TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST Samsung Galaxy A53 5G

Lidt for mange gentagelser

Samsung Galaxy A53 forsøger at gentage sin egen forgængers succes, men der sidder en forkert processor under skærmen.

forfatter
Publiceret 18/07/2022 - 08:27
Karakter
Samsung Galaxy A53 5G
L&B mener
Robust design med mat bagside, der afviser fingeraftryk. Stort batteri på 5000 mAh samt imponerende batterilevetid. Hukommelsen kan udvides med op til 1 terabyte via microSD-kort. Flot skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens. Gode indbyggede stereohøjttalere.
Leveres uden medfølgende oplader, og understøtter i øvrigt blot 25 W hurtigopladning. Processoren hænger i bremsen, og mobilen kommer uden dedikeret spiltilstand. Kamerasoftwaren kan til tider være sløv i optrækket.
 • Operativsystem: Android 12 + One UI 4.1
 • Skærm: 6,5″ Super AMOLED 120 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 405 ppi
 • Processor: Exynos 1280
 • Hukommelse: 8 GB RAM / 256 GB lager (+ microSD op til 1 TB)
 • Kameraer: 64 Mp f/1.8 vidvinkel med OIS + 12 Mp f/2.2 123° ultravidvinkel + 5 Mp f/2.4 makro + 5 Mp f/2.4 dybdesensor (primært) / 32 Mp f/2.2 (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, GLONASS, Galileo
 • Mål og vægt: 159,9 x 75,1 x 8,4 mm / 189 g
 • Batteri: 5000 mAh, 25 W hurtigopladning
 • Web: samsung.dk
 • Geekbench 5: 746 (single-core) / 1.938 (multi-core)
 • GFXBench T-Rex: 4.619
 • 3DMark Wild Life: 2.293
 • PCMark Work 3.0: 11.935
 • Basemark Web 3.0: 389,47
 • Batteritest: 8:57 timer
Vejl. pris 3799Pr. 18/07/2022 Produktside

Et år er lang tid i mobilbranchen, og derfor kan det undre, at Samsung ikke har gjort mere ud af Galaxy A53. Den er nemlig så tæt på identisk med sidste års forgænger, Samsung Galaxy A52, at man skal have luppen frem for at finde forskellene.

Den nye model har lidt mere hukommelse, og så er batteriet vokset med 500 mAh fra 4500 mAh til flotte 5000 mAh, hvilket giver Galaxy A53 denne tests største batteri og længste batterilevetid. (Til gengæld tager det lang tid at oplade batteriet, for mobilen understøtter kun op til 25 W hurtigopladning. Dertil kommer, at den leveres uden medfølgende oplader).

Galaxy A53 understøtter desuden Bluetooth 5.1, hvor forgængeren måtte nøjes med Bluetooth 5.0. Ja, vi sagde jo, man skulle frem med luppen.

Den eneste markante forskel på Samsung Galaxy A53 og sidste års model er processoren, som i år er Samsungs egen Exynos 1280, hvor Galaxy A52 kom med Snapdragon 750G, men det vender vi tilbage til længere nede i teksten.

008 product image Galaxy A33 5G Galaxy A53 5G 1
Det bidrager til det positive indtryk af Galaxy A53, at kameramodulet og resten af bagsiden er støbt i det samme stykke plastic, så kameraet bliver en så integreret del af den samlede konstruktion som muligt. (Foto: Samsung)

I første omgang skal vi lige omkring alle de ting, Samsung Galaxy A53 har til fælles med sin forgænger. Det starter med det kompakte og robuste design – og ikke mindst den matte bagside, som er helt og aldeles uimodtagelig for fingeraftryk. Kameramodulet og resten af bagsiden er støbt i det samme stykke plastic, så kameraet bliver en så integreret del af den samlede konstruktion som muligt.

Mobilen er forsynet med en særdeles glimrende skærm af typen Super AMOLED, der både byder på 120 Hz opdateringsfrekvens og en opløsning på 2400 x 1080 pixel (FHD+). Skarpheden er i top, og farvepaletten er dynamisk med god kontrast, mens også lysstyrken er absolut godkendt.

