Search
Generic filters

Gruppetest : Golden oldies fra OnePlus

OnePlus er på vej med ny flagskibsmobil. Derfor er der snart mange penge at spare på de tidligere modeller. Her er de tre bedste.

Lige efter påske lancerer kinesiske OnePlus mindst to mobiler i sin nye OnePlus 8-flagskibsserie.

Helt sikkert er det, at de nye mobiler kommer med 5G, ligesom OnePlus allerede for flere måneder siden offentliggjorde, at i hvert fald Pro-modellen ville komme med 120 Hz såkaldt Fluid Display og 2K-skærmopløsning.

Dertil kommer bevægelsesudjævningsteknologi, MEMC (motion estimation and motion compensation), som er designet til at få videoer til at se bedre ud ved at øge antallet af frames i billedet.

For godt en uge siden kunne vi fortælle om en kæmpe læk, som afslørede en række specifikationer for to af de kommende modeller, OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro. Bl.a. at begge modeller kommer med Snapdragons nye 865 SoC processor med 5G samt at OnePlus 8 Pro får 30W trådløs opladning.

I mandags sendte OnePlus så en pressemeddelelse, der annoncerede, at firmaet vil åbne en online Pop-Up-butik, lige efter den officielle lancering af de nye mobiler, som finder sted d. 14. april kl. 17.

OnePlus’ online Pop-Up-butik åbner tirsdag d. 14. april kl. 18. Der er begrænset udvalg af de nye modeller, og salget sker efter først-til-mølle princippet. (Foto: OnePlus)

Online-butikken går online præcis kl. 18 på tirsdag og giver de mest ivrige forbrugere mulighed for at købe den nye mobil hurtigst muligt. Produktet vil så blive sendt afsted til køberen sammen med lidt andre goodies fra OnePlus allerede dagen efter, onsdag d. 15. april.

Spar penge på tidligere modeller

Med andre ord er der meget at glæde sig til for fans af OnePlus’ mobiler, men det er der også for andre, der gerne vil have en OnePlus-mobil, men måske ikke behøver det nyeste nye og samtidig gerne vil spare lidt penge.

Blot fordi OnePlus 8-serien snart rammer butikkerne, forsvinder de tidligere modeller nemlig ikke fra markedet. Og både OnePlus 7 Pro, som kom for et år siden, men især OnePlus 7T-serien, der kom i efteråret, er stadig fremragende produkter, som nu kommer til at falde i pris.

Allerede nu er OnePlus 7T faldet 15% i pris siden lanceringen, mens OnePlus 7 Pro i skrivende stund er 25% billigere end for et år siden.

Når OnePlus 8-serien kommer på markedet er der god grund til at tro, at de tidligere OnePlus-modeller vil blive endnu billigere, hvilket vil sige, at man kan sikre sig en fantastisk mobil til en virkelig god pris.

Vi har selvfølgelig testet de tre bedste OnePlus-mobiler fra de sidste 12 måneder. Læs vores tests herunder, før du beslutter, hvilken model du vil købe.

Hvis du vil følge lanceringen af OnePlus 8-serien kan du gøre det her.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

OnePlus i stedet for Huawei?

OnePlus 7 Pro er mobilen, du skal vælge i stedet for topmodellerne fra Apple, Huawei og Samsung. Læs hvorfor her.

Jeg er forudindtaget. Det er jeg nødt til at indrømme, før jeg skriver så meget som et komma om OnePlus 7 Pro.

Der er noget forfriskende anderledes ved OnePlus’ community-baserede tilgang til udvikling af mobiltelefoner, hvor de store konkurrenter fra Apple, Huawei og Samsung har en approach, som er meget mere oppefra og ned. Så ja, jeg er på forhånd venligt stemt over for OnePlus og deres produkter.

Men jeg er også klar over, at Android-mobilerne fra Huawei og Samsung ligger i lommen på langt, langt flere almindelige forbrugere, hvor OnePlus-mobilerne hidtil mest er blevet købt af de mere nørdede typer, der ikke er bange for at prøve noget nyt. Derfor er min personlige begejstring ikke helt nok. Argumenterne skal også være i orden, hvis jeg skal få dig overbevist om, at du skal vælge en OnePlus 7 Pro frem for f.eks. Huawei P30 Pro eller Samsung Galaxy S10+, næste gang du køber ny mobiltelefon.

