Search
Generic filters

TEST : Helt trådløse hørepropper

Kapper alle bånd

Hvis du elsker hørepropper med god lyd, men hader ledninger, så er det nogle af de her, du skal have.

Det er kun lidt over tre år siden, de allerførste helt trådløse hørepropper kom på markedet. Vi indså med det samme, at det var et koncept, der ville slå an. For hvem bryder sig egentlig om ledninger?

Hvis vi ser bort fra den åbenlyse ulempe – nemlig at det er dobbelt så let at miste mindst én høreprop, som hvis de to hang sammen – er der flere fordele.

For det første slipper du for en ledning, der gnider mod kroppen og skaber støj, som forplanter sig ind i øret.

For det andet sidder forstærkeren direkte ved driveren (“højttaler-enheden”), og det gør ekstremt hurtig start og stop af sidstnævnte muligt. Hvilket er vigtigt for dynamikken. Bare vær klar over, at med mindre plads til forstærkeren er det maksimale lydniveau ofte lidt lavere på helt trådløse hørepropper.

Og for det tredje fylder hørepropperne meget lidt i lommen, selv i rejse-etuiet, og du behøver aldrig mere at rode med en sammenfiltret ledning, når du vil høre musik.

Batterilevetid

En ulempe ved helt trådløse hørepropper har hidtil været batterilevetiden. De bittesmå batterier har givet os tre-fem timers batterilevetid, hvis man ikke regner den ekstra tid med, man får fra lade-etuiet. Som har indbygget batteri til opladning.

Men selv om batterilevetid stadig mangler noget i forhold til de trådløse hørepropper, der er forbundet med et kort kabel, er fem timer nu den nye norm, mens Powerbeats Pro kan prale af hele ni timers batteritid i propperne. Hvis man regner den ekstra kapacitet i lade-etuiet med, er der flere, der kan prale af 24-30 timers samlet spilletid, og Supra Nero-TX hævder hele 80 timer!

annonce

annonce
B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det gælder også den nye udgave af E8. Men prisen er hamper, og de har visse mangler.

Lyd & Billede mener

Lyden er meget behagelig med masser af luft i overtonerne. Understøtter trådløs opladning og giver en god luksusfølelse.
Dårligste trådløse rækkevidde i klassen. Bøvlede touch-funktioner.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 4.2
 • Resistens: IP54
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 4 timer, 12 ekstra i etui
 • Vægt: 13 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Web: bang-olufsen.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2526 kr

Version 2.0 af de populære Beoplay E8 er har et par små, men for nogle vigtige forbedringer i forhold til forgængeren. For det første har de fået understøttelse af trådløs opladning. Enten med Beoplay-ladepladen på 10 watt, der koster 950 kroner ekstra, eller med en hvilken som helst anden Qi-ladeplade. Micro USB er desuden erstattet med USB-C, der giver hurtigere opladning.

Hvad er ikke fikset?

Vi kunne rigtig godt lide E8, da de kom; artikelforfatterens ankepunkt var, at pasformen kunne være bedre, og at batterilevetiden var for kort. Netop disse to ting er uændret i version 2.0.

Hvad der ikke blev påpeget, var manglende aptX-understøttelse, hvilket også gælder E8 2.0. Desuden er lydforsinkelsen ret markant. Lyden er ikke synkroniseret med læbebevægelserne, hvis du ser film på mobilen, og det er endnu værre med spil: Hvis du crasher en bil på skærmen, tager det næsten et kvart sekund, før lyden kommer, hvilket er ødelæggende for realismen.

Pasform og brugervenlighed

Den trådløse rækkevidde er den dårligste i klassen. Ti meter var alt, hvad jeg kunne gå ud i det fri – en femtedel af rækkevidden på de allerbedste.

Pasformen på version 2.0 er identisk med forgængerens. I mine ører sidder de godt, men jeg har læst, at andre synes, de er lidt besværlige. Brugervenligheden med knapperne på højre og venstre prop er også lidt rodet.

