Search
Generic filters

Gruppetest : Google Home

Den første på dansk

Google Home-systemet har et enormt potentiale, men som højttaler er det ikke den bedste.

Google Home

Lyd & Billede mener

Markedets måske mest vellykkede stemmestyring og sammenfletning af smart-produkter.
Selv om bassen er fyldig nok, mudrer den til opad i stemmelejet og ødelægger lyden fra både stemmeassistent og nyhedsoplæsere. Vi savner rutinekommandoer i Skandinavien.
 • Type: Smart-højttaler
 • Styresystem: Google Home
 • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
 • Tilslutning: -
 • Højttaler-enheder: 2 x 2" fuldtone + 2 x 2" passiv radiator
 • Mål: 9,6 x 14,2 x 9,6 cm
 • Farver: Hvid m. gråt stof
 • Web: storegoogle.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1149 kr

Sidst vi testede Google Home-højttaleren, var vi imponeret over konceptet og brugervenligheden, og hang os ikke så meget i lyden. Nu, hvor konkurrenterne er kommet med de samme muligheder, må den vurderes på nye præmisser, hvor lydkvaliteten vejer tungere.

Google Home kobles nemt til kompatible dimser i hjemmet, f.eks. smart-belysning, robotstøvsuger, Chromecast-streaming og meget mere.

Google Home styrer tingene enkelt, og det er rart at tale sit eget sprog. Ordforrådet har potentiale, men man må prøve sig lidt frem for at finde kommandoer, der virker. Det er også vigtigt at navngive produkterne fornuftigt. F.eks. kan lyset i loftet med fordel kaldes “Lyset i loftet” i app’en, så man kan sige: “Okay, Google, tænd lyset i loftet.”

Flere kommandoer skal kunne kombineres til en såkaldt rutine. Så kan man f.eks. sige: “Okay, Google, der er fodboldkamp”, og så tænder tv’et for den rigtige kanal og stereoanlægget med den rigtige lydindstilling, og – hvad ved vi – ovnen tændes, for nu står den på pizzaer fra frost. Dette virker ikke i Skandinavien endnu, men forhåbentlig snart.

Desværre skuffer Google Home på lyden. Bassen er fyldigere end med den meget billigere Home Mini. Men det lyder begrænset og indelukket, hvilket er dumt, når man skal høre, hvad stemmeassistenten og nyhedsoplæserne siger. Til gengæld har Google Home tovejs Bluetooth, så højttaleren kan kobles videre til andre trådløse højttalere eller hovedtelefoner, eller streame fra mobilen til Home.

Konklusion

Google Home er let at bruge og bliver bare smartere, efterhånden som man bruger den. Desværre er lyden indelukket, og nu hvor den har fået konkurrence, må vi trække mere ned for dette, end da vi testede den første gang. Der findes nemlig mere vellydende alternativer med samme stemmestyring. Vi vil hellere købe en Home Mini eller en af de andre Google Home-kompatible højttalere i denne test.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Apple HomePod - Godkendt fra Apple
  HomePod har rigtig god lyd og er nem at bruge. Men smart-styringen virker for tør og rigid.
  Marshall Stanmore II Voice Google Assistant - Koncertlyd fra reolen
  Marshall har meget kraftigere lyd end konkurrenterne, uden at det går ud over balancen i lydbilledet. Den jorder dem, kort og godt.
  Harman Kardon Citation 100 - Det pæneste ydre
  Det her er nok den flotteste højttaler, vi har set i klassen. Harman Kardon Citation 100 formår dog ikke at drage fordel lydmæssigt af sit større ydre.
  Libratone Zipp Mini 2 - Ligner en termokande
  Libratone går imod strømmen, og Alexa-højttaleren Zipp Mini 2 ligner en termokande. Den er bærbar og udmærket til at spille musik, og to kan kobles i stereo.
  Kygo B9/800 - Smart-højttaleren kan svømme
  Kygo er (så vidt vi ved) den eneste smart-højttaler, som du kan tage med i swimmingpoolen.
  Sonos One - En smartere Sonos
  Sonos One vil en skønne dag give os både Google Assistant og Amazon Alexa i én og samme smart-højttaler. Men Google lader vente på sig.
  Hama Sirium 1400ABT - Større betyder ikke større lyd
  Hamas mindste Alexa-højttaler er noget større end Amazon Echo, men formår alligevel ikke at give større lyd fra sig.
  Amazon Echo (2nd Generation) - Klar tale
  Med klokkeklar lyd på stemmeassistenten er det kun sprogbarrieren, der står mellem os og de automatiserede arbejdsopgaver.

  Læs også

  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.
  Samsungs topmodel Q950TS byder på rålækkert design, knivskarp billedkvalitet og imponerende lyd. Men det koster!
  Asus er rykket helt op i high-end-klassen med en sværvægtsmobil, der kan konkurrere på lige fod med de bedste på markedet. Et dette Asus’ øjeblik?
  Mercedes EQC byder på en støjsvag, silkeblød og ultra-komfortabel køreoplevelse. Det eneste, der bryder stilheden, er det saftige lydanlæg fra Burmester!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Arlo Audio Doorbell

  Vejl.pris 699 kr Smart dørvogter med særheder

  9 trådløse smart-højttalere

  Vejl.pris kr Stemmen befaler

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene

  Netgear Meural Canvas II MC327

  Vejl.pris 6790 kr Digitalt kunstmuseum på din væg
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.