Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Audio Technica ATH-CKR7TW

Nej tak

Hørepropperne fra Audio-Technica lyder godt nok, men har nogle skavanker, som konkurrenterne har fundet løsninger på.
Karakter
Audio Technica ATH-CKR7TW
Lyd & Billede mener
God, neutral lyd i bas og mellemtone. God batterilevetid i propperne.
Ret skarpe overtoner. Uimponerende kapacitet i lade-etuiet. Klassens værste lydforsinkelse og derfor ubrugelige til film og spil.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Resistens: Nej
  • Codecs: aptX, AAC, SBC
  • Batteritid: 6 timer, 9 ekstra i etui
  • Vægt: 18 g
  • Ladekabel: Micro USB
  • Web: bergsala.dk

Japanske Audio-Technica har lavet hovedtelefoner i en menneskealder, og flere af dem er rigtig gode. Deres hørepropper har vi ikke været lige så begejstrede for – mon det vil ændre sig med deres topmodel inden for helt trådløse hørepropper?

ATH-CKR7TW er Audio-Technicas model for dem, der vil have den bedst mulige lyd. De er ikke vand- og støvtætte, så hvis du skal bruge hørepropperne til træning, er det ATH-SPORT7TW, du skal have.

Selv om navnet ligner, bør du ikke opfatte sidstnævnte som en sportsversion af CKR7TW. De er vidt forskellige, både med hensyn til udseende og lyd. Hvor sportsversionen har mindre drivere (5,8 mm) og er bastunge, så du rigtig kan høre rytmerne, når du træner, har CKR7TW dobbelt så store drivere og er tunet til at lyde så naturligt som muligt på musik.

CKR7TW har ikke fået USB-C, men anvender Micro USB til opladning. Det betyder langsommere opladning, men heldigvis er batterilevetiden i selve hørepropperne på acceptable seks timer. Jeg er ikke lige så tilfreds med lade-etuiet, der kun tilbyder halvanden opladning – altså ni timer ekstra.

Hørepropperne har nogle irritationsmomenter. For det første er rækkevidden ret middelmådig trods Bluetooth 5.0. Vi endte på ca. 20 meter ude i det fri, hvilket er under halvdelen af de bedste. Desuden kommer lyden fra telefonsamtaler kun gennem højre høreprop. Først troede jeg, at der var noget galt; at den venstre prop havde mistet signalet. Men nej, sådan skulle det være.

Annonce

Pasform

Propperne er store og rager et stykke ud af ørerne. De tynges nedad, når man går hurtigt med dem. Der medfølger nogle vinger, som man kan sætte på, så de sidder meget bedre i ørerne.

Men her har man glemt noget: Med vingerne på passer hørepropperne ikke i etuiet, så man er nødt til at tage dem af igen for at lade propperne op. Og så er der ikke noget sted at gøre af de små vinger, andet end f.eks. i bukselommen. Så sørg for at have hittegodskontoret på din kontaktliste.

Lydforsinkelse

Den skavank ved CKR7TW, som jeg har sværest at tilgive, er dog den lange lydforsinkelse: Et helt sekund! Det betyder, at du kan glemme alt om at spille actionspil, og hvis du vil se video, skal det ske via en tjeneste, der kan kompensere for denne forsinkelse. Såsom Netflix. YouTube er derimod et horrorshow. Just don’t.

Lydkvalitet

Når alt er oppe og køre, har Audio-Technica en del gode ting at tilbyde. For det første kan jeg godt lide lyden af bas-instrumenter. Især kontrabasser, der har et solidt fundament i bunden, mens overtonerne også kommer tydeligt frem. Den sprøde raslen af strengene mod den båndløse hals gengives klart og tydeligt.

Rock gengives med en mur af seje, distortede guitarer, og hørepropperne kan virkelig slå fra sig. Sejt nok.

Annonce

Men jeg synes alligevel, at det bliver lidt for brutalt. Cymbaler og tamburiner lyder for spidst, og det samme gør kvindestemmer, som får kraftige sibilanter (s-lyde). Crescendopartiet på Mari Samuelsens fortolkning af Ólafur Arnalds’ “Near Light” bliver for brutalt og skærende.

Audio-Technica har en app, hvor man bl.a. kan finde hørepropperne, hvis man har forlagt dem, men den har ingen EQ-funktion indbygget, så det, du hører, er det, du får.

Konklusion

Med CKR7TW har Audio-Technica lavet et par trådløse hørepropper, der slår godt fra sig. Distortede guitarer lyder sejt, og lydbilledet er virkelig godt i mellemtoneområdet. Basområdet er også godt afbalanceret, men desværre er der for meget energi i toppen, hvilket gør, at det meste musik bliver for krast og med for kraftige sibilanter.

Desværre er hørepropperne også ubrugelige til at spille actionspil eller se film, da lydforsinkelsen på et helt sekund er alt for meget. Det er i sig selv grund nok til, at Audio-Technica burde have tænkt sig om to gange, før de sendte dem på markedet.

 

Annonce
picture2 picture3
<
>
ATH-CKR7TW, her i sort, har god batterilevetid og udmærket lyd. Men en lydforsinkelse på et helt sekund gør dem ubrugelige til film og spil. (Foto: Audio-Technica)

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

B&O Beoplay E8 2.0

De mest luksuriøse

Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det gælder også den nye udgave af E8. Men prisen er hamper, og de har visse mangler.

Lyden er meget behagelig med masser af luft i overtonerne. Understøtter trådløs opladning og giver en god luksusfølelse.
Dårligste trådløse rækkevidde i klassen. Bøvlede touch-funktioner.

Sony WF-1000XM3

Referencen holder mål

Sonys hørepropper er vores reference. Med de fleste af de kvaliteter, som de fuldvoksne støjreducerende hørebøffer har, men i kabelfrit miniformat.

God, afbalanceret lyd. Adaptiv støjreduktion i 20 trin. Rigtig god batterilevetid. Glimrende rækkevidde.
Ikke så effektiv støjreduktion som på storebror WH-1000XM3. Lidt store og tunge.

Supra Nero-TX

Et vanvittig godt køb

At helt trådløse hørepropper til under en tusse skulle være så gode, havde vi ikke troet.

Rigtig god lyd og exceptionel ladekapacitet i etuiet.
Bluetooth-parring skal ske i en særlig rækkefølge. Smalt udvalg af dutter og middelmådig trådløs rækkevidde.

RHA TrueConnect

Medrivende ­premiumfølelse

RHA har lavet et par vellykkede hørepropper, der kan tåle vand og er stabile i drift.

God lyd, stabil tilslutning og en flot premium-udførelse. Hurtigopladning er meget praktisk.
Mangler AAC og aptX. Kun SBC i så dyre hørepropper hører ingen steder hjemme.

Beats by Dre Powerbeats Pro

Vi elsker dem!

Trådløs rækkevidde i top, herlig pasform – og vildt sej lyd!

Meget medrivende lyd og en pasform, der gør, at de aldrig falder ud. Sømløs integration med Siri. Klasseledende trådløs rækkevidde.
Der findes hørepropper med bedre opløsning helt i toppen. Mangler nogle funktioner i forhold til AirPods Pro.

Apple AirPods Pro

Dem alle vil have

Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

Meget bedre lyd end før. Støjreduktion og transparent lyd samt problemfri integration med Siri. Glimrende rækkevidde og trådløs opladning.
Hård mellemtone. Til musik findes der endnu bedre valg.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.