Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Motorola Edge 30

Let og lynhurtig

Motorola Edge 30 er beviset på, at en fed mobil sagtens kan fås til en rimelig pris.

Publiceret 18/07/2022 - 08:26
Motorola Edge 30
Peter Gotschalk

Da vi testede storebror Motorola Edge 30 Pro tilbage i marts måned, var den på det pågældende tidspunkt den hurtigste Android-mobil på markedet, og vi havde svært ved at få armene ned.

Endnu sværere har vi ved at få armene ned over Motorola Edge 30, som mejsler i sten, at en fed mobil ikke behøver at koste kassen.

Denne mobil er usædvanligt tynd og let, faktisk vejer den kun 155 gram, og alligevel slår den de andre deltagere i gruppetesten på næsten alle punkter.

Nuvel, det mest pædagogiske er at starte med de få negative ting. Så det bør nævnes, at Motorola Edge 30 “kun” understøtter 33 W hurtigopladning (OnePlus Nord 2T kommer med 80 W opladning), og at den kommer med testens mindste batteri (4020 mAh), hvilket udmønter sig i den korteste batterilevetid. Men et eller andet sted skal man jo skære for at få vægten ned. Man kan så spørge sig selv, om det også reducerer vægten, at Motorola Edge 30 må nøjes med 128 gigabyte indbygget lager, når begge konkurrenterne kommer med 256 gigabyte. Men omvendt er Motorolas mobil også testens billigste, så det er nok en del af forklaringen.

MotorolaEdge30 kamera
Motorola Edge 30 kommer med et 50 megapixel vidvinkelkamera suppleret med henholdsvis en 50 megapixel ultravidvinkellinse og en dedikeret dybdesensor. (Foto: Motorola)

På alle andre punkter vinder den testen overlegent.

OLED-skærmen på 6,5” er testens mest lysstærke (selvom forskellene retfærdigvis er mikroskopiske), ligesom den har den højeste opdateringsfrekvens (op til 144 Hz, hvilket kan tilpasses manuelt for at spare strøm). Det gør underværker for brugeroplevelsen, der ubestridt er testens mest smidige, sådan lidt ligesom at skære med en kniv gennem blødt smør.

Som testens eneste mobil kommer Motorola Edge 30 med en processor fra Qualcomm (Snapdragon 778G+), og de ER typisk bedre end dem fra MediaTek (OnePlus) og Samsungs egne Exynos-chips. Alt i alt betyder den hurtige skærm og den stærke ydelse, at Motorola Edge 30 leverer varen uden afbrydelser, og specielt store spil kører flydende og lynhurtigt – også takket være den dedikerede spiltilstand.

At Motorola Edge 30 samtidig leverer feltets bedste stereolyd fra de indbyggede højttalere, gør den overlegen til både spil og anden underholdning.

Kameraet har vi heller ikke noget at udsætte på. Det tager gode billeder med korrekt farvegengivelse, og ultravidvinkel-motiver klarer det uden forvrængning. Bokeh-effekten til portrætbilleder er præcis og giver masser af dybde, og makrobilleder bliver knivskarpe, også når man kommer helt tæt på motivet.

motorola ultravidvinkel motorola selfie motorola makro
<
>
Motorola Edge 30 leverer skarpe billeder med naturlig farvegengivelse. Ultravidvinkel (som her) klarer mobilen næsten uden forvrængning. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Motorola Edge 30 er den bedste smartphone i mellemklassen lige nu. Nuvel, batteriet kunne godt have været større (og batterilevetiden længere), og det samme gælder lagerpladsen, men meget andet er der ikke at udsætte på den slanke og ultralette mobil. Ydelsen er imponerende, og alting spiller, som havde man en langt dyrere mobil i hænderne. Skærmen er absolut godkendt, og det samme gælder det tredobbelte kamera. Det skader heller ikke, at de indbyggede stereohøjttalere spiller lige så højt som en ghettoblaster fra 80’erne.

Karakter
Motorola Edge 30
Premium

Home mener

Lysstærk skærm med op til 144 Hz opdateringsfrekvens. Sammen med den stærke processor betyder det hurtig ydelse og en fløjlsblød brugeroplevelse. Kameraet leverer varen, og lyden er også god. Underdimensioneret batteri, hvilket udmønter sig i testens korteste batterilevetid. Kommer kun med 128 gigabyte indbygget lager, der ikke kan udvides.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Her er LGs rival til Samsungs The Frame og Serif

Scroll to Top