Størrelsesmæssigt er Sonos One næsten identisk med Play:1, men udseendet er lidt mere diskret for at kunne smelte endnu mere ind i indretningen. Knapperne på toppen har måttet vige for touch-kontroller til at starte og stoppe afspilningen og styre volumen.
Installationen er som sædvanlig latterligt simpel. Man vælger at tilføje en ny højttaler i app’en, trykker på parringsknappen på bagsiden, og så dukker den op. Man kan parre to styk for at få et lille stereoanlæg. Eller brug to styk som baghøjttalere i et lille hjemmebiograf sammen med Playbase eller Sonos Playbar.
Ligesom den mere simple Play:1 lyder One rigtig godt i forhold til sin størrelse. Den har en åben lyd med en varmere og mere fyldig mellemtone end de andre i klassen. Vigtigt for både stemmer og instrumenter, og Sonos følger også godt med opad. Kør Trueplay rumkorrektionen, og det bliver endnu mere distinkt opad, men så kan det også blive lige lovlig spidst. Sonos er dog blandt de mest vellydende i testen.
Alexa fungerer lige så godt på Sonos One som på Amazon Echo. Styr løs med stemmen! Den har også indbygget AirPlay 2 og kan stemmestyres via iPhone eller en Apple HomePod. Men den kan ikke stemmestyres direkte med Apple-systemet.
Hvad Google Home angår, er blevet udsat igen og igen siden lanceringen i 2017. Sidste nyt fra Sonos er, at der stadig arbejdes på sagen, og at “planen er i løbet af 2019”. Det er med andre ord Alexa på engelsk, der gælder i overskuelig fremtid.
Konklusion
Der er ingen som Sonos, og brugervenligheden på Sonos One er på niveau med de andre fra samme producent. Helt i top, med andre ord. Lyden er fin, og især mellemtoneområdet er fyldigt og tilfører varme til stemmer og instrumenter. Tydelig tale er et plus, når man skal snakke med højttaleren. Desværre er Google Home-understøttelse fortsat udsat, så det er Alexa på engelsk, der gælder.

Home mener
Sonos One kan tåle fugt og lyder godt. Med kommende opdateringer vil den være blandt de mest alsidige på markedet. Indtil videre er det Alexa, der gælder – som ikke taler dansk. Der findes højttalere med heftigere bas.
Vejl. pris 1549 kr
Specifikationer
- Type: Smart-højttaler
- Styresystem: Amazon Alexa
- Trådløst: Wi-Fi, AirPlay 2, Spotify Connect
- Tilslutning: Ethernet
- Højttaler-enheder: (ikke opgivet)
- Mål: 16 x 12 x 12 cm
- Farver: Hvid eller sort
- Andet: Kan stereoparres
- Web: sonos.com
Også i denne test:
9 trådløse smart-højttalere
Apple HomePod
Godkendt fra Apple
HomePod har rigtig god lyd og er nem at bruge. Men smart-styringen virker for tør og rigid.


Marshall Stanmore II Voice Google Assistant
Koncertlyd fra reolen
Marshall har meget kraftigere lyd end konkurrenterne, uden at det går ud over balancen i lydbilledet. Den jorder dem, kort og godt.


Harman Kardon Citation 100
Det pæneste ydre
Det her er nok den flotteste højttaler, vi har set i klassen. Harman Kardon Citation 100 formår dog ikke at drage fordel lydmæssigt af sit større ydre.


Libratone Zipp Mini 2
Ligner en termokande
Libratone går imod strømmen, og Alexa-højttaleren Zipp Mini 2 ligner en termokande. Den er bærbar og udmærket til at spille musik, og to kan kobles i stereo.


Kygo B9/800
Smart-højttaleren kan svømme
Kygo er (så vidt vi ved) den eneste smart-højttaler, som du kan tage med i swimmingpoolen.


Hama Sirium 1400ABT
Større betyder ikke større lyd
Hamas mindste Alexa-højttaler er noget større end Amazon Echo, men formår alligevel ikke at give større lyd fra sig.


Google Home
Den første på dansk
Google Home-systemet har et enormt potentiale, men som højttaler er det ikke den bedste.


Amazon Echo (2nd Generation)
Klar tale
Med klokkeklar lyd på stemmeassistenten er det kun sprogbarrieren, der står mellem os og de automatiserede arbejdsopgaver.


Vil du læse hele artiklen?
Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.
Allerede abonnent? Log ind.
-
EFTERÅRS TILBUD4 UGER 4 KR
Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.
-
LB+ Total i 12 mnd83 kr/mnd
Du sparer 312 kr