TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Motorola Edge 30

Let og lynhurtig

Motorola Edge 30 er beviset på, at en fed mobil sagtens kan fås til en rimelig pris.

forfatter
Publiceret 18/07/2022 - 08:26
Karakter
Motorola Edge 30
L&B mener
Lysstærk skærm med op til 144 Hz opdateringsfrekvens. Sammen med den stærke processor betyder det hurtig ydelse og en fløjlsblød brugeroplevelse. Kameraet leverer varen, og lyden er også god.
Underdimensioneret batteri, hvilket udmønter sig i testens korteste batterilevetid. Kommer kun med 128 gigabyte indbygget lager, der ikke kan udvides.
 • Operativsystem: Android 12
 • Skærm: 6,5″ AMOLED 144 Hz, FHD+ (2400 x 1080), 405 ppi
 • Processor: Snapdragon 778G+
 • Hukommelse: 8 GB RAM / 128 GB lager
 • Kameraer: 50 Mp f/1.8 vidvinkel m. OIS + 50 Mp f/2.2 114° ultravidvinkel + 2 Mp dybdesensor (primært) / 32 Mp f/2.4 (front)
 • Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS, Galileo
 • Mål og vægt: 159,4 x 74,2 x 6,8 mm / 155 g
 • Batteri: 4020 mAh, 33 W hurtigopladning
 • Web: motorola.com/dk/
 • Geekbench 5: 776 (single-core) / 2.895 (multi-core)
 • GFXBench T-Rex: 6.397
 • 3DMark Wild Life: 2.857
 • PCMark Work 3.0: 15.671
 • Basemark Web 3.0: 419,89
 • Batteritest: 5:20 timer
Vejl. pris 3499Pr. 18/07/2022 Produktside

Da vi testede storebror Motorola Edge 30 Pro tilbage i marts måned, var den på det pågældende tidspunkt den hurtigste Android-mobil på markedet, og vi havde svært ved at få armene ned.

Endnu sværere har vi ved at få armene ned over Motorola Edge 30, som mejsler i sten, at en fed mobil ikke behøver at koste kassen.

Denne mobil er usædvanligt tynd og let, faktisk vejer den kun 155 gram, og alligevel slår den de andre deltagere i gruppetesten på næsten alle punkter.

Nuvel, det mest pædagogiske er at starte med de få negative ting. Så det bør nævnes, at Motorola Edge 30 “kun” understøtter 33 W hurtigopladning (OnePlus Nord 2T kommer med 80 W opladning), og at den kommer med testens mindste batteri (4020 mAh), hvilket udmønter sig i den korteste batterilevetid. Men et eller andet sted skal man jo skære for at få vægten ned. Man kan så spørge sig selv, om det også reducerer vægten, at Motorola Edge 30 må nøjes med 128 gigabyte indbygget lager, når begge konkurrenterne kommer med 256 gigabyte. Men omvendt er Motorolas mobil også testens billigste, så det er nok en del af forklaringen.

MotorolaEdge30 kamera
Motorola Edge 30 kommer med et 50 megapixel vidvinkelkamera suppleret med henholdsvis en 50 megapixel ultravidvinkellinse og en dedikeret dybdesensor. (Foto: Motorola)

På alle andre punkter vinder den testen overlegent.

OLED-skærmen på 6,5” er testens mest lysstærke (selvom forskellene retfærdigvis er mikroskopiske), ligesom den har den højeste opdateringsfrekvens (op til 144 Hz, hvilket kan tilpasses manuelt for at spare strøm). Det gør underværker for brugeroplevelsen, der ubestridt er testens mest smidige, sådan lidt ligesom at skære med en kniv gennem blødt smør.

Som testens eneste mobil kommer Motorola Edge 30 med en processor fra Qualcomm (Snapdragon 778G+), og de ER typisk bedre end dem fra MediaTek (OnePlus) og Samsungs egne Exynos-chips. Alt i alt betyder den hurtige skærm og den stærke ydelse, at Motorola Edge 30 leverer varen uden afbrydelser, og specielt store spil kører flydende og lynhurtigt – også takket være den dedikerede spiltilstand.

At Motorola Edge 30 samtidig leverer feltets bedste stereolyd fra de indbyggede højttalere, gør den overlegen til både spil og anden underholdning.

Kameraet har vi heller ikke noget at udsætte på. Det tager gode billeder med korrekt farvegengivelse, og ultravidvinkel-motiver klarer det uden forvrængning. Bokeh-effekten til portrætbilleder er præcis og giver masser af dybde, og makrobilleder bliver knivskarpe, også når man kommer helt tæt på motivet.

motorola ultravidvinkel motorola selfie motorola makro
<
>
Motorola Edge 30 leverer skarpe billeder med naturlig farvegengivelse. Ultravidvinkel (som her) klarer mobilen næsten uden forvrængning. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Motorola Edge 30 er den bedste smartphone i mellemklassen lige nu. Nuvel, batteriet kunne godt have været større (og batterilevetiden længere), og det samme gælder lagerpladsen, men meget andet er der ikke at udsætte på den slanke og ultralette mobil. Ydelsen er imponerende, og alting spiller, som havde man en langt dyrere mobil i hænderne. Skærmen er absolut godkendt, og det samme gælder det tredobbelte kamera. Det skader heller ikke, at de indbyggede stereohøjttalere spiller lige så højt som en ghettoblaster fra 80’erne.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

OnePlus Nord 2T 5G

Ikke helt i mål trods klare fortrin

OnePlus Nord 2T kommer desværre til kort over for konkurrenterne og lever heller ikke helt op til sin egen forgænger.

80 W hurtigopladning og lang batterilevetid. Lækkert design inklusive den ikoniske OnePlus-knap. Kommer desuden med 256 gigabyte indbygget lager.
90 Hz opdateringsfrekvens gør sig uheldigt bemærket. Desuden svag lyd og et kamera, der kæmper med at levere ordentlige billeder.

Samsung Galaxy A53 5G

Lidt for mange gentagelser

Samsung Galaxy A53 forsøger at gentage sin egen forgængers succes, men der sidder en forkert processor under skærmen.

Robust design med mat bagside, der afviser fingeraftryk. Stort batteri på 5000 mAh samt imponerende batterilevetid. Hukommelsen kan udvides med op til 1 terabyte via microSD-kort. Flot skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens. Gode indbyggede stereohøjttalere.
Leveres uden medfølgende oplader, og understøtter i øvrigt blot 25 W hurtigopladning. Processoren hænger i bremsen, og mobilen kommer uden dedikeret spiltilstand. Kamerasoftwaren kan til tider være sløv i optrækket.
Annonce
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Den perfekte midimobil Google Pixel 7 har stort set alt det, som storebror Pro har – men lidt billigere.
Følg Lyd & Billede