Og det skal du, så jeg vil gøre mit bedste.

Udseende og konstruktion

OnePlus 7 Pro er netop blevet lanceret, og den nye topmodel kommer i tre forskellige konfigurationer og tre forskellige farver. Vil man have 6 gigabyte RAM og 128 gigabyte indbygget lager, så er det den mørke Mirror Gray-model, man skal købe, mens den helt store model med 12 gigabyte RAM og 256 gigabyte lager kun fås i såkaldt Nebula Blue. Standardkonfigurationen, 8 gigabyte RAM og 256 gigabyte lager, fås i alle tre farver, som ud over de allerede nævnte også tæller Almond i guld/beige.

Mit testeksemplar er selvfølgelig den absolutte topmodel i Nebula Blue, som er fremstillet af flere lag glas med solidt Gorilla Glass 5 som yderste lag og en mat overflade på mobilens bagside. Den matte overflade skaber i samspil med de dybere glaslag et lækkert farvespil mellem flere blå nuancer, når man vender og drejer mobilen. Meget lig Huawei P30 Pro.

På bagsiden af OnePlus 7 Pro sidder tripelkameraet med 48 megapixel optik samt vidvinkel og telelinse. (Foto: Peter Gotschalk)

Til gengæld er OnePlus 7 Pro i modsætning til Huaweis nyeste topmodel ikke så glat, at den begynder at glide som et stykke våd sæbe, hvis man lægger mobilen på en overflade, der ikke er helt plan. Det sørger den matte overflade for, og det betyder også, at OnePlus 7 Pro ligger mere sikkert i hånden. Også mere sikkert end Samsung Galaxy S10+, der er næsten lige så glat som Huawei P30 Pro. Skærmen er buet langs kanterne, men ikke så meget, at det gør mobilen anstrengende at holde i længere tid ad gangen.

OnePlus 7 Pro er både en smule større og en smule tungere end de to topmodeller fra Huawei og Samsung. I stedet minder den mest om den populære iPhone XS Max, når det gælder højde og drøjde, og det gør bestemt ikke noget, for det giver plads til en skærm på 6,67 tommer, hvor den høje skærmopløsning på 3120 x 1440 pixel kommer til sin ret.

OnePlus 7 Pro har en skærmopløsning på 3120 x 1440 pixels. (Foto: Peter Gotschalk)

Skærm

Og netop skærmen er en af de vigtigste grunde til, at jeg har svært ved at få armene ned, når det gælder OnePlus 7 Pro. Allerede før lanceringen havde OnePlus-topchef Pete Lau pralet af skærmen på det kommende flagskibsprodukt. Til The Verge sagde han, at skærmen på OnePlus 7 Pro ville “redefinere hurtig og glat”, og efter selv at have prøvet mobilen må jeg bare sige, at han ikke overdrev. Skærmen på OnePlus 7 Pro er et kapitel for sig.

Opløsningen er høj (516 ppi), det samme er lysstyrken, og AMOLED-teknologien sørger for et knivskarpt skærmbillede og dynamiske farver. Men det er opdateringshastigheden på 90 Hz, der virkelig rykker. Langt de fleste andre mobilskærme har en opdateringshastighed på 60 Hz, mens det kun er få dedikerede gaming-mobiler, f.eks. Asus ROG Phone og Razer Phone 2, der hidtil er kommet med en refresh-rate på 90 eller sågar 120 Hz.

I praksis betyder den højere opdateringshastighed, at hele brugerfladen på OnePlus 7 Pro – alle menuer, ikoner og animationer – vises med flere billeder i sekundet end på konkurrerende mobiler. Der er også en del spil, som understøtter den forøgede refresh-rate (f.eks. Real Racing 3, Mortal Kombat X og Shadowgun Legends), og min klare konklusion er, at opdateringshastigheden på 90 Hz giver en langt mere flydende og hurtig brugeroplevelse, som det er svært at undvære, når man først har prøvet den.

 

Det samme gælder den såkaldte haptiske motor, som ifølge OnePlus selv er blevet væsentlig forbedret i forhold til forgængere som OnePlus 6T og OnePlus 6. Personligt har jeg aldrig haft en bedre taktil oplevelse med en Android-mobil end med OnePlus 7 Pro. Skærmens vibrationer er ekstremt præcise, hvilket ikke bare gør spiloplevelsen fed, men også forøger brugervenligheden markant, f.eks. når man skriver i apps som WhatsApp og Signal.

Sidst, men ikke mindst skal jeg også huske at nævne, at OnePlus har afskaffet det lille hak i skærmen, som mange af konkurrenterne bruger til frontkameraet. Sammen med en meget smal skærmramme hele vejen rundt (fingeraftrykslæseren sidder også i skærmen) giver det en unik oplevelse af en skærm, der nærmest svæver i luften.

Med samme HDR 10+ teknologi, som sidder i Samsung Galaxy S10+, sørger OnePlus desuden for, at understøttet videoindhold fra f.eks. Netflix og YouTube fremstår med bedre kontrast, mere dybde og mere realisme end på nogen anden mobilskærm, jeg har set.

Ligesom på Samsung Galaxy S10+ (øverst) kommer AMOLED-skærmen på OnePlus 7 Pro (nederst) med HDR10+, der bl.a. forbedrer billedkvaliteten på understøttet indhold fra Netflix. Såsom TV-serien Altered Carbon. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

Men hvor har OnePlus så gjort af frontkameraet, hvis ikke det er bygget ind i skærmen? Jo, det er såmænd bygget ind i en lille brik, som kører op og ned fra toppen af mobilen, når man skal bruge det.

Hvis tanken om en mekanisk del, som kører op og ned, gør dig bekymret, så garanterer OnePlus, at pop-op-kameraet kan bruges over 300.000 gange, før det bliver slidt. Det svarer til 150 gange om dagen, hver dag i fem år. Det har jeg af gode grunde ikke kunnet teste, men OnePlus lover også, at kameraet sænkes automatisk, hvis mobilen befinder sig i frit fald (så det ikke knækker af, hvis telefonen lander uheldigt) og dét har jeg testet. Det virkede hver gang. Heldigvis.

Frontkameraet på 16 Mp sidder ikke indlejret i skærmen, men kører i stedet op som pop-up kamera. Det tager 0,65 sekunder, og hvis du taber telefonen, sænkes kameraet automatisk. (Foto: OnePlus)

Pop-op-kameraet hæves og er klar til at tage billeder på 0,65 sekunder, efter at man har aktiveret det i kamera-app’en, så forsinkelser og ekstra ventetid i forhold til, hvis frontkameraet havde været indbygget i skærmen, er heller ikke noget problem. Og så tager det i øvrigt ganske gode selfies, ikke at forglemme.

Det primære kamera består af tre objektiver: En 48 megapixel f/1.6 hovedlinse med Sony IMX586-sensor samt en 16 megapixel f/2.2 117 graders ultravidvinkel og en 8 megapixel 78 mm f/2.4 telelinse. Kameraet har 3x optisk zoom samt både optisk og elektronisk billedstabilisering. Sammen med OnePlus’ nye såkaldte UltraShot-software skal det gennem firedobbelt eksponering og HDR+ kunne tage knivskarpe og klare billeder med perfekt balance mellem lys og skygger, lover OnePlus.

Dét er så en sandhed med enkelte modifikationer. For netop hvad angår kameraet, kan jeg ikke med god samvittighed påstå, at OnePlus 7 Pro kan slå kamerakongen P30 Pro fra Huawei.

Billedet her af Brandenburger Tor i Berlin er taget med solen i ryggen. Der er knald på farverne, og motivet står knivskarpt. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Med vidvinkelobjektivet får man mere af omgivelserne med, men bemærk, at motivet ikke står helt skarpt ude i siderne. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Med 3x optisk zoom kommer vi helt tæt på stridsvognen på toppen af Brandenburger Tor. Det fungerer upåklageligt, og resultatet er både skarpt og korrekt belyst. (Foto: Peter Gotschalk)

I dagslys med solen i ryggen tager OnePlus 7 Pro ganske vist glimrende billeder, og både optisk zoom og vidvinkel fungerer upåklageligt. Men tager man f.eks. billeder i modlys, har UltraShot-softwaren svært ved at skabe lige så flotte resultater, som man kender det fra Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+. Portrætfunktionen, som tager bokeh-fotos med sløret baggrund, har desuden svært ved at fokusere helt korrekt.

Her er Rigsdagen i Berlin fotograferet med vidvinkel i modlys. Resultatet er hæderligt, men f.eks. Samsung Galaxy S10+ er langt bedre til at kompensere for solen på modlysbilleder. (Foto: Peter Gotschalk)

Portrætfunktionen har svært ved at fokusere korrekt, når man kommer tæt på sit motiv. Som man kan se her, hvor selve bøjlen på hængelåsen er i fokus, mens mærket længere ned på låsen står uskarpt. (Foto: Peter Gotschalk)

Måske kan OnePlus fikse ovenstående problemer med en software-opdatering, men indtil videre er kameraet OnePlus 7 Pros store akilleshæl. Hvis mobilkameraet er vigtigere for dig end alt andet, må jeg modsige mig selv og erkende, at OnePlus 7 Pro så måske alligevel ikke er den smartphone, du skal købe.

Lyd

Til gengæld byder OnePlus 7 Pro på en lydoplevelse, der – ligesom skærmen – er noget helt for sig selv. Hvor Huawei P30 Pro ikke har to eksterne højttalere og dermed ingen stereolyd, har OnePlus nærmest indbygget en ghettoblaster fra 1980’erne i 7 Pro. Så godt lyder mobilen, når man spiller spil eller ser video uden brug af hovedtelefoner. Lyden giver tilmed et ekstra lag dybde til den førnævnte så excellente haptiske motor, så man nærmest har fornemmelsen af at sidde med en håndholdt spilkonsol, når man gamer.

Også med hovedtelefoner (som skal tilsluttes trådløst, da OnePlus 7 Pro ikke har noget 3,5 mm minijack-stik) bliver ørerne forkælet. Den indbyggede Dolby Atmos-teknologi gør et godt stykke arbejde, og mobilen leverer et bredt lydbillede med masser af detaljer, hvor både de høje toner og bassen står knivskarpt.

Ydelse og funktioner

Som nævnt føles og lyder OnePlus 7 Pro nærmest som en håndholdt spilkonsol, og sådan yder den også. Mit testeksemplar er den absolutte topmodel med 12 gigabyte RAM, og den store hukommelse kommer til sin ret via RAM Boost, som OnePlus kalder en teknologi, der holder øje med din daglige adfærd og prøver at forudse, hvilke apps du starter hvornår.

En given app loades på forhånd til hukommelsen, så f.eks. et stort spil, du spiller ofte, starter med det samme. Dertil kommer den såkaldte Fnatic-tilstand, som forbedrer spiloplevelsen ved at lukke ned for unødvendige funktioner og optimere både CPU, GPU og RAM til at yde maksimalt. Resultatet er en gaming-oplevelse, som man ellers er nødt til at vælge en dedikeret gaming-mobil for at finde.

Samtlige benchmark-tests bekræfter min subjektive oplevelse af mobilen. Både i Geekbench 4, som måler den generelle ydelse, i AnTuTu, som har fokus på grafik, og i PC Mark Work 2.0, der tager udgangspunkt i kontoropgaver såsom videoopkald og dokumenthåndtering, klarer OnePlus 7 Pro sig bedre end de nærmeste konkurrenter, Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+. Kun iPhone Xs Max og iPhone Xr klarer sig en smule bedre end OnePlus 7 Pro i en enkelt benchmark-test (Geekbench 4), men ellers er den nye topmobil fra OnePlus den bedst ydende og mest kraftfulde smartphone, vi nogensinde har testet!

En så heftig ydelse trækker dog tænder ud på batteriet. Og selv om OnePlus har gjort, hvad de kunne, for at batteriet ikke skal overophede, herunder udstyret mobilen med væskekøling, så oplevede jeg det som svært at nå igennem en hel dag, uden at batteriets strømmåler kom ned og vende omkring 5-10 procent. Dét indtryk bekræftes af benchmark-testen, hvor OnePlus 7 Pro kun holder i 6 timer og 5 minutter under maksimal belastning. På dét punkt klarer alle konkurrenterne sig bedre. Samsung Galaxy S10+ sågar dobbelt så godt med en batteritid på 12 timer og 5 minutter.

