Markedet for helt trådløse hørepropper er nærmest umætteligt. Og der kommer stadig nye mærker til. Et af dem er danske Wavell, der er stiftet i 2019 af tre gymnasieelever.
Wavell PRO er en nylanceret topmodel – og de første hørepropper fra Wavell med ANC (Automatisk støjreduktion).
Wavell PRO er mellemstore hørepropper med hus i højglans sort eller højglans hvid plast. Som alle andre helt trådløse hørepropper leveres de i et lommeetui med indbygget batteri til opladning. Selve propperne har en batteritid på 7,5 timer. Og etuiet har energi til to opladninger. Det giver en samlet batteritid på 20 timer med ANC slået til. Selve etuiet kan oplades med USB-C eller trådløst.
Driverne i Wavell PRO er af graphen, altså kulstof, arrangeret i en supertynd nanostruktur. Endvidere understøttes Bluetooth 5.2 og aptX.
Forbilledlig manual
Der medfølger øredutter i fire størrelser samt et kabel. I kassen er også en fin lille manual, der forklarer brugen ganske udmærket. Selv om det kun er to gange fem sider på henholdsvis dansk og engelsk, kunne mange etablerede producenter faktisk lære noget her.
I mine ikke særlig høreprop-venlige ører var pasformen god. Men det en individuel sag. Skulle det ikke lykkes at få propper og ører til at passe sammen, lover Wavell 30 dages fortrydelsesret.
Ingen app – og ingen EQ
Ibrugtagningen er simpel og består alene af Bluetooth-parring med mobilen. Der er ingen styrings-app. Hvilket heller ikke er absolut nødvendigt. I praksis vil jeg hellere have hørepropper helt uden en app, end jeg vil besværes med propper eller hovedtelefoner, der udelukkende kan parres og bruges via producentens app. Men manglen på app betyder også, at der ikke er nogen equalizer-funktion til at justere frekvensgangen. Det vender vi tilbage til.
Lyden af Wavell PRO
Lad os begynde med det, som Wavell PRO gør godt. ANC fungerer helt tilfredsstillende. Og selv om den i effektivitet ikke kommer op på siden af de bedste støjreducerende propper, som Sony WF-1000XM4, får du i praksis al den frihed fra omgivelserne, som du kan ønske. Wavell PRO har – selvfølgelig – også en Transparency mode, hvor lyden fra omgivelserne slippes igennem via mikrofonerne.
God til tale
Men hørepropper er skabt til lyd – ikke kun til stilhed. Og Wavell Pro er behagelige at lytte til. Stemmer gengives ganske godt og uden skarphed i mellemtonen. Og en klædelig fyldighed gør det behageligt at lytte til podcasts og lydbøger på farten.
Men så kommer vi til musikken.
Næsten uanset hvilke numre og genrer, jeg sætter på, tænker jeg ”det var da godt nok en voldsom bas!”
Hult rungende bas
Bas er fedt, men alting med måde! Og skal man drukne sig i bas til dub-rytmer, må kvaliteten gerne være god. Og det er den altså ikke her. Dyb bas er der ikke meget af, hvilket er forståeligt nok for hørepropper med bittesmå drivere i mikrokapsler.
Det mellemste og øvre basområde fra ca. 80 Hz og opefter får til gengæld et ordentligt løft. Det kan godt ske, at det gør det lettere at følge tempoet til intens cirkeltræning. Men i alle andre situationer lyder det for voldsomt.
Den hult rungende lyd minder faktisk en del om lyden af Soundboks Go – uden at det skal være en anbefaling af nogen af delene.
Diskanten glimrer til gengæld ved sit fravær. Der er lige netop så meget af diskantområdet med, at Wavell PRO slipper for at lyde decideret dunkelt. Men de lette overtoner, der giver luft i lydbilledet, er væk.
Konkurrenter
Wavell markedsfører sig selv som et alternativ til de store producenter. Og tanken om, at tre gymnasiekammerater kan konkurrere med de etablerede navne er da også sympatisk. Både på pris og lyd kommer Wavell PRO dog ud i hård konkurrence. Til samme pris kan man finde massevis af helt trådløse hørepropper med ANC. For eksempel Sennheiser CX Plus True Wireless og Jabra Elite 5, der begge har fået vores særlige anbefaling for nylig.
Konklusion
Wavell PRO er et fint eksempel på globalt samarbejde. De tre danske stiftere har rimeligvis hverken eget udviklingslaboratorium eller fabrik. Men takket være internettet og global handel er det muligt for menigmand at samarbejde med OEM-producenter i Kina og blive sin egen mærkevareproducent på postordrebasis. Designet på de nye hørepropper er upåklageligt, og støjreduktionen fungerer fint. Men lydmæssigt får man ganske enkelt for lidt for sine penge. Især når der ikke er en app med EQ-funktion til at udbedre fejlene i frekvensgangen.
Læs videre med LB+
Efterårs tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer