Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Sennheiser PXC 550 Wireless

Støjfri fløjlslyd

Sennheiser tager lydkvaliteten alvorligt og bortviser støjen.

Skrevet af / 22/11/2016 - 16:00
Sennheiser PXC 550 Wireless
Geir Gråbein Nordby

Sennheiser har tidligere haft succes med Momentum Wireless, som er blandt de mest luksuriøse i klassen. Hvor de henvender sig til retro-fans med deres skarpe kanter, brune læderpuder og hovedbøjle i anodiseret aluminium, er PXC 550 mere afdæmpede i sort og har afrundede kanter, som gør dem mere rejsevenlige. De har også en endnu mere behagelig pasform.
Hvad kvalitetsindtryk angår, er PXC 550 på niveau med Bose QuietComfort 35 og Sony MDR-1000X. De har også samme opgivne batterikapacitet som Bose og Sony, altså 20 timer i trådløs tilstand med støjreduktion aktiveret. Sætter du ledning til, kan de holde i 30 timer med støjreduktion. Når batteriet er tomt, virker de – også ligesom Bose og Sony – med ledning, men uden støjreduktion.
PXC 550 kan let tændes og slukkes ved at dreje ørekopperne. Desuden kan de sættes til at pause og starte musikken automatisk ved at tage dem af og på hovedet. Du kan sætte støjreduktion på pause med et dobbelt-tap på højre ørekop for at høre, når nogen taler til dig.

Lav lyd lækage

Med musik bliver det tydeligt, at Sennheiser ligesom Sony forsegler bedre end Bose. De lukker altså ikke så meget lyd ud, og folk omkring dig kan ikke høre din musik. Samtidig lyder Sennheiser klart bedre end Bose med støjreduktionen slået fra.
Der er dog to ulemper: For det første bliver man hurtigere klam om ørerne med Sennheiser, ligesom med Sony. Og for det andet: Når man er ude og gå, forplanter ens fodtrin sig gennem hovedtelefonerne og ind i kraniet og høres som små baspulser. Her er Sony værst, men på Sennheiser er det også hørbart.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Støjreduktion

Hvad støjreduktionen angår, er Sennheiser på niveau med Bose. Efter at have stået ved en byggeplads og lyttet til dem begge kan jeg sige, at det er hip som hap: Støjen undertrykkes omtrent lige effektivt med Sennheiser og Bose. Næsten lige så godt som med Sony, men ikke helt.

Lydkvalitet

Så til det vigtigste, nemlig hvordan hovedtelefonerne lyder med musik. Og PXC 500 Wireless lyder rigtig godt. Hvor Bose har en fyldig bas og er noget mellemtonefokuseret, har Sennheiser en lige så fyldig basgengivelse, men også mere luftige overtoner. Hvis du er glad for musik med akustiske instrumenter, skildrer Sennheiser den mere troværdigt, og lydbilledet er større og mere opløst.
Sennheiser er i samme liga som Sony her, mens Bose mangler det lille ekstra. Til jazz, folk og akustisk pop er Sennheiser simpelthen bedst. De fungerer også rigtig godt til rock og hiphop.
Så skulle man tro, at klassisk også fungerer glimrende, og det gør det, hvis man bruger ledning. I trådløs tilstand står det derimod klart, at hovedtelefonerne ikke helt er kraftige nok. For at gøre plads til det store dynamikområde i klassisk musik er det gennemsnitlige lydniveau nemlig lavere, og selv på maksimal volumen er Sennheiser i den lave ende. Det kan dog løses ved at sætte ledning på, så kan man spille højere.

Lyd & Billede mener

Pasformen er glimrende, lyden herlig og luftig, og støjreduktionen rigtig god. Automatisk pause og genstart af musikken ved at tage hovedtelefonerne af og på er en god idé. I trådløs tilstand er lydniveauet lidt begrænset. Når man går eller løber, forplanter lyden af ens skridt sig til kraniet. Man bliver lidt mere klam om ørerne over tid end med rivalen fra Bose. Automatisk pause og genstart af musikken lever indimellem sit eget liv.

Også i denne test:

Test af 3 støjreducerende hovedtelefoner

Bose QuietComfort 35

Stadig kongen

Selv om Bose ikke er bedst til alt, er de den allerbedste rejsekammerat og tager sammenlagt sejren.

Nok de mest komfortable lukkede hovedtelefoner på markedet, og støjreduktionen er i særklasse. Lyden er rigtig god, og de er en drøm på rejsen.
Lækker mere lyd end de fleste andre lukkede modeller. Vi kunne godt have ønsket os lidt mere opløsning i tonerne.
Læs hele testen

Sony MDR-1000X

Specialtilpasset støjreduktion

Her får du lydkvalitet i særklasse og en brugertilpasset støjdæmpning, der virker superfint – når du altså ikke er ude og gå.

Lyden er fremragende. Under optimale forhold er støjreduktionen den bedste, vi har hørt, og vi kan godt lide, at man kan lukke lyd ind, når man vil. Brugervenligheden er rigtig god.
Støjreduktionen fungerer ikke lige så godt ved gang, da ens skridt forplanter sig gennem ørekopperne som baspulser.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top