Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST OnePlus 7T Pro McLaren

Suveræn racermobil

OnePlus 7T Pro McLaren er blandt de første smartphones med Android 10. Men mobilen byder på flere forbedringer, som gør den endnu mere suveræn end forgængeren.
Karakter
OnePlus 7T Pro McLaren
Lyd & Billede mener
Fænomenal højopløst mobilskærm med 90 Hz opdateringshastighed. Dertil kommer fantastisk lyd, lynhurtig ydelse og eksklusivt design. Kommer desuden født med Android 10.
Mangler trådløs opladning og mulighed for at udvide hukommelsen via eksternt hukommelseskort.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 10 (+ OxygenOS 10)
  • Skærm: 6,67" Fluid AMOLED 90 Hz, QHD+ (3120 x 1440), 516 ppi
  • Processor: 7nm Qualcomm Snapdragon 855+ octa-core
  • Hukommelse: 12 GB RAM / 256 GB lager UFS 3.0
  • Kameraer: 48 Mp f/1.6 + 16 Mp f/2.2 117° ultravidvinkel + 8 Mp 78 mm f/2.4 tele (primært) / 16 Mp f/2.0 (front)
  • Trådløst: 4G/LTE, 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS, GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou
  • Mål og vægt: 162,6 x 75,9 x 8,8 mm / 206 g
  • Batteri: 4085 mAh, Warp Charge 30T
  • Web: oneplus.com/dk
Benchmarks

Vejl. pris 6499 Produktside

Forgængeren OnePlus 7 Pro kårede vi som Årets Premium Smartphone 2019-2020. Det var der mange gode grunde til. På det pågældende tidspunkt (tidlig sommer 2019) kom OnePlus 7 Pro med markedets suverænt bedste mobilskærm, som med en opdateringshastighed på 90 Hz og ny, forbedret haptisk motor kunne byde på en flydende, levende og lynhurtig brugeroplevelse.

Sammen med et virkelig stærkt lydbillede og en ydelse helt i top var det til at leve med, at batteriet ikke var det bedste på markedet. Især når man kiggede på prisen. For selv den dyreste udgave af OnePlus 7 Pro var markant billigere end sammenlignelige konkurrenter som Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+.

Nu er efterfølgeren landet. OnePlus 7T Pro McLaren hedder den største model i den nye 7T-serie, som består af i alt tre mobiler: OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro og så altså den sportsvognsinspirerede OnePlus 7T Pro McLaren.

Hvor OnePlus 7T adskiller sig meget fra sin forgænger, OnePlus 7, er der ved første øjekast ikke sket så meget med Pro-modellen på det halve år, der er gået mellem lanceringen af OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro. Designmæssigt er de to mobiler nærmest identiske, men 7T Pro har fået større batteri (på 4085 mAh, hvilket er en forøgelse på 85 mAh ift. 7 Pro) og Snapdragon 855+ processor, ligesom 7T Pro – som en af de første smartphones på markedet – også kommer med Android 10 “out of the box”.

McLaren-udgaven er i øvrigt, hvad specifikationerne angår, kun forskellig fra den almindelige 7T Pro på to punkter: Den har 12 gigabyte RAM i stedet for 8 gigabyte, og så kommer den med 256 gigabyte indbygget lager. Dermed er den faktisk helt på linje med den dyreste udgave af OnePlus 7 Pro, som vi testede i foråret. Resten er et spørgsmål om materialevalg og design, som OnePlus i dette tilfælde har udviklet i fællesskab med sportsvognsfabrikanten McLaren.

Annonce

Telefonens bagside har et spændende trælignende mønster, og den mystiske tekstur ændrer sig hele tiden afhængigt af lysets refleksion og vinkel. (Foto: OnePlus)

Udseende og konstruktion

Allerede sidste år kom der en særlig McLaren Edition af OnePlus 6T Pro. Telefonen var fremstillet af samme kulfibermateriale, som McLaren bruger i deres Formel 1-biler, og blev en kæmpe succes for OnePlus. Modellen var således udsolgt over hele verden på blot få uger.

Det samme gælder OnePlus 7T Pro McLaren, der kombinerer kulfiber med Gorilla Glass, og derudover kommer med et særlig robust specialdesignet cover i kulfiber og alcantara, et særligt plysagtigt materiale, der udgør interiøret i flere af McLarens sportsvogne, og som vi i øvrigt også stiftede bekendtskab med som inderbeklædning på Microsofts Surface Laptop 2-modeller.

Det specielle designsprog afrundes af elementer af den særlige papaya-orange farve, som også er en del af McLarens traditionelle farveskema, ligesom mobilen også kommer med særligt skræddersyede ikoner holdt i McLaren-stilen.