Heldigvis kommer OnePlus 7 Pro med såkaldt Warp Charge, som oversat til dansk er 30 watt hurtigopladning, der kan lade batteriet til 100 procent på under en time. Trådløs opladning og andre mere eksotiske funktioner må man undvære med OnePlus 7 Pro. Ekstra hukommelseskort understøttes heller ikke, men til gengæld har mobilen Dual-SIM.

Dette er indholdet af OnePlus 7 Pro-æsken: Mobiltelefon, kabel og oplader. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Du skal købe OnePlus 7 Pro, næste gang du går i byen efter en ny flagskibsmobil.  Så meget er helt sikkert. Den er bedre end de nærmeste konkurrenter, Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+, på næsten alle punkter. Medmindre vi taler om kameraet, hvor især Huawei P30 Pro ikke er til at slå.

Men OnePlus 7 Pro kommer med markedets suverænt bedste mobilskærm, som med en opdateringshastighed på 90 Hz og ny, forbedret haptisk motor byder på en flydende, levende og lynhurtig brugeroplevelse, der er helt unik. Sammen med et virkelig stærkt lydbillede og en ydelse, som er helt i top, er det til at leve med, at batteriet ikke er det bedste på markedet. Især når man kigger på prisen. Selv den dyreste udgave af OnePlus 7 Pro er markant billigere end konkurrenterne. Det må gøre ondt på Huawei at se sig slået på prisen.

Suveræn racermobil

OnePlus 7T Pro McLaren er blandt de første smartphones med Android 10. Men mobilen byder på flere forbedringer, som gør den endnu mere suveræn end forgængeren.

Forgængeren OnePlus 7 Pro kårede vi som Årets Premium Smartphone 2019-2020. Det var der mange gode grunde til. På det pågældende tidspunkt (tidlig sommer 2019) kom OnePlus 7 Pro med markedets suverænt bedste mobilskærm, som med en opdateringshastighed på 90 Hz og ny, forbedret haptisk motor kunne byde på en flydende, levende og lynhurtig brugeroplevelse.

Sammen med et virkelig stærkt lydbillede og en ydelse helt i top var det til at leve med, at batteriet ikke var det bedste på markedet. Især når man kiggede på prisen. For selv den dyreste udgave af OnePlus 7 Pro var markant billigere end sammenlignelige konkurrenter som Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+.

Nu er efterfølgeren landet. OnePlus 7T Pro McLaren hedder den største model i den nye 7T-serie, som består af i alt tre mobiler: OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro og så altså den sportsvognsinspirerede OnePlus 7T Pro McLaren.

Hvor OnePlus 7T adskiller sig meget fra sin forgænger, OnePlus 7, er der ved første øjekast ikke sket så meget med Pro-modellen på det halve år, der er gået mellem lanceringen af OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro. Designmæssigt er de to mobiler nærmest identiske, men 7T Pro har fået større batteri (på 4085 mAh, hvilket er en forøgelse på 85 mAh ift. 7 Pro) og Snapdragon 855+ processor, ligesom 7T Pro – som en af de første smartphones på markedet – også kommer med Android 10 “out of the box”.

McLaren-udgaven er i øvrigt, hvad specifikationerne angår, kun forskellig fra den almindelige 7T Pro på to punkter: Den har 12 gigabyte RAM i stedet for 8 gigabyte, og så kommer den med 256 gigabyte indbygget lager. Dermed er den faktisk helt på linje med den dyreste udgave af OnePlus 7 Pro, som vi testede i foråret. Resten er et spørgsmål om materialevalg og design, som OnePlus i dette tilfælde har udviklet i fællesskab med sportsvognsfabrikanten McLaren.

Telefonens bagside har et spændende trælignende mønster, og den mystiske tekstur ændrer sig hele tiden afhængigt af lysets refleksion og vinkel. (Foto: OnePlus)

Udseende og konstruktion

Allerede sidste år kom der en særlig McLaren Edition af OnePlus 6T Pro. Telefonen var fremstillet af samme kulfibermateriale, som McLaren bruger i deres Formel 1-biler, og blev en kæmpe succes for OnePlus. Modellen var således udsolgt over hele verden på blot få uger.

