: Onkyo TX-NR828

Distinkt og kraftfuld

Her er en heftig og musikglad hjemmebio-receiver med god kontrol og tryk på bassen. Den har også trådløs netværkstilslutning og indbygget Spotify.
Lyd & Billede mener
Stor og kraftfuld lyd Wi-Fi og Bluetooth Pladespiller-indgang Spotify
Overtoner kunne være mere opløst Mindre avanceret end forgængeren
Specifikationer
  • 8 x HDMI ind (MHL foran), 2 x HDMI ud
  • 3D og 4K opskalering
  • 7 x 130 W (8 ohm)
  • Audyssey MultEQ højttalerkalibrering
  • Trådløst netværk og Bluetooth
  • Spotify og DLNA
  • Fjernbetjenings-app til iOS og Android
Annonce
Annonce
forfatter

Nyt siden forgængeren er trådløs netværkstilslutning og indbygget Bluetooth for nemmere musik-streaming fra mobile enheder. Ellers byder Onkyo TX-NR828 på meget af det samme som tidligere. Men opgraderingen betyder også, at Onkyo har måttet slække lidt på andre ting. Højttalerkalibreringen er ikke så avanceret, ISF videokalibrering er væk, og hvor forgængeren havde mulighed for 9.2 surround, hvis man tilsluttede en ekstra effektforstærker, er den nye begrænset til 7.2 processing.

Forgængeren havde også indbygget digitalt delefilter for bi-amping af højttalerne, hvilket betød, at den kunne bruges med højttalere, der var beregnet til eksternt delefilter. Det tilbyder den nye receiver ikke.

Ellers er funktionaliteten meget den samme, bl.a. med 24 bit/192 kHz digitalkonvertering fra Burr-Brown. InstaPrevue gør det let at skifte til den rigtige HDMI-indgang via miniaturebilleder på skærmen, og THX Select2 certificering skal garantere for lydgengivelsen i rum på op til 25 kvadratmeter (selv om vores erfaringer med THX er blandede).

TX-NR828 streamer de fleste musikformater, også ALAC og FLAC. Spotify er integreret og styres via Onkyos app til Android eller iOS. Der er ingen app til tablets, men Onkyo arbejder på sagen og planlægger også en Windows Phone app.

App’en til iPhone er nem at bruge, men når der skal streames musik, savner jeg at kunne komponere spillelister direkte i app’en.

Annonce

Lydkvalitet
Audyssey MultEQ gør et godt stykke arbejde med at kalibrere ud fra seks målepunkter i rummet. I vores nye 7.1 hjemmebio-rum processerer den surround-lyden sømløst og omsluttende.

Iron Man 3 på Blu-ray bliver lydmæssigt en heftig oplevelse, for receiveren kan spille højt, helt op til THX referenceniveau, uden at lyden bliver forvrænget. Dog ikke med samme kontrol og overskud som ved lavere lydniveauer. Scenen, hvor Tony Starks hjem bliver bombarderet, er tordnende intens, men andre, kraftigere forstærkere har bedre kontrol og ro. Når det er sagt, så byder Onkyo-receiveren på meget realistiske filmoplevelser, og dialogerne er store, åbne og klare.

Onkyo_TX-NR828_bakside

Receiveren er også god til musik. Instrumenter skilles fint fra hinanden, og hele toneregisteret kommer godt frem med distinkte overtoner. Det gavner både sangstemmer og instrumenter som guitar og klaver. Klassisk jazz som Quiet Winter Night med Hoff Ensemble på Blu-ray har luft og præcision, og god kontrol og tonalitet på kontrabassen. Det, der mangler af opløsning i toppen, vinder receiveren på klarhed i mellemtonen.

Konklusion
Onkyo TX-NR828 bevarer kontrollen over actionscener og gengiver dialoger tydeligt og med en stor klang. Lydbilledet er stort og sømløst. Den fungerer rigtig godt i 7.1-opsætning, men man kan også vælge ekstra højdekanaler i front. Musik i surround og stereo har godt med tryk i bassen, distinkte overtoner og en neutral klangbalance.

Annonce

Trådløs netværkstilslutning og indbygget Bluetooth giver nemmere streaming. Men for at få råd til dette er noget af det øvrige udstyr nedskaleret i forhold til forgængeren.

Fjernbetjenings-app’en til Android og iOS fungerer fint, men vi glæder os til, at der kommer en specielt til tablets. En Windows Phone 8 app er også på vej.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

8 surround-receivere til hjemmebiografen

Opsummering

For mindre end 10.000 kroner får man en receiver, der både lyder rigtig godt og har rigeligt med funktioner.

Yamaha RX-A1030

Den totale oplevelse

Yamaha RX-A1030 har alt: Fantastisk lydkvalitet, masser af kræfter og brugervenlighed i top. Den er også meget veludstyret.

Heftig og naturlig lyd Virker fint til streaming Overlegen fjernbetjenings-app Pladespiller-indgang
Kunne have haft mere gennemsigtig mellemtone

Harman Kardon AVR 370

Gang i den

Fra Harman Kardon kommer en receiver, der gør actionfilm meget engagerende. Men den er ikke uden fejl.

Sej lyd Wi-Fi AirPlay
Lidt svulstig bas Træg betjening ved streaming Ingen pladespiller-indgang

NAD T757v2

Minimalistisk hjemmebio-kraftværk

NAD undgår alt overflødigt og koncentrerer sig om det, de gør bedst: God lyd til lav pris.

Bulder og brag Kan opgraderes til DAB+
Ingen rumkorrektion Få funktioner Ingen streaming Ingen pladespiller-indgang

Pioneer SC-2023

Klar som dagen

Pioneer tegner et stort, åbent lydbillede med glasklare dialoger. Idiotsikker trin-for-trin opsætning gør en ellers avanceret receiver let at bruge.

Sømløs lyd AirPlay
Ingen pladespiller-indgang Kan lyde lidt sterilt efter kalibrering
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.