Men derudover er mobilen helt magen til forgængeren OnePlus 7 Pro, hvad angår højde og drøjde.

Annonce

Mobilens særlige designsprog afrundes af elementer af den særlige papaya-orange farve, som også er en del af McLarens traditionelle farveskema. (Foto: Peter Gotschalk)

Skærm

Hvad skærmen angår, så er den buet langs kanterne. Og selv om skærmarealet er stort (6,67 tommer med en opløsning på 3120 x 1440 pixel), er mobilen ikke for stor eller anstrengende at holde, medmindre man har meget små hænder.

Præcis som på OnePlus 7 Pro er det opdateringshastigheden på 90 Hz, der virkelig rykker. Langt de fleste andre mobilskærme har en opdateringshastighed på 60 Hz, mens det kun er få dedikerede gaming-mobiler, f.eks. Asus ROG Phone og Razer Phone 2, der hidtil er kommet med en refresh-rate på 90 eller sågar 120 Hz.

I praksis betyder den højere opdateringshastighed, at hele brugerfladen på OnePlus 7T Pro McLaren – alle menuer, ikoner og animationer – vises med flere billeder i sekundet end på konkurrerende mobiler. Der er også en del spil, som understøtter den forøgede refresh-rate (f.eks. Real Racing 3, Mortal Kombat X og Shadowgun Legends), og vores klare konklusion er, at opdateringshastigheden på 90 Hz giver en langt mere flydende og hurtig brugeroplevelse, som det er svært at undvære, når man først har prøvet den.

Med samme HDR 10+ teknologi, som sidder i f.eks. Samsung Galaxy Note 10+, sørger OnePlus desuden for, at understøttet videoindhold fra f.eks. Netflix og YouTube fremstår med bedre kontrast, mere dybde og mere realisme end på nogen anden mobilskærm, vi har set.

Annonce

Frontkameraet på 16 Mp sidder ikke indlejret i skærmen, men kører i stedet op som pop-op-kamera. Det tager 0,65 sekunder, og hvis du taber telefonen, sænkes kameraet automatisk. (Foto: OnePlus)

Kamera

Ligesom på OnePlus 7 Pro sidder frontkameraet indbygget i mobilen som en lille brik, der kører op og ned fra toppen af telefonen, når man skal bruge det. Pop-op-kameraet hæves og er klar til at tage billeder på 0,65 sekunder, efter at man har aktiveret det i kamera-app’en. Forsinkelser og ekstra ventetid i forhold til, hvis frontkameraet havde været indbygget i skærmen, er altså ikke noget problem. Og så tager det i øvrigt ganske gode selfies, ikke at forglemme.

Det specielle frontkamera kan bruges over 300.000 gange, før det bliver slidt, og det sænkes automatisk, hvis mobilen befinder sig i frit fald (så det ikke knækker af, hvis telefonen lander uheldigt).

Det primære kamera består som på OnePlus 7 Pro af tre objektiver: En 48 megapixel f/1.6 hovedlinse med Sony IMX586-sensor samt en 16 megapixel f/2.2 117 graders ultravidvinkel og en 8 megapixel 78 mm f/2.4 tele. Kameraet har 3x optisk zoom samt både optisk og elektronisk billedstabilisering.

I forhold til OnePlus 7 Pro kommer OnePlus 7T Pro McLaren dog med flere forbedringer af kameraet. OnePlus 7 Pro havde problemer med at tage billeder i modlys, ligesom portrætfunktionen, som tager bokeh-fotos med sløret baggrund, havde svært ved at fokusere helt korrekt. De problemer er langt hen ad vejen blevet løst, selv om en dyrere luksusmodel som Samsung Galaxy Note 10+ stadig tager bedre billeder, f.eks. under vanskelige lysforhold.

Annonce

Til gengæld har OnePlus 7T Pro McLaren fået et par nye funktioner, som forgængeren slet ikke havde. Det inkluderer en makrotilstand, som lader dig tage helt skarpe billeder på 2,5 cm’s afstand, samt en ny mulighed for at bruge ultravidvinkel-objektivet i både nattilstand og til portrætfotos. Begge dele fungerer glimrende og er med til at bringe OnePlus 7T Pro McLaren i selskab med de bedste kameramobiler på markedet.

Kameraet på OnePlus 7T Pro McLaren klarer bokeh-billeder klart bedre end forgængeren. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyd

Præcis som OnePlus 7 Pro byder 7T Pro McLaren på en lydoplevelse, der – ligesom skærmen – er noget helt for sig selv. Mobilen har i overført betydning fået indbygget en ghettoblaster fra 1980’erne. Så godt lyder OnePlus 7T Pro McLaren, når man spiller spil eller ser video uden brug af hovedtelefoner. Lyden giver tilmed et ekstra lag dybde til den førnævnte så excellente haptiske motor, så man nærmest har fornemmelsen af at sidde med en håndholdt spilkonsol, når man gamer.

