Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Samsung HW-Q66T

Den mest afbalancerede lyd

Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.
Samsung HW-Q66T lifestyle
Karakter
Samsung HW-Q66T
Lyd & Billede mener
Klart den bedste, mest naturlige lyd i sin prisklasse. Godt indtryk af surround-sound.
Understøtter ikke Dolby Atmos eller DTS:X.
Specifikationer
 • Bredde svarer til skærmstørrelse: 43″
 • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC)
 • Digital ind: Optisk, USB-A
 • Netværk: Nej
 • Trådløst: Bluetooth (AAC, SBC)
 • Stemmestyring: Nej
 • Analog ind: Nej
 • Subwoofer: Trådløs
 • Mål: 98 x 5,8 x 10,5 cm
 • Farve: Sort
 • Web: samsung.com

Når vi snakker film og TV, er der få lydformater, der er blevet talt så meget om, som Dolby Atmos. DTS:X står også højt på listen, og begge formater giver lyd i højden såvel som omkring lytteren. Derfor er det måske underligt, at jeg vil anbefale en soundbar uden understøttelse af nogen af formaterne. Men det er, præcis hvad jeg har tænkt mig at gøre. Så god er Samsung HW-Q66T nemlig.

Med små højttaler-enheder, der giver al lyden forfra, vil en soundbar altid være et kompromis. Til gengæld kan den simulere surround-sound takket være avanceret digitalprocessering.

Det er min påstand, at 3D-lydformater som Dolby Atmos og DTS:X er entusiastformater, som er vigtigere, når man kommer længere op i prisklasserne. Først når lydkvaliteten bliver af mere heftig kvalitet, kan vi begynde at udvide med flere kanaler.

samsung hw-q66t

Samsung HW-Q66T mangler Dolby Atmos og DTS:X – but who cares? (Foto: Samsung)

Har egentlig alt hvad du behøver

Samsung HW-Q66T er en overkommelig soundbar til 5.000 kroner, som understøtter det, man har brug for. Både Dolby Digital og DTS surround-lyd godtages.

Annonce

Desuden har soundbaren DTS Virtual:X, som ikke må forveksles med DTS:X. Her modtager soundbaren nemlig ingen højdeinformation. Men den har faktisk opadvendte højttaler-enheder på toppen, og hertil sender den højdeinformation, som den selv laver ud fra, hvad den modtager fra de andre lydkanaler.

Imponerende stor lyd Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.
Sony HT-G700 spread

Uanset hvilken slags lyd den får ind, kan soundbaren lave tredimensionel lyd via DTS Virtual:X. Det bliver ikke lige så distinkt og træfsikkert som med ægte DTS:X eller Dolby Atmos, men man får et større lydbillede, end hvis tophøjttalerne manglede.

Hvis man absolut vil have Atmos og DTS:X, kan man smide endnu en plovmand på bordet og købe den ellers identiske HQ-Q76T i stedet.

Bluetooth

HW-Q66T har hverken netværkstilslutning, optisk digitalindgang eller analog lydindgang, så hvis man vil høre musik fra mobilen, bliver det via Bluetooth. AAC-formatet sørger så for bedre end standard Bluetooth-lyd.

Samsung HW-Q66T surround simulation

Samsung HW-Q66T simulerer surround-sound fint, ikke mindst på grund af opadvendte højttaler-enheder. Ganske vist uden Dolby Atmos og DTS:X. (Foto: Samsung)

Annonce

Superb lyd

Lyden af HW-Q66T er den mest afbalancerede i sin klasse. Bassen fra subwooferen er godt integreret i lydbilledet og følger bedre med end de fleste i klassen. Dialoger på film er klare med god tyngde i resonansområdet. Det lyder stort og overbevisende, og lydsporet er hurtigere, tydeligere og mere velordnet end med konkurrenterne.

Surround-indtrykket

Indtrykket af surround-sound er dog noget begrænset; her er Sony HT-G700 f.eks. bedre. Men det hjælper den ikke. Samlet set er det HW-Q66T, der er bedst.

Desuden har Samsung et es oppe i ærmet: Hvis man har et nyt Samsung-TV med Q-Symphony, vil dets topplacerede højttaler-enheder kunne bruges sammen med HW-Q66T til at trække lyden fra TV-møblet yderligere op i højden. Og med Adaptive Sound kan den analysere støjniveauet i omgivelserne og tilpasse sit eget niveau derefter. Hvis støvsugeren f.eks. kører i baggrunden, bliver lyden fra soundbaren højere.

Musik i stereo via Bluetooth fungerer fint, og også her er Samsung-soundbaren en god tand over rosset. Man skal bare sørge for, at lydniveauet på soundbaren justeres uafhængigt af mobilen. Altså at telefonen sender lyden ud på maksimum, og volumen så justeres på soundbaren.

Samsung HW-Q66T lifestyle2

(Foto: Samsung)

Annonce

Konklusion

Samsung HW-Q66T er kort og godt den allerbedste soundbar i sin prisklasse. Især musik lyder sjældent særlig godt på en soundbar i denne prisklasse, men Samsung har formået at afbalancere lyden. Ikke for spids, ikke for tam, ikke for indelukket.

Disse kvaliteter kommer selvfølgelig også til gavn på film, som lyder helt i top med flotte dialoger og god dynamik. Subwooferen følger godt med og integreres fint i lydbilledet.

Hvis du absolut vil have Dolby Atmos-understøttelse, kan du lægge yderligere 500 kroner for HW-Q76T, som ellers er magen til.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

3 Comments

 1. Brian Nielsen

  20/10/2020 at 07:49

  Hej jeg har et lg tv og skal have en soundbar. Hvad vil i anbefale samsung HW-Q66T eller Yamaha YAS-207 overvejer også Samsung HW-Q76R men der er også en som hedder HW-Q76T jeg kan ikke gennemskue hvad forskellen er.

  Jeg kommer fra et hifi setup med stereo lyd fra Yamaha forstærker og DAC samt 2 STK. Monitor audio bx5 gulv højtalere.

  Men konen vil have mit hi-fi udstyr flyttet i kælderen og skal nu investere i en soundbar men jeg er helt på bar bund. Håber jeg vil kunne få lidt hjælp.

  Hilsen Brian

  • Geir

   21/10/2020 at 12:57

   Hei, Brian! Q76R er fjorårsmodellen, erstattet i år av Q76T. Den største forskjellen er nok Q Symphony, som kun er aktuelt for kunder med Samsung-TV av året. Da kan du nemlig bruke topphøyttalerne på TV-en til å gjengi høyden i lydbildet i samspill med lydplanken. Men om du finner Q76R til rimeligere pris enn Q76T, så er det nok bare å gå for den.

   Q66T har ikke Dolby Atmos, i motsetning til Q76T. Ellers er den lik. Jeg ville personlig heller valgt en av de to, enn Yamaha YAS-207. Bedre lyd i Samsung.

   Ingen av de nevnte soundbars vil kunne måle seg med ditt stereoanlegg på musikk, bare så du vet det. Det er det vel knapt noen som kan. Så nyt musikk i kjelleren, og TV og film i stuen.

   mvh Geir

 2. Eskil Jørgensen

  18/12/2020 at 22:37

  Er den her klassen over den gamle HW-N660, eller er det omtrent det samme?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.