TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s julekalender 2022

TEST Sony WF-1000XM3

Referencen holder mål

Sonys hørepropper er vores reference. Med de fleste af de kvaliteter, som de fuldvoksne støjreducerende hørebøffer har, men i kabelfrit miniformat.

forfatter
Publiceret 15/11/2019 - 15:43
Karakter
Sony WF-1000XM3
L&B mener
God, afbalanceret lyd. Adaptiv støjreduktion i 20 trin. Rigtig god batterilevetid. Glimrende rækkevidde.
Ikke så effektiv støjreduktion som på storebror WH-1000XM3. Lidt store og tunge.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Resistens: Nej
  • Codecs: AAC, SBC
  • Batteritid: 8 timer, 24 ekstra i etui
  • Vægt: 17 g
  • Ladekabel: USB-C
  • Web: sony.dk
Vejl. pris 1999Pr. 15/11/2019 Produktside

WF-1000XM3 er ikke Sonys første trådløse hørepropper med aktiv støjreduktion. Vi har tidligere testet WF-1000X, som skuffede på flere punkter. Men 1000XM3 har fået en række vigtige forbedringer.

Den største ulempe ved helt trådløse hørepropper er batterilevetiden, men Sony har fordoblet brugstiden til otte timer. Det er nok til langt de fleste rejser. Etuiet giver tre opladninger oveni – i alt 24 timer ekstra. Og en hurtig tur i opladeren giver 90 minutters afspilning på ti minutters opladning.

Betjeningen af WF-1000XM3 er gennemtænkt, men ligesom på andre hørepropmodeller er et touch-panel lidt lille og besværligt. Her styres afspilning og stemmestyring – og det gælder også, når man rører ved hørepropperne for at få dem til at sidde bedre i øret.

Her er betjenings-app’en Sony Headphones Connect praktisk. Man kan indstille støjreduktionen i app’en, justere lyden med EQ, tjekke batteriet samt vælge en lang række funktioner.

20 grader af støjfrihed

Den automatiske støjreduktion kan justeres i hele 20 trin – fra maksimal isolation til næsten ingen støjdæmpning. Funktionen Adaptive Sound Control “lytter” konstant til omgivelserne og tilpasser støjreduktionen til lydniveauet.

Den trådløse forbindelse er glimrende. Under testen oplevede jeg nogle få korte afbrydelser i den ene høreprop. Der findes andre med endnu mere stabil forbindelse (Apple og Beats), men Sony er afgjort inden for det acceptable. Det, der imponerede mig mest, var at jeg kunne gå over 50 meter væk fra mobiltelefonen i det fri, før forbindelsen blev mindre stabil. Faktisk en hårsbred længere end med Apple og Beats!

Lydforsinkelse

Der er en vis forsinkelse på lyden, som manifesterer sig, når man spiller actionspil, hvor lydeffekterne ikke kommer helt på samme tid som effekterne på skærmen. Men det er ikke så langtfra. Sony er f.eks. bedre end B&O på dette område. Læbebevægelserne på film rammer også godt nok til, at det er godkendt.

Pasform

Hvor min kollega John Alex Hvidlykke havde en heureka-følelse, hvad pasformen angår, er jeg ikke lige så begejstret. Selv om Sony’erne sidder godt, tynges de ned af at rage så meget ud. Resultatet er, at jeg er bange for at tabe dem, hvis jeg skal småløbe for at nå en bus eller et tog (det er længe siden, jeg har gjort noget ud af træningen). Heldigvis medfølger der syv par dutter, heraf tre i behageligt memory-skum, så de fleste burde kunne finde nogle, der passer.

Det skal også nævnes, at Sony hverken er støv- eller vandtætte, så vær forsigtig med fugt.

Lydkvalitet

Sony WF-1000XM3 lykkes med den svære kunst at producere god bas. Ikke i samme liga som et par hovedtelefoner, men der er en flot klangbund her. Dynamikken er også god. Trommerne på “Bad For You” med Ariana Grande lyder saftigt og har samtidig et godt attack.

Støjreduktionen ændrer ikke meget på lyden. Selv når den skrues helt op, bevarer musikken sine overtoner, og stemmer lyder stadig godt.

Konklusion

Med WF-1000XM3 har Sony rettet op på første generations børnesygdomme i form af kort batterilevetid og dårlig stabilitet, og samtidig er det lykkedes at få det meste af kvaliteten fra Sonys støjreduktion ned i de små hørepropper. Også lyden er rigtig god.

Hørepropperne er en komplet pakke og bestemt ikke dårligere, end da vi testede dem sidst. Men nu er der kommet andre producenter på banen, som giver Sony hård konkurrence.

 

picture2 picture3
<
>
(Foto: Sony)

Også i denne test:

B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det gælder også den nye udgave af E8. Men prisen er hamper, og de har visse mangler.

Lyden er meget behagelig med masser af luft i overtonerne. Understøtter trådløs opladning og giver en god luksusfølelse.
Dårligste trådløse rækkevidde i klassen. Bøvlede touch-funktioner.

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt køb

At helt trådløse hørepropper til under en tusse skulle være så gode, havde vi ikke troet.

Rigtig god lyd og exceptionel ladekapacitet i etuiet.
Bluetooth-parring skal ske i en særlig rækkefølge. Smalt udvalg af dutter og middelmådig trådløs rækkevidde.

RHA TrueConnect

Medrivende ­premiumfølelse

RHA har lavet et par vellykkede hørepropper, der kan tåle vand og er stabile i drift.

God lyd, stabil tilslutning og en flot premium-udførelse. Hurtigopladning er meget praktisk.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i så dyre hørepropper hører ingen steder hjemme.

Beats by Dre Powerbeats Pro

Vi elsker dem!

Trådløs rækkevidde i top, herlig pasform – og vildt sej lyd!

Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.

Apple AirPods Pro

Dem alle vil have

Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

Meget bedre lyd end før. Støjreduktion og transparent lyd samt problemfri integration med Siri. Glimrende rækkevidde og trådløs opladning.
Hård mellemtone. Til musik findes der endnu bedre valg.

Audio Technica ATH-CKR7TW

Nej tak

Hørepropperne fra Audio-Technica lyder godt nok, men har nogle skavanker, som konkurrenterne har fundet løsninger på.

God, neutral lyd i bas og mellemtone. God batterilevetid i propperne.
Ret skarpe overtoner. Uimponerende kapacitet i lade-etuiet. Klassens værste lydforsinkelse og derfor ubrugelige til film og spil.
Annonce
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

Tjek disse lækre hovedtelefoner! Husk navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiøse flagskib blandt hovedtelefoner.
… koste hvad det koste vil Mark Levinson laver ikke billige ting, og de har ikke tænkt sig at begynde nu - med deres første trådløse, støjreducerende hovedtelefoner. Men hvor gode er de?
Hør mere af omgivelserne med disse hørepropper Mange er meget optaget af lyddæmpning i deres hørepropper. Men nogle gange er det smartere at slippe omgivelserne ind. Creative Sensemore Air går længere end de fleste.
Stikker ud i mængden - og af øret En i denne sammenhæng tung og stor sports-høreprop, der leverer varen både på komfort og lyd.
Forbasket godt nyt fra Focal Focal Bathys er et 'must have’-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støjreduktion.
Årets bedste hovedtelefoner 2022-2023 Her er de bedste hovedtelefoner – og sådan vælger du de rigtige.
Følg Lyd & Billede