Tryk én gang på højre høreprop for at starte eller pause en sang. To tryk hopper til næste nummer. Men hvad sker der, når du trykker tre gange? Så aktiveres telefonens stemmeassistent pludselig. Hvis du vil hoppe et nummer tilbage, skal du i stedet trykke to gange på venstre høreprop. Tryk én gang på venstre, og lyde fra omverdenen lukkes ind i øret, så du kan høre, hvad der foregår. Netop dét er meget praktisk.

Lydkvalitet

Lyden står det derimod godt til med. Det var heller ikke et problem på forgængeren. Bassen er dyb og fyldig, og rytmerne på Billie Eilishs “Bury a Friend” lyder både heftigt og samtidig behageligt. Der er ingen skarpe toner nogen steder. Billies stemme kunne måske komme endnu længere frem i lydbilledet; de er lidt tilbageholdende i det område, hvor lyse stemmer har mest energi.

annonce

På klassisk musik bevarer hørepropperne fatningen, også ved kraftige crescendo-partier. Men der mangler noget slagkraft i mellemtoneområdet. Hørepropperne bliver aldrig helt aggressive nok, og det lyder indimellem lidt for spejlblankt og delikat.

annonce

B&O har i øvrigt en app, hvor man kan finde en lydsignatur, der passer til ens egen smag, og hvis lydkvaliteten havde været det eneste kriterium, ville Beoplay E8 2.0 have været med helt i toppen.

Konklusion

Beoplay E8 2.0 er et par flotte hørepropper med god lyd og et stærkt luksuspræg. Ligesom forgængeren E8. Et par småting er nye, såsom trådløs opladning og USB-C-stik.

De vigtigste ankepunkter er derimod ikke fikset. For selv om lyden er rigtig god (omend lidt forsigtig), er aptX fraværende, og hørepropperne har også en ret markant forsinkelse (ca. 200 ms), hvilket gør det irriterende at se film og spille actionspil.

picture2 picture3 picture4
<
>
Beoplay H8 2.0 ser rimelig frække ud i lyserød. (Foto: Bang & Olufsen)

annonce
Sony WF-1000XM3

Referencen holder mål

Sonys hørepropper er vores reference. Med de fleste af de kvaliteter, som de fuldvoksne støjreducerende hørebøffer har, men i kabelfrit miniformat.

Lyd & Billede mener

God, afbalanceret lyd. Adaptiv støjreduktion i 20 trin. Rigtig god batterilevetid. Glimrende rækkevidde.
Ikke så effektiv støjreduktion som på storebror WH-1000XM3. Lidt store og tunge.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: Nej
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 8 timer, 24 ekstra i etui
 • Vægt: 17 g
 • Ladekabel: USB-C
 • Web: sony.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1999 kr

WF-1000XM3 er ikke Sonys første trådløse hørepropper med aktiv støjreduktion. Vi har tidligere testet WF-1000X, som skuffede på flere punkter. Men 1000XM3 har fået en række vigtige forbedringer.

Den største ulempe ved helt trådløse hørepropper er batterilevetiden, men Sony har fordoblet brugstiden til otte timer. Det er nok til langt de fleste rejser. Etuiet giver tre opladninger oveni – i alt 24 timer ekstra. Og en hurtig tur i opladeren giver 90 minutters afspilning på ti minutters opladning.

Betjeningen af WF-1000XM3 er gennemtænkt, men ligesom på andre hørepropmodeller er et touch-panel lidt lille og besværligt. Her styres afspilning og stemmestyring – og det gælder også, når man rører ved hørepropperne for at få dem til at sidde bedre i øret.

Her er betjenings-app’en Sony Headphones Connect praktisk. Man kan indstille støjreduktionen i app’en, justere lyden med EQ, tjekke batteriet samt vælge en lang række funktioner.

20 grader af støjfrihed

Den automatiske støjreduktion kan justeres i hele 20 trin – fra maksimal isolation til næsten ingen støjdæmpning. Funktionen Adaptive Sound Control “lytter” konstant til omgivelserne og tilpasser støjreduktionen til lydniveauet.

