Bil & Mobilitet Computer Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Audio-Technica ATH-G1WL

Minimalistisk headset til voksne

Audio-Technica taler til midaldrende hi-fi-nørder, der også kan lide at spille.

Publiceret 05/01/2020 - 10:03
Audio-Technica ATH-G1WL
John Alex Hvidlykke

Audio-Technica ATH-G1WL er den trådløse udgave af ATH-G1, som vi testede for nylig. Af udseende er det stort set identisk: En gennemgående metalbøjle og ørekopper af sort plast med Audio-Technicas logo. Ud over ekstraprisen for det manglende kabel får man også virtuel 7.1 surround-lyd. Den udløses ved et tryk på volumenknappen (der kræves ingen styre-software). Surround-effekten giver et indtryk af, at lyden befinder sig i et rum frem for inde i hovedet som på hovedtelefoner.

Audio-Technica ATH-G1WL er det næstbilligste hovedsæt i testen, men der er ikke sparet på lydkvaliteten. (Foto: Audio-Technica)

Audio-Technica ATH-G1WL er det næstbilligste hovedsæt i testen, men der er ikke sparet på lydkvaliteten. Den er lige så sprød og velopløst, som man kan tillade sig at forvente, når vi har at gøre med en mangeårig ekspert i hi-fi-hovedtelefoner. At lydkvaliteten er høj, kan aldrig blive en ulempe. For det gør det også lettere at opdage detaljerne i spillet omkring dig. Dog ville lidt mindre stramhed og præcision i bassen have gjort eksplosioner lidt sjovere. Den slags kan man hos de fleste andre lege med i styre-softwaren, men altså ikke her.

En gennemgående metalbøjle og ørekopper af sort plast kendetegner designet. (Foto: Audio-Technica)

Mikrofonen er heller ikke et tilfældigt stykke OEM-elektronik fra en underleverandør. Hvor mange andre mikrofoner på gaming-headsets kun klarer taleområdet, oplyser Audio-Technica, at deres mikrofon dækker et frekvensområde fra 30 Hz til 20 kHz, altså stort set hele det hørbare område. Det er strengt taget ikke nødvendigt, men stadig flot klaret.

Læs også 9 gaming-hovedsæt Skal der ligge et gaming-hovedsæt under juletræet i år? Vi har gjort det hårde arbejde for dig, og fundet ud af, hvad der er hot, og hvad der er not.

 

Konklusion

Audio-Technica ATH-G1WL er et trådløst headset, hvor det ikke er muligt at sætte en finger på lydkvaliteten. Især ikke når man tager den rimelige pris med i regnestykket. Til gengæld tvivler jeg stærkt på, at der vil blive solgt ret mange af dem til spillere under 45 år. Dertil er det simpelthen for nobelt i både lyd og design. Pilfingre og knaptrykkere vil også savne en styre-software til at justere lyden og det lysshow, som det heller ikke har.

Jeg tvivler stærkt på, at der vil blive solgt ret mange af dem til spillere under 45 år. Dertil er det simpelthen for nobelt i både lyd og design. (Foto: Audio-Technica)

Karakter
Audio-Technica ATH-G1WL
High End

Home mener

Lyden er præcis og korrekt, og man slipper for gøgl og overkompliceret styre-software. Prisen er fin. Næsten for nobelt. Morskabsfaktoren er ikke-eksisterende. Lysshow? Det må være din spøg...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top