Det samme gælder OnePlus 7T Pro McLaren, der kombinerer kulfiber med Gorilla Glass, og derudover kommer med et særlig robust specialdesignet cover i kulfiber og alcantara, et særligt plysagtigt materiale, der udgør interiøret i flere af McLarens sportsvogne, og som vi i øvrigt også stiftede bekendtskab med som inderbeklædning på Microsofts Surface Laptop 2-modeller.

Det specielle designsprog afrundes af elementer af den særlige papaya-orange farve, som også er en del af McLarens traditionelle farveskema, ligesom mobilen også kommer med særligt skræddersyede ikoner holdt i McLaren-stilen.

Men derudover er mobilen helt magen til forgængeren OnePlus 7 Pro, hvad angår højde og drøjde.

Mobilens særlige designsprog afrundes af elementer af den særlige papaya-orange farve, som også er en del af McLarens traditionelle farveskema. (Foto: Peter Gotschalk)

Skærm

Hvad skærmen angår, så er den buet langs kanterne. Og selv om skærmarealet er stort (6,67 tommer med en opløsning på 3120 x 1440 pixel), er mobilen ikke for stor eller anstrengende at holde, medmindre man har meget små hænder.

Præcis som på OnePlus 7 Pro er det opdateringshastigheden på 90 Hz, der virkelig rykker. Langt de fleste andre mobilskærme har en opdateringshastighed på 60 Hz, mens det kun er få dedikerede gaming-mobiler, f.eks. Asus ROG Phone og Razer Phone 2, der hidtil er kommet med en refresh-rate på 90 eller sågar 120 Hz.

I praksis betyder den højere opdateringshastighed, at hele brugerfladen på OnePlus 7T Pro McLaren – alle menuer, ikoner og animationer – vises med flere billeder i sekundet end på konkurrerende mobiler. Der er også en del spil, som understøtter den forøgede refresh-rate (f.eks. Real Racing 3, Mortal Kombat X og Shadowgun Legends), og vores klare konklusion er, at opdateringshastigheden på 90 Hz giver en langt mere flydende og hurtig brugeroplevelse, som det er svært at undvære, når man først har prøvet den.

Med samme HDR 10+ teknologi, som sidder i f.eks. Samsung Galaxy Note 10+, sørger OnePlus desuden for, at understøttet videoindhold fra f.eks. Netflix og YouTube fremstår med bedre kontrast, mere dybde og mere realisme end på nogen anden mobilskærm, vi har set.

Frontkameraet på 16 Mp sidder ikke indlejret i skærmen, men kører i stedet op som pop-op-kamera. Det tager 0,65 sekunder, og hvis du taber telefonen, sænkes kameraet automatisk. (Foto: OnePlus)

Kamera

Ligesom på OnePlus 7 Pro sidder frontkameraet indbygget i mobilen som en lille brik, der kører op og ned fra toppen af telefonen, når man skal bruge det. Pop-op-kameraet hæves og er klar til at tage billeder på 0,65 sekunder, efter at man har aktiveret det i kamera-app’en. Forsinkelser og ekstra ventetid i forhold til, hvis frontkameraet havde været indbygget i skærmen, er altså ikke noget problem. Og så tager det i øvrigt ganske gode selfies, ikke at forglemme.

Det specielle frontkamera kan bruges over 300.000 gange, før det bliver slidt, og det sænkes automatisk, hvis mobilen befinder sig i frit fald (så det ikke knækker af, hvis telefonen lander uheldigt).

Det primære kamera består som på OnePlus 7 Pro af tre objektiver: En 48 megapixel f/1.6 hovedlinse med Sony IMX586-sensor samt en 16 megapixel f/2.2 117 graders ultravidvinkel og en 8 megapixel 78 mm f/2.4 tele. Kameraet har 3x optisk zoom samt både optisk og elektronisk billedstabilisering.

I forhold til OnePlus 7 Pro kommer OnePlus 7T Pro McLaren dog med flere forbedringer af kameraet. OnePlus 7 Pro havde problemer med at tage billeder i modlys, ligesom portrætfunktionen, som tager bokeh-fotos med sløret baggrund, havde svært ved at fokusere helt korrekt. De problemer er langt hen ad vejen blevet løst, selv om en dyrere luksusmodel som Samsung Galaxy Note 10+ stadig tager bedre billeder, f.eks. under vanskelige lysforhold.

