: Paradigm Shift A2

Paradigmeskift?

Paradigm Atom er en af verdens mest solgte budgethøjttalere. Nu har Paradigm lanceret en aktiv udgave af bestselleren, og Shift A2 gør slet ikke sit ophav til skamme …
Lyd & Billede mener
Rigtig god basgengivelse Heftig dynamik
Noget susen i “tomgang”
Specifikationer
  • Tovejs aktive højttalere
  • 2 x 50 w pr. højttaler
  • 1" dome-diskant
  • 5,5" aluminiumbas
  • RCA lydindgang
  • Bluetooth adapter
Annonce
Annonce
forfatter

Paradigm Shift er den aktive version af en af verdens mest populære budgethøjttalere, Paradigm Atom. De leveres i alt fra diskret mat sort til prangende Ferrari-rød. Diskant- og bas-elementerne er begge lavet af aluminium og drives af hver sin indbyggede 50 watts forstærker.

Tilslutning
Shift A2 har som udgangspunkt kun analoge RCA-indgange, men Paradigm har også vedlagt en Bluetooth-adapter, som gør højttalerne trådløse. Det vil sige ikke helt, for da Bluetooth-modulet er en separat enhed, må du alligevel have ledninger for at tilslutte den i hver af højttalerne. Ikke lige så smart, som f.eks. Audio Pro har gjort det med deres indbyggede modtagere.

Lydkvalitet
A2 adskiller sig fra de fleste boghylde-højttalere ved at have et lukket kabinet. Her benyttes der altså ingen traditionel basrefleksport for at fede basgengivelsen op. Paradigm har i stedet valgt at trimme frekvensgangen digitalt. Ved at manipulere frekvens- og niveaukurverne i det digitale delefilter har de kunnet hæve basniveauet uden brug af kunstig åndedræt.

Om det fungerer? I den grad! Basgengivelsen fra Shift A2 rammer os lige i mellemgulvet med en slagkraft, som er vældig imponerende i betragtning af, at disse højttalere ikke er meget større end en skotøjsæske. Bassen er desuden hurtig og præcis og skelner usædvanlig godt mellem forskellige tonehøjder på basguitaren. Her er vi langt fra den typiske entone-bas, som man normalt oplever med billige basrefleks-højttalere.

Mindst lige så imponerende som bassen er det gedigne lydbillede, som A2 klarer at tegne op. Her får du serveret et lydlandskab med rigelig højde-, bredde- og dybdeperspektiv. Shift A2 byder også på en meget åben og behagelig mellemtone, hvor både mande- og kvindestemmer gengives kraftigt og tydeligt.

Annonce

Et sted må morskaben selvfølgelig stoppe, og vi mærker det først ved, at Paradigm-højttalerne har en ganske tydelig begrænsning, når det gælder lydstyrke. De trives bedst på middelhøj volumen (85-90 dB) og siger klart og tydeligt fra, når de kommer uden for komfortzonen. Så bliver lyden beklemt, lydbilledet komprimeret, og efterhånden begynder diskanten at skurre lidt.

Konklusion
Det er rammende, at Paradigm har valgt at kalde denne højttaler Paradigm Shift (paradigmeskift). Den forandrer nemlig vores opfattelse af, hvad små og billige højttalere er i stand til! De små A2’ere laver forbløffende stor og kraftfuld lyd med en bas, som rammer både præcist og knaldstærkt, og et kæmpestort lydbillede. Det her er uden tvivl en værdig repræsentant for aktive højttaleres fortræffelighed. Vi tror ærlig talt ikke, at vi kunne have opnået bedre lyd fra den passive variant, Atom, hvis vi havde tilsluttet dem til vores Hegel H30 referenceforstærker på 1000 watt!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Audio Pro LV2e

Trådløs og stilsikker

Audio Pros populære trådløse højttalere er tilbage i en sexy skindudgave.

Fleksible og lette at placere Lyder større, end de ser ud
Begrænsede tilslutningsmuligheder

M-Audio BX5 D2

Kompakte prof-højttalere

Til beskedne 1.649 kroner er M-Audio BX5 D2 blandt de billigste højttalere i testen.

Varm og behagelig klang
Beskedne tilslutningsmuligheder Begrænset lydtryk

Elac AM 180

Aktiv højttalerjuvel

Elac AM 180 ser lækre ud med deres spejlblanke pianolak, men det, der virkelig skinner ved disse aktive højttalere, er den gnistrende gode lydkvalitet!

Spiller højt og rent Dyb og kraftig basgengivelse Lav forvrængning
Meget afslørende

ADAM Artist 5

En ægte artist

Fra ADAM Audio kommer en lillebitte højttaler, som kan spise kirsebær med de store.

Udsøgt diskantgengivelse Heftig rumfølelse
Spiller ikke super højt
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.