TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Technics EAH-AZ40

De bedste budgethørepropper

Technics EAH-AZ40 gør så meget rigtigt, at man kan undre sig over, hvorfor man skulle betale mere.

forfatter
Publiceret 18/05/2022 - 15:56
Karakter
Technics EAH-AZ40
L&B mener
God, klar lyd lige ud af æsken. Tabte hørepropper kan findes igen med app’en. God pasform, meget små og lette hørepropper. Sidetone til samtaler.
Lidt tynd mellemtone som udgangspunkt (kan fikses med EQ’en).
Specifikationer
 • Type: Helt trådløse hørepropper
 • Bluetooth: 5.2
 • Multipunkt: Ja
 • Støjreduktion og lydgennemslip: Nej/ja
 • Resistens: IPX4 (kun propperne)
 • Codecs: AAC, SBC
 • Batteritid: 7,5 timer + 17,5 timer fra etui
 • Vægt: 2 x 5 g + 30 g etui
 • Opladning: USB-C
 • Hurtigopladning: 15 min. opladning = 1,5 timers afspilning
 • Web: technics.com
Vejl. pris 1.099Pr. 18/05/2022 Produktside

Inden for trådløse hørepropper og hovedtelefoner er Technics ikke et lige så stort navn som Sony, Bose og Sennheiser. Men det er en disciplin, Panasonics premiummærke har vist sig at tage alvorligt. Både med deres topmodel blandt trådløse hørepropper, AZ70W, og de billigere, men næsten lige så gode AZ60, som begge imponerede os. Kan basismodellen gøre det lige så godt?

På de billigere EAH-AZ40 har Technics fjernet den aktive støjreduktion. Til gengæld er lydgennemslip på plads og desuden funktionen Find Headphones. Så man kan finde tabte hørepropper med både GPS- og Bluetooth-sporing i app’en.

Technics EAH AZ40 7 scaled 1
(Foto: Technics)

Under samtaler kan man justere mængden af støjreduktion fra Normal til Strong, og med Sidetone kan man høre sin egen stemme gennem hørepropperne.

Med lydgennemslip kan man vælge imellem hele frekvensregisteret (Transparent) eller et smallere frekvensområde der, hvor stemmer hovedsagelig ligger (Attention). Jeg kan bedst lide Transparent, især når jeg sidder ved tastaturet, da kliklydene ellers bliver højlydte og får en underlig klang.

Technics EAH AZ40 2 scaled 1
(Foto: Technics)

Lyden af Technics EAH-AZ40

Med øredutter i fire forskellige størrelser burde de fleste kunne finde nogle, der passer. I mine ører passer dem, der sidder på (M), helt fint. Og jeg elsker, hvor små og fikse både hørepropperne og etuiet er!

Lyden af Technics-hørepropperne er rigtig god lige ud af æsken. Det eneste, jeg savner, er lidt mere mellemtone, da stemmer og instrumenter kan trække sig lidt ind i lydbilledet. Ikke meget, men nok til at jeg gerne vil skrue mellemtonen lidt op i EQ’en. Der er en fembånds equalizer i app’en, og jeg skruer 1 kHz op med omkring 5 dB.

Technics-hørepropperne har en mindre nasal stemmegengivelse end Soundcore Liberty 3 Pro og desuden blødere og mere luftige bækkener. Jack Harlows stemme på det spændstige rap-nummer “First Class” står klart frem, og samtidig er basrytmerne mere saftige end med Shure Aonic Free.

AZ40 har også en mere neutral spillestil end Sennheiser CX Plus, men uden at det går ud over engagementet. Af de to ville jeg nok vælge AZ40, ikke mindst på grund af en bedre EQ.

I det hele taget giver EAH-AZ40 pokkers god lyd for pengene, og selv om de er de billigste i denne test og mangler støjreduktion, så er det dem, vi bedst kan lide.

Technics AZ40 Graabein Technics AZ40 lifestyle 3
<
>
Små, sidder godt og har glimrende lydkvalitet. What’s not to like? (Foto: Audun Hage)

Også i denne test:

Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Premiumlyd til budgetpris

Anker Soundcore Liberty 3 Pro har det meste, man kan ønske sig, inklusive støjreduktion. Her får man meget for pengene!

God lyd, som kan blive endnu bedre med EQ’en. Fikst etui, velfungerende støjreduktion og fleksibel pasform. Plus for trådløs opladning og LDAC-codec.
Lyttetesten hjalp ikke undertegnede meget. Sangstemmer lyder lidt tyndt og nasalt.

Audio-Technica ATH-CKS50TW

Godt forsøg fra Audio-Technica

Måske de mest komplette trådløse hørepropper fra Audio-Technica, vi har testet.

God lyd efter justering i EQ’en. Find tabte hørepropper med app’en. Aktiv støjreduktion. God pasform.
For skarp mellemtone lige ud af æsken. Aktivering af EQ’en reducerer den maksimale lydstyrke til lidt over normalt lytteniveau.

Shure Aonic Free

Næsten studielyd

Når Shure skal lave de bedste trådløse hørepropper, de formår, kan det ikke mindst ses på størrelsen.

Sandfærdig lyd, næsten som studiemonitors. Rigtig god samtalelyd.
Store hørepropper og enormt lade-etui. Aktiv støjreduktion mangler (men den mekaniske støjreduktion er god). Lyden kunne have været mere medrivende.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er slet og ret et sæt hovedtelefoner med fantastisk vellyd, som endda har støjreduktion.
Sjælefred til spotpris Creative Zen Hybrid ser langt dyrere ud, end de i virkeligheden er. Og sådan lyder de også.
Stjernestøv fra Sennheiser Efter tre år har Sennheiser endelig opdateret sine trådløse Momentum-hovedtelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Familieforøgelse i FreeBuds-familien FreeBuds-familien udvides med Pro 2
T+A hovedtelefoner: Topmodellen er en drøm Når T+A laver hovedelefoner, så tager de opgaven alvorligt. Topmodellen Solitaire P er det rene kunstværk.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend