Test af 3 støjreducerende hovedtelefoner

Slip for både ledning og støj

Blandt trådløse og støjfri hovedtelefoner er det disse tre, der styrer.
Lyd & Billede mener
Specifikationer

Vi tester

  • Sony MDR-1000X 3.399 kroner
  • Sennheiser PXC 550 Wireless 2.999 kroner
  • Bose QuietComfort 35 2.699 kroner
forfatter

Det er let at se fordelene ved at droppe bøvlet med kabel på hovedtelefoner. Ikke mindst for brugere af iPhone 7, som slipper for den ekstra adapter, der er påkrævet til andet end Apples egne hovedtelefoner og enkelte andre. Ligeledes er det en stor fordel at kunne lukke omgivende støj ude – især når man sidder i et tog eller fly, eller i andre larmende omgivelser.
En rar bonus er, at man kan spille musik ved lavere volumen, hvilket er langt mere behageligt i længden og giver mindre risiko for at udvikle høreskader ved langvarig brug.
Kort efter sendte Sony og Sennheiser konkurrentende modeller på gaden, henholdsvis MDR-1000x og PXC 550 Wireless, i håb om at vippe Bose af tronen. Begge er veteraner i hovedtelefon-gamet, så hvis nogen kan gøre det, er det dem.

Kort resumé
Denne test er en relativt kort opsummering af hver af de tre hovedtelefoner. Hvis du vil læse mere dybtgående om hver models forskellige funktioner, så tjek vores hjemmeside, lydogbillede.dk, hvor du finder længere og mere grundige tests af alle tre modeller.

Produkter i denne test

Sennheiser PXC 550 Wireless

Støjfri fløjlslyd

Sennheiser tager lydkvaliteten alvorligt og bortviser støjen.

Pasformen er glimrende, lyden herlig og luftig, og støjreduktionen rigtig god. Automatisk pause og genstart af musikken ved at tage hovedtelefonerne af og på er en god idé.
I trådløs tilstand er lydniveauet lidt begrænset. Når man går eller løber, forplanter lyden af ens skridt sig til kraniet. Man bliver lidt mere klam om ørerne over tid end med rivalen fra Bose. Automatisk pause og genstart af musikken lever indimellem sit eget liv.

Bose QuietComfort 35

Stadig kongen

Selv om Bose ikke er bedst til alt, er de den allerbedste rejsekammerat og tager sammenlagt sejren.

Nok de mest komfortable lukkede hovedtelefoner på markedet, og støjreduktionen er i særklasse. Lyden er rigtig god, og de er en drøm på rejsen.
Lækker mere lyd end de fleste andre lukkede modeller. Vi kunne godt have ønsket os lidt mere opløsning i tonerne.

Sony MDR-1000X

Specialtilpasset støjreduktion

Her får du lydkvalitet i særklasse og en brugertilpasset støjdæmpning, der virker superfint – når du altså ikke er ude og gå.

Lyden er fremragende. Under optimale forhold er støjreduktionen den bedste, vi har hørt, og vi kan godt lide, at man kan lukke lyd ind, når man vil. Brugervenligheden er rigtig god.
Støjreduktionen fungerer ikke lige så godt ved gang, da ens skridt forplanter sig gennem ørekopperne som baspulser.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Læs også: