Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Apple iPhone 13 Pro Max

Den største iPhone er også den bedste

Apples iPhone 13 Pro Max er stort set identisk med den almindelige 13 Pro-model, men skærmen er større, og batteriet holder længere.

Skrevet af / 24/10/2021 - 10:48
Apple iPhone 13 Pro Max
Peter Gotschalk

Der er ingen grund til at gøre ting to gange, og da årets to iPhone 13 Pro-modeller er helt og aldeles identiske – på nær skærmstørrelse, vægt og batteri – så må man læse Lasse Svendsens test af iPhone 13 Pro for at få alle detaljerne om Apples nye flagskibsmobil.

Han har nemlig kigget på det meste, både når det gælder Pro-modellens nye kameraer, og hvad angår skærmen, der endelig understøtter 120 Hz opdateringsfrekvens, samt den vanvittig hurtige ydelse, der trækker fra alt, hvad konkurrenter som Samsung, Sony og Xiaomi kan byde ind med.

Læs også Den bedste skærm vi har set Apples iPhone 13 Pro er måske den bedste smartphone lige nu, selv om den ikke er helt perfekt.

Her skal det derfor primært handle om de få ting, der adskiller iPhone 13 Pro Max fra sin slankere og lettere slægtning, samt om et par yderligere detaljer om begge mobiler, som Lasse ikke fik berørt i sin test.

Vi lægger ud med den mest åbenlyse forskel, nemlig størrelse og vægt.

iPhone 13 Pro Max passer til store hænder

Den største Apple-mobil kommer ligesom sin forgænger, iPhone 12 Pro Max, med 6,7 tommers skærm med en opløsning på 2778 x 1284 pixel. Den normale Pro-model har til sammenligning en skærm på 6,1 tomme og en opløsning på 2532 x 1170 pixel. Der er med andre ord mere skærmplads at gøre godt med på Pro Max-modellen, mens pixeltætheden omvendt er stort set den samme på de to modeller.

Det større skærmareal kommer først og fremmest til sin ret, når man ser video, men også websider og diverse apps – f.eks. til redigering af fotos og videoklip – profiterer af den højere opløsning.

En større skærm betyder selvfølgelig også, at selve mobilen fylder og vejer mere end den almindelige Pro-model, og faktisk er dette års Pro Max også en smule tykkere og tungere end sidste års iPhone 12 Pro Max. Den vejede 226 gram, hvor 13 Pro Max er kommet op på 240 gram, ligesom 2021-modellen også er lille smule tykkere med 7,65 mm mod 2020-modellens 7,4 mm.

Den største Apple-mobil kommer med 6,7 tommers skærm med en opløsning på 2778 x 1284 pixel. Den normale Pro-model har til sammenligning en skærm på 6,1 tomme og en opløsning på 2532 x 1170 pixel. (Foto: Apple)

Bedste batteri nogensinde

De ekstra gram og millimeter skyldes primært én ting, nemlig det nye batteri, som er det største og bedste nogensinde i en iPhone.

13 Pro Max kan således prale af et batteri på hele 4352 mAh, hvor sidste års Pro Max-model måtte nøjes med 3687 mAh. Det almindelige iPhone 13 Pro kommer til sammenligning med 3095 mAh.

Fordelen ved det store batteri er til at tage og føle på, for iPhone 13 Pro Max er simpelthen ikke til at slide op. Den kan reelt køre i mere end to dage uden at blive ladet op, selv om lysstyrken er skruet op til det maksimale niveau, og man konstant bruger mobilen til spil, videoer, musik-streaming og alle mulige andre apps.

I praksis mærker man alligevel ikke de ekstra 14 gram, så hvis man har store nok hænder til at synes godt om iPhone 12 Pro Max, er iPhone 13 Pro Max også helt passende, for så vidt angår størrelsen.

