Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST AKG N700NCM2

Et fremragende alternativ

AKG N700NCM2 er en positiv overraskelse med lækkert design og karakteristisk lyd.
Karakter
AKG N700NCM2
Lyd & Billede mener
Karakteristisk præcis lyd samt effektiv støjreduktion, som ikke er påtrængende. Lækkert design og materialevalg samt brugervenlig app og betjening.
Understøtter ikke aptX og sidder lidt for stramt på hovedet.
Specifikationer
 • Type: Trådløse hovedtelefoner med støjreduktion
 • Drivere: (ikke opgivet)
 • Frekvensområde: 10 Hz – 20 kHz
 • Codec: Samsung scalable codec, SBC, AAC
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Mikrofon: Ja
 • App: AKG Headphone
 • Tilslutninger: 3,5 mm, USB-C, Bluetooth 4.2
 • Vægt: 278 g
 • Batteri: 3,7 V, 800 mAh, 23 timer
 • Web: samsung.com/dk/

Det er på en måde lidt synd for AKG. Det oprindeligt østrigske firma, som siden 90’erne har været en del af Harman, var i en årrække synonymt med især professionel lyd af meget høj kvalitet, og firmaet vandt i 2010 sågar en teknisk Grammy for sit mangeårige arbejde med perfektionering af studielyd.

Men siden 2017, hvor Samsung overtog Harman og dermed også AKG, har vi ikke hørt voldsomt meget nyt fra det prisbelønnede mærke. Specielt ikke når det drejer sig om produkter til den almindelige forbruger. For et par år siden testede vi de lukkede over-ear hovedtelefoner AKG K550 MKIII, men ellers har der været total radiotavshed fra AKG med undtagelse af et par dyre produkter i den absolutte high-end-klasse. Og i mellemtiden er AKG’s hovedkontor i Wien blevet lukket ned og flyttet til Californien.

Nu er Samsung-ejede AKG så endelig på banen igen med et sæt hovedtelefoner til folk flest. Der er tale om trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion i samme prisklasse som referencemodellen Sony WH-1000XM3 og selvfølgelig Noise Cancelling Headphones 700 fra Bose, den tidligere konge af støjreduktion.

AKG’s og dermed Samsungs udfordring er selvfølgelig, at netop produkterne fra Sony og Bose, men også konkurrenter fra andre firmaer som Apple-ejede Beats og danske B&O, allerede fylder så meget i kundernes bevidsthed. Ikke mindst førnævnte Sony WH-1000XM3, der efter vores mening stadig er de bedste støjreducerende trådløse hovedtelefoner på markedet, selv om de efterhånden har et par år på bagen.

AKG vandt i 2010 en teknisk Grammy for firmaets bidrag til perfektioneringen af studielyd og pladeoptagelser. (Foto: AKG)

Annonce

Noget for sig selv

Men allerede ved første øjekast er det tydeligt, at Samsung og AKG har et par gode ideer til at skille sig ud med N700NCM2, som er navnet på firmaets støjreducerende trådløse hovedtelefoner.

Designet er slankt og elegant, og de sorte hovedtelefoner er fremstillet i aluminium og hård plast, hvilket giver en virkelig lækker kvalitetsfølelse af robusthed. Bøjlen er alligevel fleksibel (dog uden at knirke, når den bevæges), og ørepuderne er relativt smalle. De dækker ørerne helt fint, men man har ikke oplevelsen af, at ørerne bliver opslugt.

Med i pakken følger et kabel, så man ikke er tvunget til at bruge hovedtelefonerne via Bluetooth, samt en flyadapter, så N700NCM2 også kan bruges til at høre musik og se film på flyenes egne inflight entertainment-systemer, hvis man er på rejse. Lækker lille detalje.

De sorte hovedtelefoner er fremstillet i aluminium og hård plast, hvilket giver en virkelig lækker kvalitetsfølelse af robusthed. (Foto: AKG)

Uden dikkedarer

Hvis man ikke bruger det medfølgende kabel (duh!), forbindes hovedtelefonerne let og ligetil med mobilen, tablet’en eller computeren via Bluetooth, og man kan så downloade AKG’s egen Headphone-app til at finjustere sin brugeroplevelse.

Annonce

App’en er dejlig fri for dikkedarer. Den indeholder en EQ, så man kan justere lyden efter sine egne præferencer samt tænde og slukke for indstillingerne Ambient Aware og TalkThru, der gør det muligt for brugeren at høre, hvad der foregår omkring ham eller hende, samt tale med andre uden at tage hovedtelefonerne af.

Selve den aktive støjreduktion kan man også tænde og slukke for via app’en, mens det ikke er muligt at finindstille hverken graden af støjdæmpning, eller hvor meget lyd fra omgivelserne der får lov til at slippe igennem, når Ambient Aware eller TalkThru er aktiveret.

