TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

Klipsch RP-160M

Storslåede

Højttalerne fra Klipsch er et nummer større end de andre testdeltagere og bevæbnet til tænderne med kraftige horndiskanter og bas-elementer. Det kan høres!

forfatter
Publiceret 08/05/2015 - 05:00
L&B mener
Med stor og kraftig lyd samt en følsomhed på hele 95 dB kan Klipsch-højttalerne give imponerende resultater selv med en moderat, overkommelig forstærker.
De tunge højttalere kan ikke uden videre være i en bogreol.
Specifikationer
 • 6,5" bas/mellemtone (keramisk metal)
 • LTS Tractrix horndiskant (titanium)
 • Følsomhed: 95 dB ved 1 W/8 ohm
 • Frekvensområde: 43 Hz – 24 kHz (+/-3 dB)
 • Sort vinyl
 • Mål: 42,4 x 22,4 x 32,7 cm
Vejl. pris 5990Pr. 08/05/2015 Produktside

Reference-serien fra amerikanske Klipsch er en højttalerlinje, der nyder stor popularitet både på hjemmebane og her i Skandinavien. Den nye Reference Premier-serie blev lanceret på årets CES-messe i Las Vegas og byder på en række forbedringer i forhold til forrige generation. Bl.a. et nyudviklet 90 x 90 graders Tractrix-horn med gummieret overflade for at dæmpe resonanser, forstærkede bas-elementer og et redesignet, æstetisk renere kabinet, hvor fronten fæstnes med skjulte magneter.

Den model, vi tester her, RP-160M, er den største af to kompakthøjttalere og har en sokkel, som tilter dem en smule opad. Selv om “kompakt” måske er lidt af en tilsnigelse: Klipsch RP-160M er for store til at være i en reol og bør snarere placeres på standere eller stå på et passende højt bord eller et tv-møbel.

Lydkvalitet
Horndiskanter har flere fordele. En af dem er øget effektivitet, som betyder, at højttalerne skal bruge færre watt for at spille højt. Effekt er ikke ligefrem en mangelvare med vores Hegel H80 referenceforstærker – men det er tydeligt, at RP-160M spiller væsentlig højere i forhold til volumenknappens position.

Mange forbinder horndiskanter med skarp, lidt klemt PA-lyd, men den beskrivelse passer ikke på RP-160M! Tværtimod bevarer højttalerne en varm, behagelig lydkarakter selv ved høj volumen og lyder sprødt og detaljeret uden at blive for fremadlænede.

Det store kabinet med den massive hornformede basport på bagsiden indikerer, at disse højttalere er lavet til at flytte meget luft, og det er helt korrekt: Daft Punks synth-bas og trommerytmer serveres med imponerende tryk og tyngde i anslagene. Det er de eneste højttalere i testen med ordentlig bas af den type, der kan mærkes i stoleryggen! RP-160M er en oplagt kandidat til fest, da de kan spille tordnende højt uden at forvrænge.

Ulempen ved det store kabinettet og den potente bas er, at RP-160M har brug for mere plads omkring sig. Derfor er de ikke ideelle som kompakthøjttalere i enhver sammenhæng.

Rock around the clock
Lydmæssigt stiller Klipsch RP-160M egentlig op i en klasse lidt for sig selv. Den store, saftige basgengivelse er potent nok til at vælte de øvrige testdeltagere omkuld! Kombineret med god dynamik og en dejlig ren lyd i mellemtone og diskant – selv ved høje lytteniveauer – får man her testens mest underholdende lyd.

Hvis de er for store, kan lillebror RP-150M være et mindre, men lige så rockende alternativ.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

Canton Chrono 502.2

Silkelyd fra bogreolen

Nogle af de mest kompakte højttalere i testen lyder blødt og forførende.

Højttalerne har noget nær den lækreste udførelse, vi har set i denne klasse. Desuden lyder de både fint og opløst med meget luftige overtoner. De kompakte mål gør dem meget placeringsvenlige.
Bassen er ikke så heftig, og der mangler også lidt attack opad i toneområdet.

Bowers & Wilkins 685 S2

Guldstandarden

600-serien fra Bowers & Wilkins har i årevis været målestokken for lydkvalitet i kompaktklassen. De opgraderede 685 S2 viser igen, hvor skabet skal stå!

685 S2 præges af en detaljeret mellemtone og en finkornet diskant, som slipper flere detaljer igennem end konkurrenterne, plus en balanceret lydkarakter, der egner sig godt til alle slags musik.
Når man prøver at gøre alle tilpas, kan det også blive en smule kedeligt for nogle. Der er andre testdeltagere med endnu mere bastryk og energi.

Elac BS 73

Silkebløde vokaler

Fra Elac kommer nogle små højttalere med en charmerende stor og fyldig klang.

En dejlig åben og varm lyd karakterisere disse højttalere, som aldrig skærer i ørerne.
Bassen er lidt mere forsigtig, og Elac har ikke lige så dynamisk og sprælsk lyd som de heftigste konkurrenter i prisklassen.

PSB Imagine XB

Energi til overmål

Disse små krabater passer fint ind i bogreolen og varter op med overraskende livlig lyd.

Højttalerne lyder større, end de ser ud, med en frisk og rytmisk spillestil. Meget underholdende og med mange detaljer i lydbilledet. Også meget placeringsvenlige.
Andre højttalere i klassen har dybere bas, og mange har en blødere, glattere spillestil.

SVS Prime Bookshelf

Tåler godt med tryk

SVS er kendt for deres hjemmebiograf-systemer. Disse højttalere vil nok også trives bedst i hjemmebiografen.

SVS Prime Bookshelf har en heftig basrespons af kompakthøjttalere at være. Basrytmerne har god slagkraft, og højttalerne lyder aldrig hårdt selv ved høj volumen.
Vi savner mere luftige overtoner. Instrumenter og sangstemmer lyder lidt dæmpet og mangler gnist og energi.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Snart kommer den også hertil Nu forstår HomePod mini snart dansk.
5 tips til bedre soundbar-lyd Har du lige købt dig en ny soundbar? Her er nogle enkle tips, som gør opsætningen til en leg!
Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
Følg Lyd & Billede