: Elac AM 180

Aktiv højttalerjuvel

Elac AM 180 ser lækre ud med deres spejlblanke pianolak, men det, der virkelig skinner ved disse aktive højttalere, er den gnistrende gode lydkvalitet!
Lyd & Billede mener
Spiller højt og rent Dyb og kraftig basgengivelse Lav forvrængning
Meget afslørende
Specifikationer
  • Tovejs aktive højttalere
  • 2 x 50 w pr. højttaler
  • JET foliediskant
  • XLR + RCA ind
  • AES/EBU, S/PDIF digitalindgange
  • Acoustic space, HF trim, LF cutoff
Annonce
Annonce
forfatter

I sidste års test af aktive højttalere blev vi meget overraskede over, hvad Elac havde fået ud af deres billige AM 150. De spillede kort og godt uforskammet godt til prisen. Nu er ventede AM 180 her – en kraftigt opgraderet model med væsentlig dyrere højttaler-elementer (herunder den dyre JET-diskant) og kraftigere forstærker om bord, plus flere lag med Elacs spejlblanke pianolak på ydersiden. Det giver også høje forventninger til lydkvaliteten – ikke mindst fordi AM 150 spillede forbløffende godt i forhold til sine langt dyrere konkurrenter i sidste års test.

Tilslutning
AM 180 har de fleste tilslutningsmuligheder, man kan ønske sig. Her får du både XLR og RCA ind og hele tre forskellige digitalindgange. Blandt justeringsmuligheder kan du trimme både bas og diskant og – hvis du ønsker det – lukke af for de laveste basfrekvenser. Derimod er der ingen volumenkontrol på forsiden, kun en lille knap bagpå.

Lydkvalitet
Elac er mest kendt for deres store hi-fi og high-end højttalere, senest de mægtige FS 509 til 120.000 kroner. I forhold til denne mastodont er AM 180 en dværg. Den koster bare en tiendedel og er tilsvarende en tiendedel så stor, men har alligevel mange af de samme kvaliteter.

Det første, der slår os ved AM 180, er at klangen er imponerende åben, uanstrengt og potent. Lyden slipper fri af højttalerkabinetterne og fylder rummet med lyd. Det her er faktisk det eneste højttalerpar i testen, der klarer at fylde vores store testrum med et brugbart lydtryk!

AM 180 har betydelig mere kraft at rutte med og kan spille mærkbart højere end de andre testdeltagere, uden at det går over i forvrængning. Og ikke nok med det: Bassen er forbløffende slagkraftig og med på noderne, selv når vi udfordrer dem med benhård hiphop-bas.

Annonce

Basgengivelsen er mærkbart mere fast end på ADAM Audio Artist 5, samtidig med at den har bedre definition i dybden. Mellemtonen er også varmere og mere fyldig end på den tyske konkurrent. Diskantgengivelsen er luftig og finopløst, med godt med liv i stemmer og strengeinstrumenter, uden at blive “hård” eller skarp i klangen. AM 180 evner også at spille lidt højere end Artist 5, før den lyder anstrengt og er dermed et bedre valg til lidt større lytterum.

Konklusion
Det her er klart de mest vellydende højttalere i testen og også dem, der kan spille højest og renest. Foruden at være en kraftkarl rent lydmæssigt har Elac AM 180 et betydeligt musikalsk raffinement. Gode feinschmecker-højttalere for dig, som vil have alle detaljer serveret på et sølvfad!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Audio Pro LV2e

Trådløs og stilsikker

Audio Pros populære trådløse højttalere er tilbage i en sexy skindudgave.

Fleksible og lette at placere Lyder større, end de ser ud
Begrænsede tilslutningsmuligheder

M-Audio BX5 D2

Kompakte prof-højttalere

Til beskedne 1.649 kroner er M-Audio BX5 D2 blandt de billigste højttalere i testen.

Varm og behagelig klang
Beskedne tilslutningsmuligheder Begrænset lydtryk

Paradigm Shift A2

Paradigmeskift?

Paradigm Atom er en af verdens mest solgte budgethøjttalere. Nu har Paradigm lanceret en aktiv udgave af bestselleren, og Shift A2 gør slet ikke sit ophav til skamme …

Rigtig god basgengivelse Heftig dynamik
Noget susen i “tomgang”

ADAM Artist 5

En ægte artist

Fra ADAM Audio kommer en lillebitte højttaler, som kan spise kirsebær med de store.

Udsøgt diskantgengivelse Heftig rumfølelse
Spiller ikke super højt
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.