Den trådløse forbindelse er glimrende. Under testen oplevede jeg nogle få korte afbrydelser i den ene høreprop. Der findes andre med endnu mere stabil forbindelse (Apple og Beats), men Sony er afgjort inden for det acceptable. Det, der imponerede mig mest, var at jeg kunne gå over 50 meter væk fra mobiltelefonen i det fri, før forbindelsen blev mindre stabil. Faktisk en hårsbred længere end med Apple og Beats!

Lydforsinkelse

Der er en vis forsinkelse på lyden, som manifesterer sig, når man spiller actionspil, hvor lydeffekterne ikke kommer helt på samme tid som effekterne på skærmen. Men det er ikke så langtfra. Sony er f.eks. bedre end B&O på dette område. Læbebevægelserne på film rammer også godt nok til, at det er godkendt.

annonce

Pasform

Hvor min kollega John Alex Hvidlykke havde en heureka-følelse, hvad pasformen angår, er jeg ikke lige så begejstret. Selv om Sony’erne sidder godt, tynges de ned af at rage så meget ud. Resultatet er, at jeg er bange for at tabe dem, hvis jeg skal småløbe for at nå en bus eller et tog (det er længe siden, jeg har gjort noget ud af træningen). Heldigvis medfølger der syv par dutter, heraf tre i behageligt memory-skum, så de fleste burde kunne finde nogle, der passer.

annonce

Det skal også nævnes, at Sony hverken er støv- eller vandtætte, så vær forsigtig med fugt.

Lydkvalitet

Sony WF-1000XM3 lykkes med den svære kunst at producere god bas. Ikke i samme liga som et par hovedtelefoner, men der er en flot klangbund her. Dynamikken er også god. Trommerne på “Bad For You” med Ariana Grande lyder saftigt og har samtidig et godt attack.

Støjreduktionen ændrer ikke meget på lyden. Selv når den skrues helt op, bevarer musikken sine overtoner, og stemmer lyder stadig godt.

Konklusion

Med WF-1000XM3 har Sony rettet op på første generations børnesygdomme i form af kort batterilevetid og dårlig stabilitet, og samtidig er det lykkedes at få det meste af kvaliteten fra Sonys støjreduktion ned i de små hørepropper. Også lyden er rigtig god.

annonce

Hørepropperne er en komplet pakke og bestemt ikke dårligere, end da vi testede dem sidst. Men nu er der kommet andre producenter på banen, som giver Sony hård konkurrence.

 

picture2 picture3
<
>
(Foto: Sony)

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt køb

At helt trådløse hørepropper til under en tusse skulle være så gode, havde vi ikke troet.

Lyd & Billede mener

Rigtig god lyd og exceptionel ladekapacitet i etuiet.
Bluetooth-parring skal ske i en særlig rækkefølge. Smalt udvalg af dutter og middelmådig trådløs rækkevidde.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: Nej
 • Codecs: aptX, AAC, SBC
 • Batteritid: 5 timer, 75 ekstra i etui
 • Vægt: 7,6 g
 • Ladekabel: Micro USB
 • Web: soundbysweden.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 899 kr

Supra Nero-TX er egentlig for billige til at være med i denne test. Det skal trods alt være premium-hørepropper, og det defineres gerne ud fra en pris på mindst 1.200 kroner, gerne over 1.500. Så kommer disse designed-in-Sweden-but-made-in-China hørepropper ind fra sidelinjen til kun 900 kroner. Premium? Det tror jeg ikke.

Men vent lige lidt. For det første har de den længste batterilevetid, vi har hørt om fra et par helt trådløse hørepropper. Okay, ikke hvis du kun ser på selve propperne, som har fem timer, men lade-etuiet giver yderligere 75 timers spilletid! Det betyder, at du kan tage hørepropper og etui med på ferie og ikke bekymre dig om ladekabel, før du er hjemme igen.