En detalje om kameraet på iPhone 13 Pro og Pro Max, som Lasse ikke nævner i sin test, er at nattemodus nu fungerer på alle tre kameraobjektiver, hvilket man kan se i galleriet under næste afsnit. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyd

En vigtig detalje, som Lasse ikke nævner i sin test af iPhone 13 Pro, er lyden, der er lige så imponerende som på sidste års Pro-modeller. Og det gælder selvfølgelig også for iPhone 13 Pro Max.

nat_ultra nat_vidvinkel nat_zoom
<
>
Aftenbillede taget med ultravidvinkellinsen. (Foto: Peter Gotschalk)

De indbyggede stereohøjttalere leverer 3D-lyd via Dolby Atmos, og det er ikke bare marketingfloskler. Prøv at afspille traileren herunder på din iPhone 13 Pro Max, og du kan tydeligt høre, hvad vi mener. At spille spil eller se video på sin iPhone sparker ganske enkelt r*v!

iOS 15

Vi mangler også at komme ind på iOS 15, som alle modellerne i iPhone 13-serien har tilfælles. Sidste års modeller kom med iOS 14, der bød på mange ændringer og nye funktioner, og på overfladen adskiller det nye operativsystem sig stort set ikke fra sin forgænger. Men kigger man lidt nøjere efter, byder iOS 15 på et antal interessante nyheder, der naturligvis også er en del af oplevelsen, hvis man køber iPhone 13 Pro eller iPhone 13 Pro Max.

FaceTime har fået en overhaling. App’en understøtter nu Spatial Audio, så stemmerne kommer de rigtige steder fra på skærmen, hvis man f.eks. deltager i en videokonference med mange deltagere. (Foto: Apple)

Først og fremmest har FaceTime fået en overhaling. App’en understøtter nu også såkaldt Spatial Audio, så stemmerne kommer de rigtige steder fra på skærmen, hvis man f.eks. deltager i en videokonference med mange deltagere. Nye mikrofonindstillinger lader desuden brugeren enten sortere al baggrundsstøj fra eller det stik modsatte, så man får al lyd med fra det rum, man opholder sig i, hvilket f.eks. kan være brugbart, hvis nogen spiller live-musik eller lignende.

FaceTime kan også generere mødelinks, der kan deles med andre, hvilket man også kan gøre via tredjeparts-apps som WhatsApp eller Slack. Sågar brugere uden Apple-enheder vil kunne deltage i sådanne FaceTime-møder fra en webbrowser på deres Windows-maskine eller Android-mobil.

En anden nyhed for Apple-brugere (Android-mobiler har haft denne mulighed længe via Google Lens) er kamerafunktionen Live Text, som lader brugeren kopiere, søge på og oversætte tekst direkte fra billeder på mobilen. Uanset om man selv har taget dem eller fundet dem på internettet.

livetext1_small livetext2_small livetext3_small
<
>
En anden nyhed for Apple-brugere er kamerafunktionen Live Text, som lader brugeren kopiere, søge på og oversætte tekst direkte fra billeder på mobilen. Live Text understøtter i øjeblik kun oversættelser mellem engelsk, kinesisk, fransk, italiensk, tysk, portugisisk og spansk. (Foto: Peter Gotschalk)

Det fungerer imponerende godt, men et irritationsmoment er, at funktionen kun er tilgængelig, hvis selve iPhone-sproget er indstillet til f.eks. engelsk. Live Text understøtter i øjeblik kun oversættelser mellem engelsk, kinesisk, fransk, italiensk, tysk, portugisisk og spansk, men det er svært at se, hvorfor oversættelsesfunktionen helt forsvinder fra ens iPhone, hvis systemsproget er et andet end de ovennævnte. Hvorfor tror Apple, at man aldrig ville kunne finde på at oversætte mellem f.eks. kinesisk og engelsk, blot fordi man betjener sin iPhone på dansk?

standard intenskontrast livlig varm kølig
<
>
Man kan vælge imellem fem forskellige såkaldte Photographic Styles, når man tager billeder med iPhone 13 Pro og Pro Max. Her er det “Intens kontrast”. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Alt det ovenstående medvirker kun til at bekræfte de konklusioner, som Lasse drager i sin test af iPhone 13 Pro. Her er en mobil, der slår stort set alt på markedet, både når det gælder kamera, skærm og generel brugeroplevelse.

Om iPhone 13 Pro Max kan man tilføje, at den byder på endnu længere batterilevetid, ligesom skærmarealet også er større. Ulempen er, at den virkelig kun passer godt til folk med store hænder. Og så koster den knap 1.000 kroner mere, hvilket kan være dråben, der får bægeret til at flyde over for nogle, da den almindelige 13 Pro-model allerede koster spidsen af en jetjager.

Karakter
Apple iPhone 13 Pro Max
High End

Home mener

Kæmpe skærm med høj opløsning og 120 Hz. Hurtigere mobil findes ikke på markedet, og batteriet er ikke til at slide op. Live Text fungerer ikke, hvis iPhone-sproget er indstillet til dansk.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Verdens hurtigste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Scroll to Top