De indbyggede stereohøjttalere leverer et fint lille lydbillede, som af naturlige årsager må undvære tyngde, men alligevel er til at leve med. De er i hvert fald bedre end højttalerne i OnePlus Nord 2T!

Kameraet er præcis det samme, som sidder i Galaxy A52. I sidste års test roste vi det til skyerne, men sammenlignet med kameraet i testvinderen Motorola Edge 30 kommer det lidt til kort. Jovist, billeder taget med ultravidvinkelobjektivet bliver skarpe og byder på en naturlig farvegengivelse, og også vidvinkelbilleder samt portrætbilleder med bokeh-effekt bliver gode med det helt rigtige kontrastniveau samt forhold mellem lys og skygger i billedet. Men til trods for mobilens dedikerede makrolinse har Samsung Galaxy A53 i år svært ved at levere skarphed i billederne, når man vil helt tæt på motivet. Det kan godt undre, men har muligvis at gøre med softwaren, som heller ikke spiller så godt, som vi havde regnet med. Vi oplever nemlig, at brugerfladen er langsom, og f.eks. tager det lang tid at skifte mellem de forskellige kameratilstande.

Eller også er det Samsungs egen Exynos-processor, som spiller os et puds. Også da vi testede dette års topmobil fra Samsung, Galaxy S22+, oplevede vi, at Exynos-processoren havde svært ved at levere varen, og i denne gruppetest kommer Samsung Galaxy A53 sidst, når vi måler mobilens generelle ydelse med benchmark-værktøjet Geekbench 5.

SamsungGalaxyA53 ultravidvinkel Samsunggalaxya53 selfie SamsunggalaxyA53 makro
<
>
Til trods for den dedikerede makrolinse på 5 megapixel bliver nærbilleder uskarpe. Om det skyldes problemer med software eller processor, er uklart. (Foto: Peter Gotschalk)

Dertil kommer, at Galaxy A53 som den eneste smartphone i denne test ikke har nogen dedikeret spiltilstand, hvilket gør, at vi oplever lidt for meget hakken i store spil som Asphalt 9. 

Konklusion

Samsung Galaxy A53 har alle de samme fortrin som sin forgænger. Den er solidt bygget, skærmen er god, og det samme er de indbyggede højttalere. Det store batteri sørger for god batterilevetid. Kameraet leverer generelt gode billeder – alt andet ville overraske, for sidste år kaldte vi forgængeren med et identisk kamera for den bedste kameramobil i mellemklassen – men overraskende nok fungerer kameradelen ikke helt så godt, som vi havde håbet. Brugerfladen hænger lidt i bremsen, og f.eks. makrobilleder bliver ikke så skarpe, som man kunne ønske sig.

Det største udfordring er dog processoren, som leverer gruppetestens dårligste resultat, når vi måler den rå ydelse. Den manglende spiltilstand gør desuden gaming til en hakkende oplevelse.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

OnePlus Nord 2T 5G

Ikke helt i mål trods klare fortrin

OnePlus Nord 2T kommer desværre til kort over for konkurrenterne og lever heller ikke helt op til sin egen forgænger.

80 W hurtigopladning og lang batterilevetid. Lækkert design inklusive den ikoniske OnePlus-knap. Kommer desuden med 256 gigabyte indbygget lager.
90 Hz opdateringsfrekvens gør sig uheldigt bemærket. Desuden svag lyd og et kamera, der kæmper med at levere ordentlige billeder.

Motorola Edge 30

Let og lynhurtig

Motorola Edge 30 er beviset på, at en fed mobil sagtens kan fås til en rimelig pris.

Lysstærk skærm med op til 144 Hz opdateringsfrekvens. Sammen med den stærke processor betyder det hurtig ydelse og en fløjlsblød brugeroplevelse. Kameraet leverer varen, og lyden er også god.
Underdimensioneret batteri, hvilket udmønter sig i testens korteste batterilevetid. Kommer kun med 128 gigabyte indbygget lager, der ikke kan udvides.
Annonce
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

En Musk-mobil? Ja tak! Elon Musk hævder, at Apple truer med at fjerne Twitter fra App Store. Skulle det ske, lover tech-milliardæren at udvikle sin egen smartphone. Vi glæder os allerede.
Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Billede