TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Technics EAH-AZ60

Fabelagtige Technics

Technics demonstrerer en enorm selvsikkerhed med EAH-AZ60.

forfatter
Publiceret 08/12/2021 - 15:55
Karakter
Technics EAH-AZ60
L&B mener
Rigtig god lyd og støjreduktion. Understøtter også den glimrende LDAC-codec for endnu bedre lyd.
Lyden bør justeres i app’en.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Aktiv støjreduktion (ANC): Ja
  • Resistens: IPX4
  • Codecs: AAC, LDAC, SBC
  • Batteritid: 4,5-7 timer + 11,5-17 timer fra etui (m. ANC), 5-7,5 timer + 12-17,5 timer fra etui (u. ANC)
  • Vægt: 14 g + 45 g etui
  • Opladning: USB-C
  • Web: technics.com
Vejl. pris 1699Pr. 08/12/2021 Produktside

Technics EAH-AZ60 har en række funktioner, som alle er samlet i en overskuelig app. Da alle ikke hører ens, kan støjreduktion variere fra øre til øre. Derfor giver Technics mulighed for at teste i app’en, hvornår den er optimal, og kalibrere dette punkt til maksimum. Derfra kan støjreduktionen så justeres i niveauer med et drejehjul i app’en.

Man kan også vælge lydgennemslip for at høre verden udenfor, og med Find Headphones kan man lede efter bortkomne hørepropper – også langt væk – via et kort.

Pasformen er god, og med hele syv forskellige størrelser dutter i æsken burde man kunne finde nogle, der sidder godt i ørerne.

Technics EAH-AZ60 black with case
(Foto: Technics)

Lyden af Technics EAH-AZ60

Lige ud af æsken er lyden god, men lidt flad og tam. Især mellemtonen kunne have været mere pågående. Man kan bruge Vocal-indstillingen, som trækker mellemtonen op, eller man kan finjustere mere i Custom-tilstand med en fembånds grafisk equalizer. Jeg endte med at trække mellemtonen op dér også, men også en anelse i den nederste bas (100 Hz) og den øvre diskant (10 kHz).

Læs også Prikken over det teknologiske i Technics AZ70 har alt, hvad man kan ønske sig af teknologi i et par hørepropper, og desuden glimrende lyd med flot opløsning.
Technics EAH_AZ70W

Stemmerne er nu meget klare, og dynamikken i musikken er til at tage og føle på. Det lyder virkelig godt. De akustiske guitarer på Billie Eilish-balladen “Your Power” lyder naturtro og klangrigt, og Billies stemme er luftig og nuanceret. Nathaniel Rateliffs vokal på “It’s Not Supposed to Be This Way” er også både sprød og fyldig. Det er simpelthen fornemt.

Technics EAH-AZ60 gold case Technics EAH-AZ60 silver case Technics EAH-AZ60 black
<
>
(Foto: Technics)

Klassisk musik, såsom Karl Jenkins-stykket “The Armed Man” med sopranen Lucy Kay, fungerer fabelagtigt, med instrumenterne godt fremme, samtidig med at lyden breder sig udad. Også elektronisk musik brillerer, f.eks. Bendik HK’s “Out of Sight, Never Out of Mind” med Ary på vokal.

Talekvaliteten er god, især hvis man aktiverer JustMyVoice-funktionen, som tryller flere detaljer frem af brugerens stemme.

Også i denne test:

Belkin SoundForm Freedom

Man har lov til at forvente mere

Belkin SoundForm Freedom er sådan set okay, men koster for meget.

Lang batterilevetid, stabil forbindelse og okay talekvalitet. iPhone-brugere kan finde forsvundne hørepropper med Find-app’en.
Lyden er middelmådig, og uden støjreduktion eller app er der ikke meget, der kan retfærdiggøre prisen.

Jabra Elite 7 Pro

Avancerede og gode

Jabra Elite 7 Pro er gode med mange fikse funktioner i en avanceret app.

Avanceret, men alligevel enkel opsætning i app’en. Her får man både en høretest og mulighed for at indstille optimal støjreduktion. Lyden er også god.
Vi savner noget mere luft i toppen.

LG Tone Free FP8W

LG overrasker positivt

Med Tone Free FP8W beviser LG, at man skal tage dem seriøst, når det gælder lyd.

God og brugervenlig app, okay støjreduktion og mulighed for rigtig god lyd på musik.
Støjreduktionen har digitale artefakter i støjgulvet. Pasformen er ikke så tæt som med visse andre. Middelmådig samtalekvalitet.

Sennheiser CX Plus True Wireless

Næsten komplet fra Sennheiser

Sennheiser har taget et par gode hørepropper og gjort dem bedre med støjreduktion.

Glimrende lydkvalitet og udmærket støjreduktion. Sidetone gør, at man kan høre sig selv under samtaler.
Ikke den tætteste pasform.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
En drøm til både lydstudie og nydelse MM-500 er udviklet af og for studieteknikere, for at afsløre hele substansen i en optagelse. Noget som også giver ren nydelse til "almindelige mennesker".
Spændende nyheder fra Audio-Technica StreamSet-serien er lavet specielt til professionelle gamere og Twitch-streamere.
Unikke hovedtelefoner Disse hovedtelefoner ser både fantastiske ud og lyder fremragende. Og med et udseende, som kun instrumentmagere kan designe.
Kineserne kan købe OnePlus 11 allerede på mandag Lanceringen sker mere end en måned før den globale lancering, som først løber af stablen d. 7. februar.
Det har du ikke fået til 1.000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei give uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Billede