tre OLED-skærm på omtrent 6,5” med Full HD+ opløsning. Skærmen på Motorola Edge 30 (øverst) er dog en smule mere lysstærk og har en højere opdateringsfrekvens end skærmene på OnePlus Nord 2T (i midten) og Samsung Galaxy A53 (nederst). (Foto: Peter Gotschalk)

Sådan testede vi

Vi bad producenterne om at sende os deres bedste bud på en smartphone til mellem knap 3.500 og godt 4.000 danske kroner. Vi har kigget på en række forskellige parametre i vores bedømmelse af mobilerne, herunder skærm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ydelse og brugeroplevelse.

Testvinderen er den smartphone, som efter vores samlede vurdering er det bedste og mest helstøbte produkt.

Produkter i denne test

Motorola Edge 30

Let og lynhurtig

Motorola Edge 30 er beviset på, at en fed mobil sagtens kan fås til en rimelig pris.

Lysstærk skærm med op til 144 Hz opdateringsfrekvens. Sammen med den stærke processor betyder det hurtig ydelse og en fløjlsblød brugeroplevelse. Kameraet leverer varen, og lyden er også god.
Underdimensioneret batteri, hvilket udmønter sig i testens korteste batterilevetid. Kommer kun med 128 gigabyte indbygget lager, der ikke kan udvides.
Læs hele testen

OnePlus Nord 2T 5G

Ikke helt i mål trods klare fortrin

OnePlus Nord 2T kommer desværre til kort over for konkurrenterne og lever heller ikke helt op til sin egen forgænger.

80 W hurtigopladning og lang batterilevetid. Lækkert design inklusive den ikoniske OnePlus-knap. Kommer desuden med 256 gigabyte indbygget lager.
90 Hz opdateringsfrekvens gør sig uheldigt bemærket. Desuden svag lyd og et kamera, der kæmper med at levere ordentlige billeder.
Læs hele testen

Samsung Galaxy A53 5G

Lidt for mange gentagelser

Samsung Galaxy A53 forsøger at gentage sin egen forgængers succes, men der sidder en forkert processor under skærmen.

Robust design med mat bagside, der afviser fingeraftryk. Stort batteri på 5000 mAh samt imponerende batterilevetid. Hukommelsen kan udvides med op til 1 terabyte via microSD-kort. Flot skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens. Gode indbyggede stereohøjttalere.
Leveres uden medfølgende oplader, og understøtter i øvrigt blot 25 W hurtigopladning. Processoren hænger i bremsen, og mobilen kommer uden dedikeret spiltilstand. Kamerasoftwaren kan til tider være sløv i optrækket.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Scroll to Top