Til gengæld har OnePlus 7T Pro McLaren fået et par nye funktioner, som forgængeren slet ikke havde. Det inkluderer en makrotilstand, som lader dig tage helt skarpe billeder på 2,5 cm’s afstand, samt en ny mulighed for at bruge ultravidvinkel-objektivet i både nattilstand og til portrætfotos. Begge dele fungerer glimrende og er med til at bringe OnePlus 7T Pro McLaren i selskab med de bedste kameramobiler på markedet.

Kameraet på OnePlus 7T Pro McLaren klarer bokeh-billeder klart bedre end forgængeren. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyd

Præcis som OnePlus 7 Pro byder 7T Pro McLaren på en lydoplevelse, der – ligesom skærmen – er noget helt for sig selv. Mobilen har i overført betydning fået indbygget en ghettoblaster fra 1980’erne. Så godt lyder OnePlus 7T Pro McLaren, når man spiller spil eller ser video uden brug af hovedtelefoner. Lyden giver tilmed et ekstra lag dybde til den førnævnte så excellente haptiske motor, så man nærmest har fornemmelsen af at sidde med en håndholdt spilkonsol, når man gamer.

Også med hovedtelefoner (som skal tilsluttes trådløst, da OnePlus 7T Pro McLaren ikke har noget 3,5 mm minijack-stik) bliver ørerne forkælet. Den indbyggede Dolby Atmos-teknologi gør et godt stykke arbejde, og mobilen leverer et bredt lydbillede med masser af detaljer, hvor både de høje toner og bassen står knivskarpt.

Med den nye makrofunktion kommer man HELT tæt på motivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Ydelse og funktioner

OnePlus 7T Pro McLaren er som nævnt den absolut største model i 7T-serien, hvilket inkluderer 12 gigabyte RAM. Den store hukommelse kommer til sin ret via RAM Boost, som OnePlus kalder deres teknologi, der holder øje med din daglige adfærd og prøver at forudse, hvilke apps du starter hvornår.

En given app loades på forhånd til hukommelsen, så f.eks. et stort spil, du spiller ofte, starter med det samme. Dertil kommer den såkaldte Fnatic-tilstand, som forbedrer spiloplevelsen ved at lukke ned for unødvendige funktioner og optimere både CPU, GPU og RAM til at yde maksimalt. Resultatet er en gaming-oplevelse, som man ellers er nødt til at vælge en dedikeret gaming-mobil for at finde.

I forhold til forgængeren, OnePlus 7 Pro, kommer 7T Pro McLaren som tidligere nævnt med Snapdragons optimerede 855+ processor, der på papiret skulle gøre mobilen 15 procent hurtigere end forgængeren. Det bekræftes af vores benchmark-tests, som over en kam dokumenterer, at OnePlus 7T Pro McLaren er med helt i front på linje med langt dyrere mobiler som Samsung Galaxy Fold og iPhone 11 Pro Max.

Og så er mobilen fra OnePlus i øvrigt – som en af de første på markedet – født med den nyeste Android 10-version fra Google. Det ville gå for vidt at opremse alle nyhederne i Android 10, men blandt de vigtigste er “dark mode”, som det specielle McLaren-design gør stor brug af. App-baggrunde er sorte i stedet for oplyste, og både skærmbaggrunde, ikoner og menuer er holdt i så mørke farver som muligt.

Sammen med den diskrete papaya-orange kontrast, som også går igen på ikoner osv., ser det superfedt ud, men har også den mere praktiske effekt, at det sparer masser af strøm. Dét – og så muligvis de ekstra 85 mAh batteri, som 7T Pro McLaren har fået i forhold til forgængeren – er nok grunden til, at mobilen i vores benchmark-test af batteriet holder strøm en hel time mere end OnePlus 7 Pro.

Eftersom lige netop den dårlige batteritid var et af vores største kritikpunkter i forhold til OnePlus 7 Pro, er det selvfølgelig meget positivt, at OnePlus har kunnet øge batteritiden med over 15 procent. Da den nye Warp Charge 30T kan oplade mobilen fra 0 til 70 procent på blot 30 minutter, er der altså ikke længere nogen grund til at bekymre sig om strømforbruget.

Trådløs opladning må man til gengæld undvære med OnePlus 7T Pro McLaren. Ekstra hukommelseskort understøttes heller ikke, men til gengæld har mobilen Dual-SIM.

