Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 11Deltag

TEST: Audio Technica ATH-CKR7TW

Nej tak

Hørepropperne fra Audio-Technica lyder godt nok, men har nogle skavanker, som konkurrenterne har fundet løsninger på.

Skrevet af / 15/11/2019 - 14:42
Audio Technica ATH-CKR7TW
Geir Gråbein Nordby

Japanske Audio-Technica har lavet hovedtelefoner i en menneskealder, og flere af dem er rigtig gode. Deres hørepropper har vi ikke været lige så begejstrede for – mon det vil ændre sig med deres topmodel inden for helt trådløse hørepropper?

ATH-CKR7TW er Audio-Technicas model for dem, der vil have den bedst mulige lyd. De er ikke vand- og støvtætte, så hvis du skal bruge hørepropperne til træning, er det ATH-SPORT7TW, du skal have.

Selv om navnet ligner, bør du ikke opfatte sidstnævnte som en sportsversion af CKR7TW. De er vidt forskellige, både med hensyn til udseende og lyd. Hvor sportsversionen har mindre drivere (5,8 mm) og er bastunge, så du rigtig kan høre rytmerne, når du træner, har CKR7TW dobbelt så store drivere og er tunet til at lyde så naturligt som muligt på musik.

CKR7TW har ikke fået USB-C, men anvender Micro USB til opladning. Det betyder langsommere opladning, men heldigvis er batterilevetiden i selve hørepropperne på acceptable seks timer. Jeg er ikke lige så tilfreds med lade-etuiet, der kun tilbyder halvanden opladning – altså ni timer ekstra.

Hørepropperne har nogle irritationsmomenter. For det første er rækkevidden ret middelmådig trods Bluetooth 5.0. Vi endte på ca. 20 meter ude i det fri, hvilket er under halvdelen af de bedste. Desuden kommer lyden fra telefonsamtaler kun gennem højre høreprop. Først troede jeg, at der var noget galt; at den venstre prop havde mistet signalet. Men nej, sådan skulle det være.

Pasform

Propperne er store og rager et stykke ud af ørerne. De tynges nedad, når man går hurtigt med dem. Der medfølger nogle vinger, som man kan sætte på, så de sidder meget bedre i ørerne.

Men her har man glemt noget: Med vingerne på passer hørepropperne ikke i etuiet, så man er nødt til at tage dem af igen for at lade propperne op. Og så er der ikke noget sted at gøre af de små vinger, andet end f.eks. i bukselommen. Så sørg for at have hittegodskontoret på din kontaktliste.

Lydforsinkelse

Den skavank ved CKR7TW, som jeg har sværest at tilgive, er dog den lange lydforsinkelse: Et helt sekund! Det betyder, at du kan glemme alt om at spille actionspil, og hvis du vil se video, skal det ske via en tjeneste, der kan kompensere for denne forsinkelse. Såsom Netflix. YouTube er derimod et horrorshow. Just don’t.

Lydkvalitet

Når alt er oppe og køre, har Audio-Technica en del gode ting at tilbyde. For det første kan jeg godt lide lyden af bas-instrumenter. Især kontrabasser, der har et solidt fundament i bunden, mens overtonerne også kommer tydeligt frem. Den sprøde raslen af strengene mod den båndløse hals gengives klart og tydeligt.

Rock gengives med en mur af seje, distortede guitarer, og hørepropperne kan virkelig slå fra sig. Sejt nok.

Men jeg synes alligevel, at det bliver lidt for brutalt. Cymbaler og tamburiner lyder for spidst, og det samme gør kvindestemmer, som får kraftige sibilanter (s-lyde). Crescendopartiet på Mari Samuelsens fortolkning af Ólafur Arnalds’ “Near Light” bliver for brutalt og skærende.

Audio-Technica har en app, hvor man bl.a. kan finde hørepropperne, hvis man har forlagt dem, men den har ingen EQ-funktion indbygget, så det, du hører, er det, du får.

Konklusion

Med CKR7TW har Audio-Technica lavet et par trådløse hørepropper, der slår godt fra sig. Distortede guitarer lyder sejt, og lydbilledet er virkelig godt i mellemtoneområdet. Basområdet er også godt afbalanceret, men desværre er der for meget energi i toppen, hvilket gør, at det meste musik bliver for krast og med for kraftige sibilanter.

Desværre er hørepropperne også ubrugelige til at spille actionspil eller se film, da lydforsinkelsen på et helt sekund er alt for meget. Det er i sig selv grund nok til, at Audio-Technica burde have tænkt sig om to gange, før de sendte dem på markedet.

 

picture2 picture3
<
>
ATH-CKR7TW, her i sort, har god batterilevetid og udmærket lyd. Men en lydforsinkelse på et helt sekund gør dem ubrugelige til film og spil. (Foto: Audio-Technica)
Karakter
Audio Technica ATH-CKR7TW

Lyd & Billede mener

God, neutral lyd i bas og mellemtone. God batterilevetid i propperne. Ret skarpe overtoner. Uimponerende kapacitet i lade-etuiet. Klassens værste lydforsinkelse og derfor ubrugelige til film og spil.

Også i denne test:

Helt trådløse hørepropper

B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det gælder også den nye udgave af E8. Men prisen er hamper, og de har visse mangler.

Lyden er meget behagelig med masser af luft i overtonerne. Understøtter trådløs opladning og giver en god luksusfølelse.
Dårligste trådløse rækkevidde i klassen. Bøvlede touch-funktioner.
Læs hele testen

Sony WF-1000XM3

Referencen holder mål

Sonys hørepropper er vores reference. Med de fleste af de kvaliteter, som de fuldvoksne støjreducerende hørebøffer har, men i kabelfrit miniformat.

God, afbalanceret lyd. Adaptiv støjreduktion i 20 trin. Rigtig god batterilevetid. Glimrende rækkevidde.
Ikke så effektiv støjreduktion som på storebror WH-1000XM3. Lidt store og tunge.
Læs hele testen

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt køb

At helt trådløse hørepropper til under en tusse skulle være så gode, havde vi ikke troet.

Rigtig god lyd og exceptionel ladekapacitet i etuiet.
Bluetooth-parring skal ske i en særlig rækkefølge. Smalt udvalg af dutter og middelmådig trådløs rækkevidde.
Læs hele testen

RHA TrueConnect

Medrivende ­premiumfølelse

RHA har lavet et par vellykkede hørepropper, der kan tåle vand og er stabile i drift.

God lyd, stabil tilslutning og en flot premium-udførelse. Hurtigopladning er meget praktisk.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i så dyre hørepropper hører ingen steder hjemme.
Læs hele testen

Beats by Dre Powerbeats Pro

Vi elsker dem!

Trådløs rækkevidde i top, herlig pasform – og vildt sej lyd!

Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.
Læs hele testen

Apple AirPods Pro

Dem alle vil have

Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

Meget bedre lyd end før. Støjreduktion og transparent lyd samt problemfri integration med Siri. Glimrende rækkevidde og trådløs opladning.
Hård mellemtone. Til musik findes der endnu bedre valg.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top