Search
Generic filters

TEST : RHA TrueConnect

Medrivende ­premiumfølelse

RHA har lavet et par vellykkede hørepropper, der kan tåle vand og er stabile i drift.

RHA TrueConnect

Lyd & Billede mener

God lyd, stabil tilslutning og en flot premium-udførelse. Hurtigopladning er meget praktisk.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i så dyre hørepropper hører ingen steder hjemme.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: IPX5
 • Codecs: SBC
 • Batteritid: 5 timer, 20 ekstra i etui
 • Vægt: 13 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Web: hifiklubben.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1390 kr

RHA TrueConnect fås i farverne sort, blå og hvid med matchende lade-etui i lommeformat. Det ser luksuriøst ud og giver hørepropperne 20 timers spilletid oven i de fem timer, de selv har. Bare 15 minutter i lade-etuiet er nok til at oplade dem 50 procent. Fuldt batteri får du på en time og fyrre minutter.

Hørepropperne kan tåle vand og sved, og der følger et væld af dutter med. Syv par i silikone og tre par i Comply memory-skum burde nærmest garantere, at du kan finde et par, der passer.

Ligesom på AirPods Pro stikker mikrofonerne ud af hver høreprop, og designmæssigt er det vist ikke nogen hemmelighed, hvem RHA er inspireret af. En fordel er, at mikrofonerne kommer tættere på munden, hvilket gør, at samtalepartneren bedre kan høre dig.

Bluetooth 5.0-forbindelsen er meget stabil i daglig brug, og rækkevidden er helt okay. Vi kom omkring 20 meter fra mobilen, før lyden begyndte at falde ud. Mere end godt nok til de fleste, men et godt stykke fra Sony og Apple/Beats, som alle ligger på over 50 meter.

Pasform og brugervenlighed

Med de rigtige dutter sidder TrueConnect som en drøm i ørerne – ingen problemer her. Parring med mobiltelefonen sker ved at holde touch-knapperne på hver høreprop inde i fem sekunder. Hold en af knapperne nede i godt et sekund, og stemmeassistenten dukker op.

Betjening ved hjælp af touch-knapper kræver en del tilvænning. Ét tryk på venstre prop starter eller stopper musikken og besvarer samtaler. To tryk afviser opkald eller springer til næste sang. Hvis du derimod trykker to gange på højre prop, skrues der op for volumen. Tre tryk her skruer ned, mens det samme på venstre prop starter nummeret forfra.

Lydkvalitet

RHA TrueConnect har en meget indbydende lydsignatur. Bassen er stor, dyb og heftig, hvilket gør det sjovt at høre moderne popmusik på høj volumen. Der er muligvis lidt overfokus i de dybeste bastoner på et flygel, men jeg synes, at RHA også følger ret godt op opad.

annonce

Det lyder lidt tilbageholdende i mellemtoneområdet – i modsætning til andre RHA-modeller, jeg har testet. De dyre CL1 og CL2 har begge en skarp betoning i mellemtonen, som er fraværende her. Gudskelov.

annonce

RHA TrueConnect lyder faktisk meget ligesom Supra Nitro-TX, hvad klangbalancen angår. Men RHA giver ikke samme rumfølelse, og stereoperspektivet opleves som lidt mere snævert. Det kan have noget at gøre med, at RHA ikke understøtter aptX eller AAC, men udelukkende anvender den dårligere SBC-codec.

Samlet set kan jeg alligevel godt lide lyden af RHA, hvilket understreger, at man ikke skal stirre sig blind på specifikationer. Der er mange hørepropper med både aptX, AAC og andre forkortelser, som lyder dårligere.

Konklusion

RHA TrueConnect har en medrivende lyd, som det er umuligt ikke at holde af. Især den store, seje bas vil engagere fans af elektronisk popmusik og rap. Men det har også sine fordele på akustisk musik, hvor man virkelig får grundtonerne i musikken frem.

Vi savner lidt mere energi i mellemtonen, og stereoperspektivet er noget snævert. Måske på grund af den manglende understøttelse af aptX og AAC. Men stadig premium-hørepropper med tiltalende lyd.

annonce

 

picture2 picture3 picture4 picture5
<
>
Med fem timer i propperne og yderligere 20 timer fra etuiet skulle de være klar til langtur. (Foto: RHA)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  B&O Beoplay E8 2.0 - De mest luksuriøse
  Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det gælder også den nye udgave af E8. Men prisen er hamper, og de har visse mangler.
  Sony WF-1000XM3 - Referencen holder mål
  Sonys hørepropper er vores reference. Med de fleste af de kvaliteter, som de fuldvoksne støjreducerende hørebøffer har, men i kabelfrit miniformat.
  Supra Nero-TX - Et vanvittig godt køb
  At helt trådløse hørepropper til under en tusse skulle være så gode, havde vi ikke troet.
  Beats by Dre Powerbeats Pro - Vi elsker dem!
  Trådløs rækkevidde i top, herlig pasform – og vildt sej lyd!
  Apple AirPods Pro - Dem alle vil have
  Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.
  Audio Technica ATH-CKR7TW - Nej tak
  Hørepropperne fra Audio-Technica lyder godt nok, men har nogle skavanker, som konkurrenterne har fundet løsninger på.

  Læs også

  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.
  Thorens’ halvautomatiske pladespiller med direkte drev behøver et solidt fundament for at yde sit bedste.
  Som en ægte babelfisk oversætter disse hørepropper alt, hvad du siger – og tilbage igen – direkte.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Vejl.pris 2750 kr Sved og løb kabelfrit med B&O

  JBL Live 300TWS

  Vejl.pris 1199 kr Prop hi-fi i øret

  Creative Outlier Gold

  Vejl.pris 849 kr God idé, dårligt udført
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.