OnePlus 7T Pro McLaren har ingen problemer med at tage gode billeder i direkte modlys. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

OnePlus 7 Pro var på mange punkter forårets bedste smartphone. Især til prisen. Men batteriet og små problemer med kameraet trak ned i den samlede vurdering. Med OnePlus 7T Pro McLaren har den kinesiske elektronikproducent løst problemerne og tilmed føjet flere lækre nye funktioner til den samlede pakke.

Mobilen er blandt de hurtigste på markedet, skærmen med en opdateringshastighed på 90 Hz er stadig den bedste, vi har set, og for audiofile som os tæller det også afgjort på plussiden, at OnePlus 7T Pro McLaren er så stærk på lydsiden, som tilfældet er.

Ja, der findes konkurrenter – specielt Samsung Galaxy Note 10+ og Apples iPhone 11 Pro Max – der slår OnePlus 7T Pro McLaren på visse parametre, men de koster altså begge i nærheden af en tredjedel mere end OnePlus-mobilen, som i øvrigt kun er blevet 100 kroner dyrere end sin forgænger, alle de markante forbedringer – og det medfølgende cover – til trods.

Til prisen er OnePlus 7T Pro McLaren den bedste smartphone, du kan købe lige nu, og derfor tøver vi hverken med topkarakteren eller vores specielle anbefaling!

Prisbillig præstation

Snublende tæt på Pro-modellen, der kun er et halvt år gammel, og i nogle tilfælde bedre.

Det går hurtigt med opdateringerne fra OnePlus. For bare et halvt år siden udsendte de OnePlus 7 og luksusmodellen OnePlus 7 Pro, som var så god, at vi kårede den til årets premium-mobil.

Efterfølgeren OnePlus 7T har arvet Pro-modellens imponerende 90 Hz skærm og har fået en opgraderet processor og bedre hurtigopladning. Men frem for alt har den et bedre kamera, som var et af vores få ankepunkter på 7 Pro. Alligevel er 7T billigere!

Den store udskæring på bagsiden til kameraerne svækker dog konstruktionen, så man skal nok passe på med at sætte sig på den. Man skal også passe på med fugt, da den helt mangler IP-certificering for vandtæthed.

Det er dog en meget flot telefon, og fordi kameraklodsen er centreret, ryster telefonen ikke ukontrolleret, når den ligger på et bord. Takket være skærmens høje opdateringsfrekvens er animationerne bløde og behagelige.

Også denne mellemklassemodel har arvet teleobjektivet fra Pro-modellen. Det er ganske vist kun på 2x, men det er mere lysstærkt og har højere opløsning.

OnePlus mener, at deres makroindstilling med 2,5 cm nærgrænse er unik, men det lykkedes os at tage lige så imponerende billeder med Huawei P30. Der er også en natindstilling nu, men den er ikke på niveau med Apple og Huawei. OnePlus nærmer sig endelig konkurrenterne, men har ikke helt indhentet dem endnu.

Takket være topmodellen blandt Snapdragon-processorer er det den hurtigste Android-mobil lige nu. Det gælder frem for alt på 3D-grafik, hvor den endda slår iPhone. Vi så også glimrende AI- og VR-ydelse; noget, der bliver vigtigere i takt med de stadig mere avancerede funktioner i apps.

Batteriet burde nok have været lidt større, men i det mindste har den fået samme lynhurtige opladning som den gamle Pro-model.

Konklusion

OnePlus er gode til at lytte til forbrugerne og imødekomme indvendinger. Med den hurtige udviklingstakt kan man også flytte innovationer fra Pro-modellen til standardmodellen. Derfor ser vi nu 90 Hz skærm, bedre ydelse og forbedrede kameraer på 7T.

Spørgsmålet er, om ikke OnePlus 7T alt i alt er bedre end den seks måneder gamle 7 Pro, som vi kårede til årets premium-mobil. Og det til en 25 procent lavere pris. Sikke et kup!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Vejl.pris 10200 kr Galaxy Note 20 overrasker på flere måder

  Motorola Moto g 5G plus

  Vejl.pris 2699 kr Den billigste 5G-mobil på markedet

  OnePlus Nord

  Vejl.pris 3899 kr Forventningsafstemning!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.