Search
Generic filters

TEST : Samsung HW-Q66T

Den mest afbalancerede lyd

Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

Samsung HW-Q66T lifestyle
Samsung HW-Q66T

Lyd & Billede mener

Klart den bedste, mest naturlige lyd i sin prisklasse. Godt indtryk af surround-sound.
Understøtter ikke Dolby Atmos eller DTS:X.
 • Bredde svarer til skærmstørrelse: 43″
 • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC)
 • Digital ind: Optisk, USB-A
 • Netværk: Nej
 • Trådløst: Bluetooth (AAC, SBC)
 • Stemmestyring: Nej
 • Analog ind: Nej
 • Subwoofer: Trådløs
 • Mål: 98 x 5,8 x 10,5 cm
 • Farve: Sort
 • Web: samsung.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4999 kr


Når vi snakker film og TV, er der få lydformater, der er blevet talt så meget om, som Dolby Atmos. DTS:X står også højt på listen, og begge formater giver lyd i højden såvel som omkring lytteren. Derfor er det måske underligt, at jeg vil anbefale en soundbar uden understøttelse af nogen af formaterne. Men det er, præcis hvad jeg har tænkt mig at gøre. Så god er Samsung HW-Q66T nemlig.

Med små højttaler-enheder, der giver al lyden forfra, vil en soundbar altid være et kompromis. Til gengæld kan den simulere surround-sound takket være avanceret digitalprocessering.

Det er min påstand, at 3D-lydformater som Dolby Atmos og DTS:X er entusiastformater, som er vigtigere, når man kommer længere op i prisklasserne. Først når lydkvaliteten bliver af mere heftig kvalitet, kan vi begynde at udvide med flere kanaler.

samsung hw-q66t
Samsung HW-Q66T mangler Dolby Atmos og DTS:X – but who cares? (Foto: Samsung)

Har egentlig alt hvad du behøver

Samsung HW-Q66T er en overkommelig soundbar til 5.000 kroner, som understøtter det, man har brug for. Både Dolby Digital og DTS surround-lyd godtages.

Desuden har soundbaren DTS Virtual:X, som ikke må forveksles med DTS:X. Her modtager soundbaren nemlig ingen højdeinformation. Men den har faktisk opadvendte højttaler-enheder på toppen, og hertil sender den højdeinformation, som den selv laver ud fra, hvad den modtager fra de andre lydkanaler.

Læs også Imponerende stor lyd Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.
Sony HT-G700 spread

Uanset hvilken slags lyd den får ind, kan soundbaren lave tredimensionel lyd via DTS Virtual:X. Det bliver ikke lige så distinkt og træfsikkert som med ægte DTS:X eller Dolby Atmos, men man får et større lydbillede, end hvis tophøjttalerne manglede.

Hvis man absolut vil have Atmos og DTS:X, kan man smide endnu en plovmand på bordet og købe den ellers identiske HQ-Q76T i stedet.

Bluetooth

HW-Q66T har hverken netværkstilslutning, optisk digitalindgang eller analog lydindgang, så hvis man vil høre musik fra mobilen, bliver det via Bluetooth. AAC-formatet sørger så for bedre end standard Bluetooth-lyd.

Samsung HW-Q66T surround simulation
Samsung HW-Q66T simulerer surround-sound fint, ikke mindst på grund af opadvendte højttaler-enheder. Ganske vist uden Dolby Atmos og DTS:X. (Foto: Samsung)

Superb lyd

Lyden af HW-Q66T er den mest afbalancerede i sin klasse. Bassen fra subwooferen er godt integreret i lydbilledet og følger bedre med end de fleste i klassen. Dialoger på film er klare med god tyngde i resonansområdet. Det lyder stort og overbevisende, og lydsporet er hurtigere, tydeligere og mere velordnet end med konkurrenterne.

Surround-indtrykket

Indtrykket af surround-sound er dog noget begrænset; her er Sony HT-G700 f.eks. bedre. Men det hjælper den ikke. Samlet set er det HW-Q66T, der er bedst.

Desuden har Samsung et es oppe i ærmet: Hvis man har et nyt Samsung-TV med Q-Symphony, vil dets topplacerede højttaler-enheder kunne bruges sammen med HW-Q66T til at trække lyden fra TV-møblet yderligere op i højden. Og med Adaptive Sound kan den analysere støjniveauet i omgivelserne og tilpasse sit eget niveau derefter. Hvis støvsugeren f.eks. kører i baggrunden, bliver lyden fra soundbaren højere.

Musik i stereo via Bluetooth fungerer fint, og også her er Samsung-soundbaren en god tand over rosset. Man skal bare sørge for, at lydniveauet på soundbaren justeres uafhængigt af mobilen. Altså at telefonen sender lyden ud på maksimum, og volumen så justeres på soundbaren.

Samsung HW-Q66T lifestyle2
(Foto: Samsung)

Konklusion

Samsung HW-Q66T er kort og godt den allerbedste soundbar i sin prisklasse. Især musik lyder sjældent særlig godt på en soundbar i denne prisklasse, men Samsung har formået at afbalancere lyden. Ikke for spids, ikke for tam, ikke for indelukket.

Disse kvaliteter kommer selvfølgelig også til gavn på film, som lyder helt i top med flotte dialoger og god dynamik. Subwooferen følger godt med og integreres fint i lydbilledet.

Hvis du absolut vil have Dolby Atmos-understøttelse, kan du lægge yderligere 500 kroner for HW-Q76T, som ellers er magen til.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.
  Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung HW-Q66T

  Vejl.pris 4999 kr Den mest afbalancerede lyd

  Sony HT-G700

  Vejl.pris 3490 kr Næsten ægte surround-lyd

  Denon AVC-X6700H

  Vejl.pris 17999 kr Du vil aldrig vende tilbage

  Sonos Arc

  Vejl.pris 6699 kr Sonos når nye højder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!