Også med hovedtelefoner (som skal tilsluttes trådløst, da OnePlus 7T Pro McLaren ikke har noget 3,5 mm minijack-stik) bliver ørerne forkælet. Den indbyggede Dolby Atmos-teknologi gør et godt stykke arbejde, og mobilen leverer et bredt lydbillede med masser af detaljer, hvor både de høje toner og bassen står knivskarpt.

Med den nye makrofunktion kommer man HELT tæt på motivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Annonce

Ydelse og funktioner

OnePlus 7T Pro McLaren er som nævnt den absolut største model i 7T-serien, hvilket inkluderer 12 gigabyte RAM. Den store hukommelse kommer til sin ret via RAM Boost, som OnePlus kalder deres teknologi, der holder øje med din daglige adfærd og prøver at forudse, hvilke apps du starter hvornår.

En given app loades på forhånd til hukommelsen, så f.eks. et stort spil, du spiller ofte, starter med det samme. Dertil kommer den såkaldte Fnatic-tilstand, som forbedrer spiloplevelsen ved at lukke ned for unødvendige funktioner og optimere både CPU, GPU og RAM til at yde maksimalt. Resultatet er en gaming-oplevelse, som man ellers er nødt til at vælge en dedikeret gaming-mobil for at finde.

I forhold til forgængeren, OnePlus 7 Pro, kommer 7T Pro McLaren som tidligere nævnt med Snapdragons optimerede 855+ processor, der på papiret skulle gøre mobilen 15 procent hurtigere end forgængeren. Det bekræftes af vores benchmark-tests, som over en kam dokumenterer, at OnePlus 7T Pro McLaren er med helt i front på linje med langt dyrere mobiler som Samsung Galaxy Fold og iPhone 11 Pro Max.

Og så er mobilen fra OnePlus i øvrigt – som en af de første på markedet – født med den nyeste Android 10-version fra Google. Det ville gå for vidt at opremse alle nyhederne i Android 10, men blandt de vigtigste er “dark mode”, som det specielle McLaren-design gør stor brug af. App-baggrunde er sorte i stedet for oplyste, og både skærmbaggrunde, ikoner og menuer er holdt i så mørke farver som muligt.

Sammen med den diskrete papaya-orange kontrast, som også går igen på ikoner osv., ser det superfedt ud, men har også den mere praktiske effekt, at det sparer masser af strøm. Dét – og så muligvis de ekstra 85 mAh batteri, som 7T Pro McLaren har fået i forhold til forgængeren – er nok grunden til, at mobilen i vores benchmark-test af batteriet holder strøm en hel time mere end OnePlus 7 Pro.

Annonce

Eftersom lige netop den dårlige batteritid var et af vores største kritikpunkter i forhold til OnePlus 7 Pro, er det selvfølgelig meget positivt, at OnePlus har kunnet øge batteritiden med over 15 procent. Da den nye Warp Charge 30T kan oplade mobilen fra 0 til 70 procent på blot 30 minutter, er der altså ikke længere nogen grund til at bekymre sig om strømforbruget.

Trådløs opladning må man til gengæld undvære med OnePlus 7T Pro McLaren. Ekstra hukommelseskort understøttes heller ikke, men til gengæld har mobilen Dual-SIM.

OnePlus 7T Pro McLaren har ingen problemer med at tage gode billeder i direkte modlys. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

OnePlus 7 Pro var på mange punkter forårets bedste smartphone. Især til prisen. Men batteriet og små problemer med kameraet trak ned i den samlede vurdering. Med OnePlus 7T Pro McLaren har den kinesiske elektronikproducent løst problemerne og tilmed føjet flere lækre nye funktioner til den samlede pakke.

Mobilen er blandt de hurtigste på markedet, skærmen med en opdateringshastighed på 90 Hz er stadig den bedste, vi har set, og for audiofile som os tæller det også afgjort på plussiden, at OnePlus 7T Pro McLaren er så stærk på lydsiden, som tilfældet er.

Annonce

Ja, der findes konkurrenter – specielt Samsung Galaxy Note 10+ og Apples iPhone 11 Pro Max – der slår OnePlus 7T Pro McLaren på visse parametre, men de koster altså begge i nærheden af en tredjedel mere end OnePlus-mobilen, som i øvrigt kun er blevet 100 kroner dyrere end sin forgænger, alle de markante forbedringer – og det medfølgende cover – til trods.

Til prisen er OnePlus 7T Pro McLaren den bedste smartphone, du kan købe lige nu, og derfor tøver vi hverken med topkarakteren eller vores specielle anbefaling!

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.