Hvis man er vant til Sony WH-1000XM3 og Sonys Headphones-app, der byder på et hav af indstillingsmuligheder, vil man muligvis opleve AKG’s app som begrænsende, men vi synes, det er fint og særdeles befordrende for brugervenligheden, at AKG har valgt at fokusere på få, vigtige funktioner i deres app.

Mindre påtrængende, mere reserveret

Mest af alt er fokus selvfølgelig på den gode lyd, og også her skiller AKG N700CM2 sig ud fra mængden. Lad det være sagt med det samme, at Sony WH-1000XM3 rent lydmæssigt stadig er vores foretrukne støjreducerende hovedtelefoner, men hvis man har lyst til en lidt anden oplevelse, er AKG N700NCM2 et fremragende alternativ.

Vi har lyttet til et væld af numre fra forskellige musikgenrer samt set film og talt i telefon. Alt sammen med AKG’s hovedtelefoner på ørerne. Musikudvalget har været bredt for at udfordre hovedtelefonerne så meget som muligt, så der er både blevet konsumeret heavy metal fra Korn og Rammstein, industrial og alternativ rock fra A Perfect Circle, Gary Numan og Nine Inch Nails, pop og blues fra Freya Ridings og Leonard Cohen og jazz fra soundtracket til TV-serien Babylon Berlin af Moka Efti Orchestra.

Annonce

Hovedtelefonerne tændes og slukkes på højre ørekop. Her sidder også knappen, som aktiverer Ambient Aware eller TalkThru. (Foto: AKG)

Det samlede indtryk er mere end positivt. AKG’s hovedtelefoner leverer en lyd, som er lidt mere tør og reserveret, end hvad vi kender fra Sony WH-1000XM3. Lydbilledet fylder knap så meget i hovedet, men er netop af den grund meget tilgængeligt.

Bassen er dyb, men alligevel diskret og klar. Det giver plads til både mellemtone og diskant, hvilket bl.a. gør numre uden så meget instrumentalisering meget nærværende, fordi stemmen får lov til at være i centrum. Det var især tydeligt og nærmest rørende ved lytningen af Leonard Cohens “You Want It Darker” og nummeret “Crocodile Blues” med Moka Efti Orchestra, som er ét langt samspil mellem akustisk bas, trompet og en hæs mandestemme.

Støjreduktionen er effektiv, men ikke så påtrængende, at man får fornemmelsen af at gå rundt med hovedet i en osteklokke, hvilket også er befordrende for samtalekvaliteten, hvis man bruger AKG N700NCM2 som headset, når mobilen ringer.

Ingen aptX

Vi kommer dog ikke uden om at dryppe en smule malurt i bægeret. For selv om AKG’s hovedtelefoner sagtens kan konkurrere med de bedste støjreducerende konkurrenter på markedet, så understøtter de ikke aptX-codec’en, hvilket måske gør dem mindre interessante for Android-brugere (iPhone understøtter slet ikke aptX), der gerne vil streame musik i den absolut højeste opløsning fra deres smartphone.

Annonce

I stedet for aptX bruger AKG’s hovedtelefoner dog Samsungs egen Samsung Scalable codec, som vi også kender fra Samsung Galaxy Buds. Det gør det dog tvivlsomt, om andre Android-telefoner end Samsungs modeller kan levere højopløst lyd til AKG N700NCM2.

En anden udfordring er, at bøjlen klemmer mod hovedet. Spørgsmålet er derfor, om det er til at holde ud at sidde med hovedtelefonerne på ørerne i længere tid ad gangen, f.eks. på en lang flyvetur til Asien eller USA. Det har vi ikke haft mulighed for at prøve i praksis. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor stort et hoved man har. Vi råder bare til, at man lige prøver dem på sit eget hoved, før man køber.

På venstre ørekop sidder knapper, som både kan skrue op og ned for lyden og springe til næste eller forrige nummer. (Foto: AKG)

Konklusion

AKG N700NCM2 tilbyder et godt alternativ til de førende støjreducerende hovedtelefoner fra Sony og Bose. Lydbilledet er mere reserveret og behersket, og støjreduktionen er mindre påtrængende, men alligevel er lydkvaliteten klart på niveau med det, de bedste konkurrenter kan tilbyde.

Nogle brugere vil savne mulighed for at finjustere i den medfølgende app, mens andre vil savne aptX. Man skal også lige passe på, om hovedtelefonerne sidder behageligt.

Annonce

Men for de fleste er AKG N700NCM2 et anbefalelsesværdigt godt produkt, som vi f.eks. ikke tøver med at foretrække frem for Bose Noise Cancelling Headphones 700.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.