Så virker Supra Nero-TX pludselig ikke billigere end de svageste i premiumklassen (Audio-Technica, det er jer, jeg kigger på!).

Pasform og brugervenlighed

Udstyrsmæssigt er Supra Nero-TX temmelig basale. De har Bluetooth 5.0, som giver stabil tilslutning, men som i dette tilfælde kun rækker til en placering midt i feltet, når det gælder trådløs rækkevidde. Vi målte den til ca. 25 meter i det fri, halvt så meget som Sony og Apple/Beats.

Desuden foregå opladning med Micro USB og ikke USB-C. Det ville ellers have været spændende at se, hvor hurtigt man kunne lade etuiet op med dets fantastiske batterikapacitet, hvis ladestikket var optimeret til hurtigopladning.

Pasformen i sig selv er god, og hørepropperne er så små og lette, at man nærmest ikke mærker dem i ørerne. Men der følger kun tre par dutter med, hvoraf to var for små til mine ører. Det tredje par gled lidt for let ud, så til testen endte jeg med at snyde og bruge mine egne dutter, der passer perfekt til mine ører. Jeg prøvede også med et par Comply-dutter i memory-skum for at få bekræftet lyden.

Lydkvalitet

Lyden af Supra er kendetegnet ved en stram og fyldig bas. Kontrabassen på “Use Me” med jazzsangerinden Patricia Barber lyder gigantisk! Supra har utvivlsomt lagt lidt til i bassen her, men jeg synes ikke, det virker unaturligt. Det lyder som en kontrabas, bare med endnu mere punch.

annonce

Hørepropperne har et godt stereoperspektiv med en fin rumfølelse. Jeg kan godt lide formatet på bas-instrumenter, og violiner lyder naturligt og klangrigt. Den gode fylde følges op af et godt fokus opad i de lysere toner. Med undtagelse af presensområdet, som er noget begrænset, hvilket betyder, at f.eks. vibratostemmer kunne have haft mere tryk på.

annonce

Den noget overdrevne bas kommer dog ikke i vejen for klassisk musik, og på pop og rock lyder det bare sejt. Der er virkelig smæld i rytmerne.

Konklusion

Supra Nitro-TX er de mest vellydende helt trådløse hørepropper, vi har hørt til under en tusse. Når de så ovenikøbet giver fem timers spilletid og svimlende 75 timer ekstra med lade-etuiet, begynder det at ligne noget.

I en perfekt verden ville vi gerne have haft mere luft i toppen og flere detaljer i den øvre mellemtone. Men når det nu er klart de billigste, men langtfra de dårligste i testen, så får du altså latterlig meget for pengene her. Det kan dog godt være, at du skal ud og købe nogle bedre dutter.

 

annonce
picture2 picture3
<
>
Fem timers spilletid i propperne og svimlende 75 timer ekstra med lade-etuiet. Ja tak! (Foto: Supra)

Beats by Dre Powerbeats Pro

Vi elsker dem!

Trådløs rækkevidde i top, herlig pasform – og vildt sej lyd!

Lyd & Billede mener

Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: IPX4
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 9 timer, 15 ekstra i etui
 • Vægt: 22 g
 • Ladekabel: Lightning
 • Web: beatsbydre.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2199 kr

Hvis du gerne ville have haft AirPods Pro, men synes, at de udstikkende mikrofoner er en deal breaker, eller du synes, lyden er for hård i toppen, så skal du vide, at Powerbeats Pro har næsten samme funktionalitet. Beats er jo trods alt Apple-ejet nu.

Powerbeats Pro har samme fantastiske trådløse rækkevidde som AirPods Pro (vi skridtede nøjagtig samme afstand op: Godt 50 meter!), de er vand- og støvafvisende, og parres let med iPhone ved at holde dem hen til den. Og de oplades via Lightning-stik. Men Powerbeats Pro er i højere grad også møntet på Android-brugere, for de eneste funktioner, der er forbeholdt Apple-brugere, er den nævnte parringsmetode, og at Google Assistant ikke kan kaldes frem.

Hørepropperne har ikke Apples støjreduktion, og du kan ikke bruge app’en på iPhone til at finde dem, hvis du har lagt dem et lidt for udspekuleret sted. Og da mikrofonerne ikke rager ud, vil modparten ikke høre dig lige så tydeligt ved mobilsamtaler.

Men Powerbeats Pro har længere batterilevetid end AirPods Pro – hele ni timer i propperne og 15 timer ekstra i etuiet. Samme etui er ganske vist lidt stort til bukselommen for at få plads til ørebøjlerne. Det må man leve med.

Pasform og brugervenlighed

Parring er som sagt meget nemt. Jeg kan også godt lide pasformen. Der er ørebøjler, som går hele vejen rundt om øret og gør det umuligt for propperne at falde ud, når du først har fået dem på plads. Det gør også, at silikonedutterne sidder rigtig godt, så der er meget lidt gnidelyde i øregangene. Også når man træner! Hvilket igen gør dem mere behagelige at lytte til end så mange andre.

Du starter og pauser musikken eller accepterer et opkald ved at trykke på en af propperne, lige meget hvilken. To tryk for næste nummer (eller afvis opkald), tre tryk for at starte sangen og derefter tre for at gå til forrige sang. Siri aktiverer du ved simpelthen at sige: “Hej Siri.”

Lydkvalitet

Hvor jeg synes, at Apple AirPods Pro har for meget energi i den nedre diskant, som får dem til at lyde lidt hårdt, er det ikke tilfældet med Powerbeats Pro. De er derimod en energibombe af dimensioner i mellemtoneområdet og har dybbas til at følge op. Popmusik lyder meget medrivende, og rock kører på med benhårde guitarer.

annonce

Der er også glimrende snert og hurtighed i flygel og klaver – hør f.eks. Maurizio Pollinis fortolkning af Chopins Nocturne i f-mol (Opus 55 nr. 1). Okay, vi får ikke det store luftrum fra Beoplay E8 2.0, men jeg kan rigtig godt lide balancen, og Powerbeats Pro er mere medrivende på den musik, jeg har på min fritids-playliste (stadig ung af sind og alt det dér).

annonce

Konklusion

Jeg er klar over, at ørebøjlen ikke vil tiltale alle. Men jeg vil anbefale at prøve Powerbeats Pro, for hvis du kan lide den måde, de sidder på, så falder de aldrig ud. Og du belønnes med den rene lyd af musik, for gnidelyde er nærmest helt fraværende.

Forbindelsen er superstabil – den bedste i klassen (sammen med AirPods Pro) – og der var ikke et eneste dropout i hele testperioden. Den trådløse rækkevidde er fremragende, og det samme er batterilevetiden.

Lyden er velafbalanceret, rytmisk og medrivende. Det eneste, vi savner, er lidt mere luft i toppen, men den samlede pakke er så god, at hvis jeg skulle bruge mine egne penge på et par helt trådløse hørepropper, så blev det Powerbeats Pro.

 

annonce
picture2 picture1
<
>
Lade-etuiet er lidt stort for få give plads til ørebøjlerne på Powerbeats Pro. Som for øvrig har ni timers batterilevetid og 15 timer ekstra fra etuiet. (Foto: Beats by Dre)

RHA TrueConnect
RHA har lavet et par vellykkede hørepropper, der kan tåle vand og er stabile i drift.
Apple AirPods Pro
Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.
Audio Technica ATH-CKR7TW
Hørepropperne fra Audio-Technica lyder godt nok, men har nogle skavanker, som konkurrenterne har fundet løsninger på.

  Læs også

  Endelig nogen, der slår Sony på støjreducerende hovedtelefoner. Og så er det Sony selv! WH-1000XM4 overtager tronen som markedsleder.
  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Vejl.pris 2750 kr Sved og løb kabelfrit med B&O

  JBL Live 300TWS

  Vejl.pris 1199 kr Prop hi-fi i øret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link